Bontjas welke winterjas past bij jou?

Dress to Impress: welke winterjas past bij jouw figuur?

Deel deze post

Hoewel de Nederlandse winters lang niet de koudste zijn, is een goede winterjas ook hier onontbeerlijk. Maar het vinden van zo’n winterjas is nog niet altijd makkelijk. Een winterjas moet lekker warm zijn en bestand zijn tegen een regenbui, maar ook een beetje ademen. Verder moet hij comfortabel zitten en genoeg bewegingsvrijheid bieden. En om het allemaal nog wat moeilijker te maken: hij moet nog mooi staan ook.

Wellicht helpt dit artikel je een stapje verder in je zoektocht naar de ideale winterjas. Door je figuurtype als uitgangspunt te nemen, krijg je namelijk al een goed beeld van de modellen die geschikt voor jou zijn.

Appelfiguur

Vrouwen met een appelfiguur hebben over het algemeen slanke benen en wat smallere heupen en zijn voller bij de buik en de boezem. Wanneer je een appelfiguur hebt, is het in ieder geval belangrijk om te kiezen voor een jas die niet te strak om je middel zit. Dit betekent niet dat je voor een grote, wijde jas moet kiezen. Juist een jas met een lichte a-lijn of een elegant model dat de nadruk op je schouders legt staat vaak mooi. Daarbij geldt dat een lange jas meestal een betere keuze is dan een korte. Ook kun je het beste kiezen voor een enkele rij knopen, omdat dubbele knopen je bovenlichaam extra breed laten lijken.

Recht figuur

Heb je een recht figuur, dan heb je vaak wat smallere heupen en schouders en geen duidelijke taille. Met de juiste winterjas kun je optisch meer vorm creëren. Zo zorgt een getailleerde jas voor een vrouwelijker silhouet. Ook gewatteerde jassen, die je bijvoorbeeld hier online kunt kopen, zijn geschikt voor het toevoegen van meer volume. Als het om details en versieringen gaat, kun je met een recht figuur alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld prima een winterjas met opvallende prints, zakken of knopen dragen.

Leren jas welke winterjas past bij jou?

Zandloperfiguur

Heb je een zandloperfiguur, dan zijn je heupen en schouders qua breedte in balans en heb je een duidelijke taille. Op het gebied van jassen heb je veel mogelijkheden. Wel is het zo dat bepaalde modellen je vrouwelijke vormen nog net wat mooier uit laten komen. Bij vrouwen met een zandloperfiguur staan winterjassen met een band of ceintuur om de middel vaak goed; zo’n band legt extra nadruk op de taille. Een minder goede keuze is een winterjas met empire-lijn (uitlopend vanaf de buste), omdat deze onnodig volume toevoegt aan de taille.

Peerfiguur

Een typische ‘peer’ heeft brede heupen en een voller onderlichaam, en is qua bovenlichaam slanker en smaller gebouwd. Net als vrouwen met een zandloperfiguur, hebben vrouwen met een peerfiguur vaak een duidelijke taille. Als je een peerfiguur hebt, creëer je meer balans door je bovenlichaam te accentueren. Dit kun je doen door een winterjas te kiezen die bovenaan voorzien is van opvallende details, zoals schoudervullingen, een in het oog springende kraag of een felle kleur. Een jas met een tailleband staat bij een peerfiguur ook vaak goed.

Voor meer shoptips? Kijk dan ook eens bij hier bij 2trendy.

Meer leuk tips ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie