Lekker eten in Londen

Vijf culinaire redenen om naar Engeland te reizen

Deel deze post

Er was een tijd dat Engeland of eigenlijk het Verenigd Koninkrijk niet echt uit culinaire hoogstandjes bestond. Ik denk dat dat de laatste jaren toch echt wel veranderd is en dan bedoel ik positief. Zo word ik zelf sowieso al heel erg enthousiast van een tripje naar Londen. Wellicht is niet alles wat je eet in Londen de echte Engelse keuken, maar in het Verenigd Koninkrijk is veel meer te ontdekken. Zo ga ik bijvoorbeeld in september een weekend Leeds ontdekken voor een Bierfestival, streetfood en de nieuwe hippe restaurants. Ik kan wel zeggen dat ik daar heel veel zin in heb! Maar een aantal favorieten heb ik al in het in het Verenigd Koninkrijk en daarom deel ik in dit blog vijf Culinaire redenen voor Reizen naar Engeland

Een weekendje Londen is voor mij sowieso een favoriet en al eerder deel ik een aantal van mijn tips met je. De reistips en ideeën beslaan natuurlijk meer dan alleen Londen. En naast de ervaringen ben ik mij daarin ook aan het verdiepen. Zoals mijn trip naar Leeds en ons idee om de vakantie eens te verplaatsen van de Zuid-Europese stranden naar het ontdekken van Engeland.

Jam Shoppen in Londen

Al je in Londen bent moet je sowieso jam gaan shoppen bij Paul Rothe & Son. Een klein winkeltje in Londen, wat je niet mag missen. Wel meer dan honderd smaken Engelse jam kun je vinden van simpele aardbeien jam tot rabarberjam met kaneel en champagne jam. Alleen met het uitzoeken van je favoriete jam ben je wel een uurtje zoek, maar dat is natuurlijk niet erg.

Lekker eten in Londen

Foodshoppen moet gebeuren

Natuurlijk moet je uitgebreid shoppen en de nieuwste producten ontdekken! Dit kun je doen bij Wholefoods. Een supermarkt in? Ja eigenlijk wel, maar ik kan het eigenlijk nooit laten om in het buitenland een supermarkt te bezoeken en de verschillen te ontdekken. Overal zijn er wel leuke producten die je mee moet nemen. Zo is Wholefoods veel meer gespecialiseerd in Vegan, Vega, maar ook producten van Gordon Ramsay, Jamie Oliver en andere bekende chefs. Gewoon leuk om even rond te lopen en iets te shoppen natuurlijk.

Wholefoods ga je ook vinden in New York! Lees hier onze New York tips.

Favoriete Fish and Chips adresjes

Je kunt niet naar huis zonder een goede Fish & Chips en ook de kwaliteit is heel divers. Mijn favoriet? De Fish and Chips van Kerbisher & Malt. Daar kun je echt genieten van een Fish and Chips diner met een goed voorgerecht, keuze uit diverse soorten Fish and Chips en op diverse locaties in Londen. Natuurlijk wel geserveerd in een krant en met de bijgerechten, zoals het hoort.

Fish and Chips in Londen Hotspot

Bezoek de culinaire festivals

Dan is er iets anders waar ik sowieso altijd heel erg enthousiast van word, maar wat ik in Engeland echt nog compleet moet ontdekken op een aantal foodmarkten na. De culinaire festivals! Op televisie heb ik ze voorbij zien komen, maar op het blog reisgraag zag ik er veel. Aangezien wij met gezin nadenken over een reizen naar Engeland, dan niet Londen of een andere stad, maar bijvoorbeeld één van de Engelse kustgebieden of juist het Lakedistrict ga ik dit onthouden.

Ontdek culinair Centerbury

Start of reis tijdens een roadtrip naar Canterbury! Deze plaats staat op mijn bucketlist. Canterbury staat bekend om een uitstekende boerenmarkt met restaurant waar je goed kunt eten. Een beleving als je het mij vraagt. Maar ook pubs waar ze eigen bier brouwen. En door de boerenomgeving zijn er diverse goede restaurants om eten met verse producten uit de lokale omgeving. Daarbij ligt de omgeving van Canterbury dicht bij de kust en kun je er goede visgerechten krijgen. Sowieso een diverse omgeving en iets wat je wellicht niet snel zou verwachten bij Engeland. Natuurlijk serveren de Bed & Breakfasts een uitgebreid English Breakfast.

Meer reistips in Engeland

Heb jij nog leuke tips in Engeland voor als ik naar Leeds ga of voor als wij met ons gezin een gezinsvakantie door Engeland plannen? Dan lees ik het graag!

Meer reistips, reisblogs ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie