Brownies met cashewnoten en banaan recept van foodblog Foodinista

Brownies met cashewnoten en banaan

Deel deze post

Voor de feestdagen heb ik regelmatig brownies gebakken, zoals de brownies met mascarpone en kersen. Heerlijk, wanneer je het mij vraagt en het recept is nog steeds populair op social media en de blog, maar het jaar start ik liever iets gezonder. Ik vind het echt een feest recept. Heb je een feestje of niet van die goede voornemens als ik, afvallen, gezonder eten enzo, dan zeg ik lekker eten die brownies met mascarpone en kersen, want ze zijn goddelijk. Ik wilde iets maken wat ook echt wel heerlijk is, maar iets gezonder, om toch een beetje te kunnen snacken voor als die trek om hoog komt. Ik denk dat iedereen die momenten wel kent. Zo vond ik een pot cashewnootpasta. Niet echt veel aangeraakt, waarom? Geen idee, maar tijd om te gaan gebruiken in ieder geval! En een goede start voor de brownies en zo maakte ik brownies met cashewnoten en banaan. Klinkt niet heel gezond, maar er gaat geen extra suiker in, maar wel fruit, veel eiwitten dankzij de cashewnoten, rauwe cashewnoten en 85% cacao voor een oppepper. Nu het recept!

Ingrediënten brownies met cashewnoten en banaan voor 9 stuks

1 reep 85% cacao chocolade
2 lepels cashewnootpasta (pure cashewnootpasta zonder toegevoegde suiker)
2 rijpe bananen
1 eetlepel bloem
25 gram roomboter
2 eieren
1 theelepel kaneel
handje rauwe cashewnoten

Tips voor de bereiding van de brownies

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 35 minuten in de oven
Benodigdheden: pan, spatel, garde, mengschaal, bakblik, bakpapier, lepel, handklopper

Brownies met cashewnoten en banaan recept van foodblog Foodinista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Recept brownies met cashewnoten en banaan

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt in een pannetje de chocolade, boter en meng de cashewnootpasta er doorheen. Breek de eieren en klop de eieren tot een romige massa de hoeveelheid verdubbeld. Meng de kaneel en het chocolademengsel uit het pannetje er doorheen. Dit is een beetje plakkerig meng dan ook direct met de spatel. Prak de banenen fijn en meng ook deze er doorheen en klop met de garde de bloem er doorheen. Plaats het bakpapier in de ovenschaal en giet de browniemix in de schaal. Verdeel de cashewnoten over de browniemix. Express heb ik rauwe cashewnoten gebruikt, want deze kunnen nog branden in de oven en zijn ongezouten ze krijgen ook een mooie gouden kleur in de oven. Plaats de brownies 35 minuten in de oven, laat afkoelen in de ovenschaal voor 20 minuten en vervolgens 20 minuten buiten de ovenschaal. Klaar om te eten en bewaar in de koelkast.

Meer inspiratie voor brownierecepten?

Vaker snoepen van brownies? Wat dacht je van deze brownierecepten:
Gezondere brownies zonder geraffineerde suiker
– Een brownietaart met kersen of
– Brownies met appeltjes en cranberries

Meer tips voor bakrecepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie