Aardbeienmilkshake met verse aardbeien recept foodblog Foodinista

Romige aardbeienmilkshake

Deel deze post

Ja het is volop aardbeienseizoen en natuurlijk zijn aardbeien heerlijk gewoon zo in een bakje, niks erbij, geen poespas, dat kan, het is een optie. Zo eet ik mijn aardbeien ook heel vaak, gelukkig wel, want dat is heerlijk en ook heel gezond. Alleen af en toe dan maak je er iets heel erg lekkers mee. Zo is aardbeien met chocolade een hele goede combinatie een maakte ik onlangs een vond ik zelf best wel goede espressomilkshake. Deze zorgde voor de inspiratie voor een aardbeienmilkshake met heel veel verse aardbeien. En deze is ontzettend goed en moet je absoluut maken voor je eigen verwen moment! Het is een recept om niet te lang om heen te draaien, maar gewoon om te gaan maken dus door naar de ingrediënten en het recept.

Aardbeienmilkshake met verse aardbeien recept foodblog Foodinista

Ingrediënten romige aardbeienmilkshake voor 2 glazen

 • 250 gram aardbeien
 • 150 ml halfvolle melk
 • 500 ml vanille roomijs
 • 6 ijsklontjes
 • 2 theelepels siroop aalbes en vlierbloesem (of een andere smaak siroop)

Tips voor de bereiding van de verse aardbeienmilkshake

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mesje, goede blender, rietjes, lepeltje, leuke glazen

Aardbeienmilkshake met verse aardbeien recept foodblog Foodinista

Het aardbeienmilkshake recept

Maak de aardbeien schoon en de aardbeien, halfvolle melk, 400 ml roomijs en ijsklontjes kunnen in de blender. Bewaar voor de garnering 100 ml roomijs apart. Blender de milkshake goed voor ongeveer 3 minuten, zodat het een romige geheel is geworden. Misschien loopt de blender even vast, shake dan even en ga weer verder.

Verdeel de milkshake vervolgens over de glazen, mason jars doen het heel goed! Verdeel het laatste roomijs er bovenop en druppel de siroop er bovenop. Maak het eventueel af met een extra aardbei, want dat ziet er nog leuker uit.

Milkshake recepten van Foodblog Foodinista

Smullen van milkshakes? Een echt geniet momentje of het ideaal geniet drankje om je American diner gerecht mee af te maken? Dan heb ik nog twee heerlijke milkshake recepten voor je klaar staan op de blog.

* Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chocolade milkshake met cranberry?
* Of maak je eigen koffie milkshake! Een milshake voor de echte koffielovers. Deze milkshake doet mij overigens bijzonder veel denken aan de Starbucks.

Heb je ook de recepten voor deze zomerse limonades en alcoholvrije cocktails al gezien met vers fruit en kruiden?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
 • Xenia
  Geplaatst op 09:27h, 08 juli

  Lekker! Met siroop heb ik het nog niet gemaakt.

  Wij genoten gister van een heerlijke bananamilshake met aardbeienijs:)

Geef een reactie