Aziatische salade met gyoza en garnalen - Salade recept - Foodinista

Aziatische salade met gyoza en garnalen

Deel deze post

Sommige salades wil je het hele jaar door wel eten. Dit is zo’n salade. Bestel je bij de sushi het liefst ook gyoza’s of ben je dol op dim sum? Dan kun je daar dus ook een snelle maaltijdsalade mee maken als lunch of avondmaaltijd en ik beloof je dit wil je. Een maaltijdsalade gebaseerd op de Japanse en Aziatische smaken. Deze salade is gevuld met een aantal favorieten en je eet veel groente op een hele lekkere manier. Dit is een lekkere zomersalade, maar je kunt de salade het hele jaar op tafel zetten. Voor de verfrissing gaan er groente en Griekse yoghurt bij, dit is ook direct goed voor de extra eiwitten. Met een thuisrecept kun je variëren. Daar komen de gyoza en garnalen met veel gevarieerde groente bij. Zo maak je de Aziatische salade met gyoza en garnalen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Aziatische salade met gyoza en garnalen voor 4 personen

  • 12 stuks garnalen gyoza
  • 400 gram knoflookgarnalen met knoflook en peterselie
  • 150 gram koolmix salade voorgesneden
  • 150 gram edamame boontjes voorgepeld
  • 1 appel
  • halve komkommer
  • handje verse koriander
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • flinke snuf gemberpoeder
  • halve theelepel komijnpoeder
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • snuf peper en zout
  • snuf chilipeper
  • 1 limoen

Tips voor de bereiding van de Aziatische salade met gyoza en garnalen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Aziatische salade met gyoza en garnalen - Salade recept - Foodinista

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • spatel
  • pan
  • koekenpan
  • wok
  • lepel
  • mengschaal of grote schaal voor op tafel
Aziatische salade met gyoza en garnalen - Salade recept - Foodinista

Recept Aziatische salade met knoflookgarnalen en garnalengyoza

Knoflookgarnalen wokken met groente en de gyoza bereiden

Verhit in de wok of de hapjespan de olijfolie. Wok de knoflookgarnalen. Binnen 8 minuten zijn de knoflookgarnalen gaar. Je kunt de edamameboontjes kort mee wokken het is afhankelijk welke je in huis hebt. Bereid de gyoza volgens de verpakking. Laat de ingrediënten op een uitlekbord afkoelen.

Ondertussen koude ingrediënten bereiden

Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de koude ingrediënten. Breng de yoghurt op smaak met de sojasaus, sesamolie, sesamzaad, chilipeper, gember en komijn. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en de appel en meng deze door de Griekse yoghurt. Snijd de koriander fijn en meng de helft door de Griekse yoghurt.

Gyoza garnalen salade bereiden met groente

Meng de koolsalade door de basis en de helft van de edamameboontjes. Op het laatst mogen de knoflookgarnalen en gyoza door de salade (bewaar er eventueel een aantal voor de topping). Maak de salade af met de laatste komkommer, garnalen en de gyoza met garnalen. Druppel limoen over de salade.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie