Avocado kip salade recept foodblog Foodinista

Avocado Kip Salade

Deel deze post

Echt heel vaak heb ik kip over van het diner. Is het van de barbecue, een hele gegrilde kip die gewoon te groot was om in één keer op te eten of gewoon van kip filet, omdat ik te veel gegrild heb, waarom zou je te veel maken? Nou eigenlijk is daar een hele goede reden voor. Kip is namelijk echt heerlijk om de volgende dag in een lunch salade of om op je boterham, cracker of rijstwafel te eten. Alleen gewoon koude kip vind ik een beetje saai. Deze keer was dat ook zo, want ik had gewoon kipfilet over van een salade dus zonder veel extra’s. Wat ik nog wel in huis had avocado’s! Dan is het een goed idee om er een gezonde sandwich salade mee te maken, zoals deze avocado kip salade. Geen pakjes en zakjes, maar gewoon echt lekker en gezond zelf.

Romige Avocado Kip Salade recept foodblog Foodinista

Ingrediënten Avocado kip salade voor twee crackers, boterhammen of broodjes

  • Kip restjes van ongeveer een halve kipfilet
  • 2 zachte avocado’s
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Snuf kerriepoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 tomaat
  • halve limoen

Tips voor de bereiding van de avocado kip salade

Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, lepel

Salade recept Avocade Kip Foodblog Foodinista

Recept Avocado kip salade

Zelf de avocado kip salade maken is heel simpel. Haal de avocado’s uit de schil en prak de avocado fijn en meng deze met de mayonaise. Knijp de halve limoen fijn en meng deze door het mengsel.
Snij de kip en de tomaat in kleine stukjes en meng deze door de salade. Breng de salade op smaak met een snufje kerriepoeder, zout en peper. En schep op een broodje of smeer de avocado kip salade tussen een sandwich.

Lekkere lunchsalade recepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook de gerookte kipsalade of de Aziatische makreelsandwich.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie