aardbei cheesecake toetje

Aardbei cheesecake toetje in een glas

Deel deze post

Een echte guilty pleasure cheesecake! Een goede Cheesecake bakken kost veel tijd, maar deze simpele versie in een glas als simpel aardbei cheesecake toetje is zo gemaakt en heeft alle smaken! Zoet, luchtig en ook nog eens vers uit je eigen keuken.

Mijn versie van de cheesecake is luchtig en met verse aardbeiensaus erbij. Eigenlijk een strawberry cheesecake in een glas. Je kunt er lang naartoe praten, maar het is veel lekkerder om dit dessert te maken en op te eten. Maar hoe?

Benodigdheden aardbei cheesecake toetje voor 4 personen

250 gram aardbeien
5 basilicumblaadjes
200 ml ongeklopte slagroom
250 gram roomkaas bijv. Philedelphia of light mag ook
1 vanillestokjes
1 theelepel suiker of zoetstof
4 koekjes naar keuze (bijvoorbeeld lange vingers, mariakaakjes of voor een extra feest chocoladekoekjes)

Tips de bereiding van de aardbei cheesecake

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten + 30 minuten geduld
Benodigdheden: keukenmachine, mes, snijplank, vleeshamer of hakmolen, spuitzak, lepel

Recept voor aardbei cheesecake toetje in een glas

(laat de cheesecake na bereiding nog minstens een half uur opstijven in de koelkast, dan weet je dat alvast)

Zet vier leuke glazen neer, waarin je het dessert gaat serveren.

De slagroom mag in de keukenmachine of klopt deze met de mixer. Niet zover dat het slagroom opgestijfd is, maar net een beetje lobbig. Ongeveer 5 minuten op een middenstand. Ondertussen mag de suiker erbij en het merg van het vanillestokje. Maal, hak of sla ondertussen de koekjes in kruimels. Mijn blender is hiervoor zeer geschikt. En verdeel de koekjes alvast over de glazen.
De roomkaas mag er nu bij in de keukenmachine en laat dit nog 10 minuten doorkloppen op een laag tempo. Het is niet nodig om op te stijven, het moet goed gemengde worden. Door de stevigheid van de roomkaas wordt ook de slagroom stugger.
Ondertussen kun je verder met aardbeiensaus. De aardbeien mogen ontkroont in de blender, voeg de basilicumblaadjes toe (deze halen de zoetheid naar boven) en maak met de blender een rode aardbeiensaus. Is deze te dik? Meng er dan 2 a 3 ijsklontjes door.

Bijna klaar alleen nog verdelen over de glazen. Voor een mooi effect spuit de cheesecake room met een spuitzak in de glazen. Laat het opstijven in de koelkast. Als finishing touch giet na de opstijving de aardbeiensaus over de cheesecake en eet smakelijk!

Op zoek naar leuke glazen? Laat je inspireren en geïnteresseerd click op de foto.

Glazen Barok op poot

 

Glazen Royal Leerdam ijsglas

 

Meer dessert inspiratie? Wat dacht je van de volgende desserts?
* Een oosters diner sluit je fris af met een meloen romanoff
* Maak een andere cheesecake in een glas, maar dan met passievrucht

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

 

4 Reactie's
  • Marloes
    Geplaatst op 22:25h, 01 augustus

    Mm lekker recept! Ik hoop dat je weer mee doet met een nieuw foodblog event! Thema dit keer: citrusvruchten. Een frisse cheesecake zie ik wel zitten ;-). http://iturl.nl/sncZ8_

  • Foodinista
    Geplaatst op 23:17h, 01 augustus

    Gefeliciteerd! Leuk, helaas, ja het is echt waar ik ben allergisch voor citrusvruchten. Het enige waar ik met mate tegen kan is lime, maar ik ga er over nadenken! Trouwens ik word erg dromerig van de Ibiza foto’s.

  • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 14:42h, 09 maart

    […] In de lente en zomer eet ik veel aardbeien. Als dessert, taartjes, ijsjes, ontbijt, sapjes, smoothies alles eigenlijk. Echt mijn favoriete fruit. Lekker. […]

  • Persoonlijk Alfabet C Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 12:47h, 08 april

    […] een beetje mijn grenzen stellen. Alleen cheesecake is voor mij echt een favoriet. Zelf maak ik cheesecake in een glas, snel, simpel en heel lekker of deze cheesecaketaartjes voor bij de […]

Geef een reactie