Tips voor een luxe winter barbecue - Foodblog Foodinista

Tips voor een luxe winter barbecue

Deel deze post

Het is denk ik wel duidelijk dat deze feestdagen anders gaan worden dan dat we gewend zijn. Zelf denk ik er al over na, want wat gaan we doen en vooral hoe gaan we het leuk houden! Ook willen we natuurlijk gezelligheid in de winterweekenden en tijdens de kerstvakantieperiode. In de zomer ging de barbecue aan, maar dit kan natuurlijk ook in de winter! Juist in de winter is het heerlijk en gezellig om met de barbecue aan het werk te gaan. Denk aan luxe vleesgerechten en comfort food. Ga bijvoorbeeld pulled pork bereiden of kies voor een luxe en zeer smaakvolle picanha. Dus wat ga je bereiden deze winter en vooral tijdens de feestdagen? Denk eens aan een luxe winterbarbecue. In dit blog geef ik je tips voor luxe winter barbecue en hoe er ook deze winter een feestje van te maken. We moeten tenslotte zelf de slingers ophangen en deze tips voor een luxe winter barbecue zijn een start.

Barbecueën in de Winter – Tips voor variatie

Variëren met burgers

Voor de kerstdagen, oudjaarsavond of bij een ander feestje, waarbij goed eten niet mag ontbreken. Denk je snel aan uitgebreid koken, kleine hapjes bereiden. Wat dacht je ervan om de barbecue aan te zetten deze winter en in de tuin met een tent en vuurkorven een warme wintersfeer te creëren? Daarbij passen pulled pork burgers perfect. Daarvoor moet je wel buikspek kopen van goede kwaliteit. Voor de variatie en de visliefhebbers kun je ook hamburgers met zalm maken. Een goed idee denk ik zelf. Winterse sfeer en goed eten, maken tenslotte een goed feestje al ben je alleen met je eigen gezin.

Zalmburger met avocado en tomaat recept Weber Barbecue Foodblog Foodinista

Maak het gezellig!

Vuurkorf aan, feestelijke verlichting in de tuin en je hebt de sfeer te pakken. Dit doe je toch niet iedere dag? Zorg voor mooie feestelijke aankleding, boomstronkjes in de tuin, loungeset misschien en warme plaids. Voor jezelf? Een beetje extra glitter en glamour kan natuurlijk geen kwaad!

Luxer vlees voor een winterbarbecue

Ik zei het al eerder! Kies voor de bereiding van een mooie picanha, maar ook een beenham, bavette of een luxere smaakvolle barbecuespies is een mooie keuze.

Bavette recept met gorgonzolaboter Foodblog Foodinista
Asperges met beenham en krieltjes bereiden op de barbecue - Complete maaltijd op de barbecue - Foodblog Foodinista

Start de winter barbecue met een borrelmoment

Ga niet direct voor het hoofdgerecht, maar zet de tafel ook niet direct vol met salades en brood. Dit is ook wel fris en in de winter willen we iets meer. Bereid een warm borrelbrood op de barbecue. Zo geniet je eindeloos van de barbecue.

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista
Gebakken camembert van de bbq recept van Foodblog Foodinista

Sluit af met een kaasplankje

Een kaasplankje is altijd heerlijk. Maar wat echt een goed is? Je kaas grillen op de barbecue en vervolgens dippen. Dit kan ook als borrelmoment. Maar als dessert is het zeker een aanrader. Een portje erbij en je hebt een heerlijk winters genietmoment.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie