Dagje Novigrad tips - Wat is er te zien en doen - Vakantie in Istrië Kroatië

Dagje Novigrad tips – Wat is er te zien en doen – Vakantie in Istrië Kroatië

Deel deze post

Pak de leukste casual chique jurkjes maar in voor een bezoekje aan Novigrad Istrië en flaneren over de boulevard. Tijdens een vakantie in Istrië Kroatië moet je dopjes en stadjes gaan bezoeken. Novigrad mag je niet overslaan. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten, waarom en wanneer je Novigrad wilt bezoeken. Tijdens onze reis naar Kroatië kreeg ik heel vaak de vraag of ik onze tips wilde delen. De dorpjes, onze ervaring op Camping Umag, onze restaurant tips, de reis naar Kroatië en tussenstops onderweg en waar we allemaal zijn geweest tijdens onze reis. Tijdens onze reis in Istrië Kroatië hebben we veel gezien en heel veel leuke activiteiten ondernomen in Kroatië. We verbleven op Camping Umag bij het dorpje Umag, zijn een dag naar Triest in Italië gegaan en op de heenreis verbleven we in Graz Oostenrijk. Het eerste stadje wat we in Kroatië bezochten was het stadje Novigrad, waar we direct kennismaakte met de kleuren van Kroatië en het azuurblauwe Kroatië. Zoals ik hier vertel was het niet mijn eerst keer Kroatië, maar is dit wel precies hoe ik mij Kroatië kon herinneren. Is Novigrad leuk met kinderen? Kun je er goed eten en drinken en is een bezoek aan het stadje Novigrad brengen de moeite waard? Ik neem je mee en deel onze tips met je voor een dagje Novigrad.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dagje Novigrad tips - Wat is er te zien en doen - Vakantie in Istrië Kroatië Tips

Al onze tips in Graz lees je hier
Een lange autoreis met kinderen? Met deze cadeautjes maak je de reis leuker

Novigrad ontdekken

Novigrad is een vestigingsstadje op een schiereiland langs de Adriatische kust. Azuurblauw, maar dit is niet de enige kleur.

Novigrad bezoek je voor:

  • de prachtige kleuren
  • de azuurblauwe zee
  • de lokale keuken
  • de Mediterrane sfeer.

Reizen en verblijven in Novigrad

Reizen naar Novigrad in Istrië is makkelijk. Door Istrië loopt een lange weg die je volgt naar alle mooie plaatsjes die te ontdekken zijn langs de kust en in het binnenland. Je kunt ook gebruik maken van de tolwegen. Erg rustig, maar zo zie je weinig. Door eigen ervaringen weten we dat het ook niet veel sneller is via de tolweg. De wegen kunnen wel beter verzorgd zijn. Ook kan het reizen via de tolweg veiliger zijn in plaats van continue over rotondes te rijden waar je nooit voorrang krijgt bijvoorbeeld. Wanneer je in Novigrad bent dan kun je niet parkeren in het centrum. De parkeerplaatsen zijn buiten het centrum. Ongeveer 10 minuten lopen. Daar parkeer je vooruit bij de automaat, maximaal 2 uur, 4 uur of 6 uur. Let daar goed op wanneer je parkeert. Dit kan variëren per parkeerplaats. Wij zijn ongeveer vijf uur in Novigrad geweest. Tijdens onze reis verblijven wij op Camping Umag in Umag. In Istrië zijn er nog meer mooie campings waar je kunt verblijven.

Dagmarkt in Novigrad

Iedere ochtend is er een kleine dagmarkt in Novigrad op een pleintje waar een aantal lokale boeren delicatessenwinkels de producten uit de regio laten zien. Denk daarbij aan honing, truffel, wijn en groente. Maximaal zes stalletjes. Mooie producten, leuk om te proeven en ontdekken.

Haven van Novigrad

Vanuit de dagmarkt wandel je door naar de haven en boulevard van Novigrad. Wij hebben daar koffie gedronken. Vakantie! Met uitzicht op de jachtjaven. Mooie jachten en echt vakantiegevoel. Bij de haven zijn vooral veel restaurants met verse vis te vinden. De vissersboten leggen ook aan de have en wil je een excursie boeken dan moet je in deze haven zijn.

Fort en oude stadsmuren van Novigrad

Wanneer je doorwandelt vanuit de jachthaven van Novigrad en naar boven wandelt dan kom je op het mooiste plekje uit. De hoge stadsmuren die over de zee uitkijken. Een fort wat Novigrad vroeger heeft beschermd tegen alles vanuit zee. Boven bij de kerk, ook het bezoeken waard, is voor de kinderen een mooie speeltuin in de schaduw en voor de volwassenen zijn er terrasjes voor een verkoelend drankje.

Kustlijn van Novigrad

Kroatië staat bekend om de azuur blauwe zee, en ook ik het al een aantal keer gezegd, maar Novigrad vonden we bijzonder. Wij zeiden direct we komen hier nog terug om te zwemmen, want dit is geweldig! Alleen zo veel te zien en te doen, dit is dus niet meer gebeurd. Onder aan het fort is een zwembad gemaakt van zeewater. Let wel op want de tegels zijn spekglad. Je kunt er zitten op de bankjes in de zon of schaduw dit ligt aan het moment van de dag, maar genieten is het! Wanneer je verder doorloopt dan is er een lange pier. Daar slaan de golven tegen de pier aan en kun je even verkoeling zoeken door de golven op te vangen. Een lokatie waar casual kleding dames en heren wel welkom is of eigenlijk voor het hele gezin wel, want het mag snel weer opdrogen of een extra setje kleding meenemen is ook een goed idee.

Vergeet je badlakens niet. Bestel hier mooie en voordelige badlakens.

Kleurrijk stadje Novigrad

Wanneer je de buitenmuren en torens hebt ontdekt van Novigrad dan is het tijd voor een wandeling door het charmante stadje. Het gemeentehuis is mooi versierd, wandel door de paraplustraat en bekijk alle kleurrijke huisjes. Het stadje is schilderij.

Eten en drinken in Novigrad

Markt in Novigrad

Iedere dag is er een kleine dorpsmarkt in Novigrad van 7.00 uur tot 10.00 uur met lokale producten uit Istrië. Truffel, honing, wijn, groene en fruit. Boeren en delicatessenwinkels staan op de markt. Klein is ook echt klein. Ongeveer zes kraampjes.

Restaurant Konoba Sidro

Overal in Novigrad kun je ongeveer de zelfde menukaart vinden. Dit maakt het moeilijk om het juiste restaurant te kiezen. Wij kwamen uit bij Konoba (restaurant) Sidro. Bij Konobra Sidro zit je aan de haven met mooi uitzicht. Verse vis iedere dag en de menukaart staat ook vol met vis gerechten, maar voor vlees en vegetarisch (truffel) kun je ook terecht. De prijzen op de menukaart variëren. Wij waren ongeveer 75,00 Euro kwijt. In 2022 werd er nog met Kuna betaald, vanaf 2023 betaal je met de Euro in Kroatië. Op ons menu stond hele verse gegrilde inktvis, pasta met zeevruchten, caesar salade met kip en 1 schnitzel met frites voor de kinderen, 1 fles wijn (deze ging niet leeg, maar met de kurk erin mee naar de camping), 1 fles water met bubbels en 2 drankjes voor de kinderen. Uit eten gaan met de kinderen maken we altijd gezelliger door een spelletjes mee te nemen, zoals deze keer de vakantie versie Trionimos. Een hele puzzel om steeds weer alle getalletjes een plek te geven. Zo gaat het wachten snel.

Andere mooie steden en dorpjes in en vanuit Istrië:

Lees hier de tips vanuit Camping Umag:

Je camping in Umag boek je hier

Nog een vakantietips? Lees ook eens onze ervaring in Roquebrune sur Argens in Frankrijk

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie