Foodie in Frankfurt eten op het water foodblog Foodinista reis in Duitsland

Foodie in Frankfurt Gevarieerde metropool in Duitsland

Deel deze post

Een aantal weken terug ging ik de voor mij onbekend stad Frankfurt ontdekken. Ik moet toegeven dat ik wij de stad Frankfurt ook nog voor een dagje in onze planning hadden na onze reis naar Salzburg en Italië. Een lekke band onderweg gooide onze plannen overboord. Wij kwamen ontzettend laat aan en waren na een relaxte vakantie opeens niet meer zo relaxt. Een lange dag wachten op langs de Duitse Autobahn is vermoeiend en hoop ik niet meer echt mee te maken. Jammer, want we hadden er sowieso wel zin in om een Duits biertje te drinken in Frankfurt en om onze vakantie ontspannen af te sluiten. De zondag daarop was het onzettend slecht weer en besloten we maar naar huis te rijden. Toen ik naar Frankfurt ging was ik bang dat het zo begon als het eindigde met slecht weer. Frankfurt is maar drie uur rijden vanuit Brabant en dat is perfect voor een verrassende citytrip. Een keer iets anders dan Dusseldorf. Het stortregende, maar gelukkig bij aankomst in Frankfurt werd het weer steeds beter en het ontdekken van de stad kon begonnen. Mijn doelstellingen voor het weekend? Het Apfelweinfestival bezoeken, het oude versus moderne Frankfurt ontdekken, Duits eten en wat maakt Frankfurt typisch Frankfurt en waarom moet je deze Duitse stad eens bezoeken? Ik neem je mee in deze Foodie in Frankfurt.

Foodie in Frankfurt De tips in de gevarieerde metropool

Frankfurt kwam bij mij in het begin over als een soort doolhof, maar als je het al snel een beetje doorkrijgt dan kom je er achter dat je eigenlijk alles kunt lopen in Frankfurt. En dat is fijn! Zelf verbleef ik in het Victoria Hotel in het centrum van Frankfurt. Vanuit daar loop je snel het moderne en zakelijke centrum in van Frankfurt, waar je bijna tegen het Euro gebouw aanloopt. Een belangrijk gebouw voor Frankfurt en een middelpunt. In de zelfde omgeving zijn ook het grote theater en diverse uitgaansgelegenheden.

Sightseeing in Frankfurt Eurogebouw

Sightseeing in Frankfurt Eurogebouw Metropool business district

Schnitzel met gorgonzola pepersaus diner Foodie in Frankfurt foodblog Foodinista


Zin om te shoppen? Dan wandel jaar door en ga je naar het immense shoppingcentrum van Frankfurt. Maar ook daar zijn veel restaurantjes en terrasjes. Wil je een echte Frankfurt klassieker? Dan kun je Wackers Kaffee niet overslaan. Daar drink je een echt Frankfurts kopje koffie in een oud koffiehuis. Je moet even in de rij staan, maar dan heb je een kop koffie van een Frankfurter barista. Als een aandenken voor thuis kun je de koffiebonen voor thuis of een chocoladereep meenemen. Onderweg loop je langs diverse diverse bakkerijen voor verse Duitse broodjes waar je kunt aanschuiven of de beste broodjes voor onderweg kunt meenemen. Een echte aanrader! Een broodje bratwurst moet je natuurlijk niet overslaan.

Wackers Kaffee Foodie in Frankfurt koffiezaakjes ontdekken foodblog Foodinista
Kerst- en Nieuwjaarsreizen géén reserveringskosten & gratis Toilettas

Wackers Kaffee Foodie in Frankfurt koffiezaakjes ontdekken foodblog Foodinista

Foodie in Frankfurt bakkerijen foodblog Foodinista


Geen glühwein maar friss Apfelwein

In de zomer zijn er diverse festivals in Frankfurt. Zo ging ik zelf in de tweede week van Augustus naar Frankfurt. Dan is het Apfelwein Festival in Frankfurt. Een festival waar je zeker even moet aanschuiven voor een glas Apfelwein en lokale specialiteiten van zoet tot hartig. Maar natuurlijk voor een bratwurst, Frankfurter of een schnitzel. De Apfelwein kun je drinken en proeven in diverse smaken en tijdens het feest treden er diverse Duitse bandjes op. Ik vergelijk het een beetje met een zomerse kerstmarkt. Een aanrader voor extra gezelligheid in de stad. Apfelwein is een soort cider met diverse smaken en een lokaal streekproduct. Bij diverse streekrestaurants kun je de Apfelwein ook proeven. Voor deze restaurants ga je naar de oude en klassieke buurt van Frankfurt. Een echt sightsee gebied van Frankfurt wat bekend is en waar ook de bekende musea zijn. Wil je de musea bezoeken dan is voor korting een Frankfurt Card een aanrader. Dan reis je ook direct gratis met het Openbaar Vervoer. Dat vind ik dan weer minder nodig, want in Frankfurt zijn de bezichtigingen goed aan te lopen.

Foodie in Frankfurt Apfelwein Festival Foodblog Foodinista reist in Duitsland

Foodie in Frankfurt Apfelwein Festival Foodblog Foodinista reist in Duitsland
Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista


Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista
Reisartikelen.nl
Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista

Frankfurt am Main wandelen langs het water

Vanuit de klassieke buurt in Frankfurt loop je naar het water. Eigenlijk het gedeelte Frankfurt am Main voor mijn gevoel. Een leuk gedeelte waar je als je nog plek over hebt van de lokale delicatessen je ook even je rust moet nemen. Bezoek bijvoorbeeld één van de stadsstrandjes of ga naar de boot in het water waar je lokale gerechten kunt proeven en een koud biertje kunt drinken. Een aanrader! Vervolgens wandel je langs de promenade weer terug naar het moderne centrum en kun je altijd onderweg nog even plaatsnemen in het gras en genieten van het uitzicht over Frankfurt.

Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista
Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista
Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista
Frankfurt Altstadt ontdekken Foodblog Foodinista

Reizen naar Frankfurt en overnachten in Frankfurt

Vanuit Brabant reis je in drie uur met de auto naar Frankfurt en vanuit Amsterdam zou ik rekenen op vier uur, zonder files. In het weekend valt dit ook wel mee. Natuurlijk kun je ook met de trein! Frankfurt Hauptbahnhof is ook ideaal gelegen en vanuit het station wandel je zo naar het centraal gelegen Victoria Hotel.

Meer reisblogs en reistips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Nicole Snoek-Sliepenbeek
    Geplaatst op 19:34h, 16 september

    Leuk! Beetje hometown voor mij, ik ben in een voorstadje van Frankfurt opgegroeid. Jammer genoeg al veel te lang niet meer daar geweest. Sinds mijn oma is overleden is er geen directe reden meer om er naartoe te gaan. Wil de stad (en het stadje waar ik vandaan kom) nog altijd wel een keer de kinderen laten zien. Veel leuke musea ook, de Römer, de dierentuin, de televisietoren… er is echt veel te doen daar, voor jong en oud. Hè, nu heb ik echt weer zin om terug te gaan ;-)

  • admin
    Geplaatst op 10:03h, 18 september

    Wat leuk! Dan woonde je echt bij een soort wereldstad. Zeker een aanrader om weer een keer te gaan kijken al denk ik veel herkenningspunten ik vond het een stad met veel culturele herkenningspunten die er volgens mij over tien jaar nog steeds zijn. Je moet de stad denk ik goed kennen om ook de nieuwe kant te ontdekken. Voor mij een reden om weer een keer terug te gaan.

Geef een reactie