Picknicken en spectaculaire show bij Pont du Gard Nimes

Picknicken en spectaculaire show bij Pont du Gard Nimes

Deel deze post

Deze zomer mochten wij met Suncamp verblijven in een Sunlodge bij La Vallée Verte. Een prachtige camping midden in de natuur van de Languedoc Roussillon in de Gard. Dit was een verblijf met prachtige uitzicht over de groene heuvels, veel activiteiten voor kinderen, maar het was niet compleet zonder uitjes in de Gard en Nimes. Naast dat ik onze ervaring op de camping met je deel, ervaringen in de Gard en Nimes wil ik één activiteit apart met je delen. De Pont du Gard ontdekken is namelijk een tip die je moet opslaan wanneer je naar de Camping La Vallée Verte gaat of wanneer je in de regio verblijft. Picknicken en een een spectaculaire show meemaken bij Pont du Gard is een middag en avond entertainment. Bij een bezoek aan de Pont du Gard leer je ook de regio waar je bent veel beter kennen en een beetje achtergrond informatie over waar je bent is toch mooi meegenomen.

Picknicken en spectaculaire show bij Pont du Gard Nimes

Je Suncamp SunLodge bij boek je hier!

Bezoek aan Pont du Gard

Wanneer je reist naar de Gard in Zuid Frankrijk dan mag een bezoek aan de Pont du Gard niet worden overgeslagen. Dit klinkt eigenlijk wel een logisch. De Pont dus Gard ken je misschien wel, want het is een iconisch boegbeeld van de regio Gard en eigenlijk ook wel van Frankrijk. Dit viaduct komt regelmatig voorbij wanneer er foto’s van Frankrijk worden getoond. Wanneer je zo dichtbij bent dan is een bezoek ook zeker de moeite waard. Dit kan op diverse manieren. Het is mogelijk om bij de Pont du Gard te kanoën, naar het strand te gaan om te zwemmen, de musea te bezoeken, over het viaduct te wandelen en prachtige foto’s te maken, te dineren bij het restaurant met geweldig uitzicht, picknicken op het strand en in de zomer is er op het viaduct een geweldige lichtshow. Ik neem je mee naar ons bezoek.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Kamperen in de zomervakantie

Ons bezoek aan de Pont du Gard

Voor ons bezoek aan Pont du Gard waren we wel even aan het twijfelen hoe het aan te pakken. Het leek ons geweldig om te gaan kanoën, maar door de stroming was Philou hier nog te jong voor. Daarbij wilden we ook graag een avondbezoek brengen en het kanoën is in de ochtend dus het werd keuzes maken voor ons. Onze planning was als volgt.

Bekijk hier onze camping in de Gard

Museum bezoek Pont du Gard

Heel de dag hebben we rustig op Camping La Vallée Verte doorgebracht. Om 17.00 uur vertrokken we naar Pont du Gard. Het museum is tot 21.00 uur open in de zomer. Dus alle tijd. Pont du Gard is een half uur rijden vanaf de camping. We bezochten het museum met de geschiedenis van Pont du Gard en het speciale museum voor kinderen. Bij beiden musea is een leuk interactief gedeelte waar bijvoorbeeld met water gespeeld kan worden en waar je terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Wij hadden een Nimes City Pass en ook Pont du Gard is inclusief. Het museum is gebouwd in een modern complex. Vanuit dit complex loop je naar het viaduct en het strand.

Wandeling naar het viaduct en het strand

De wandeling naar het strand voor de lichtshow duurt ongeveer een half uur. Je wandelt langs het water over een verharde weg. Vervolgens wandel je over het viaducht waar je een fotostop kunt maken. Daarna ben je over het water gelopen. Je komt op een boulevard waar een restaurant is, een foodtruck voor pizza’s en een strand. Om 22.30 uur start de lichtshow.

Picknicken en spectaculaire show bij Pont du Gard Nimes

De Gard ligt op de grens met de Ardèche. Lees ook hier eens onze tips in de Ardèche.

Zwemmen bij Pont du Gard

Wij zijn eerst naar het strand gegaan. Rond 20.30 wordt het donker in de zomer. Wij zijn eerst gaan zwemmen. Het water is warm genoeg door de zon heel de dag. In het water maak je ook de mooiste foto’s. Daarna hebben we ons aangekleed en zijn we gaan wachten op de lichtshow en gaan picknicken. Bij de foodtruck hebben we pizza’s gehaald. Wanneer het donker wordt dan is het wel koud. Neem voor de zekerheid een vestje, denkentje, lange broek of iets anders verwarmend mee.

Pont du Gard lichtshow

De Pont du Gard is zelf al indrukwekkend, maar wanneer de projectie begint dan begint er een ware show. Ieder jaar is de lichtshow anders en afwisselend. Bij ons stond deze in het teken van water en natuur. Passend bij de regio en de Pont du Gard. Niet alleen toeristen bezoeken de Pont du Gard, maar ook locals. Wij vonden het niet bijzonder druk, maar dit kan ook doordat de activiteit iedere dag is. Een highlight om te zoeken tijdens je verblijf bij Camping La Vallee Verte.

Reizen naar Zuid-Frankrijk? Reis deze keer niet langs Lyon, maar maak een tussenstop. Maak onderweg een tussenstop in Lyon en met deze reistips komt het wel goed!

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie