Bites met Witte chocolade en Paasbrood - recept van Foodblog Foodinista

Witte chocolade Paasbrood Bites – Paas bonbons zelf maken

Deel deze post

Een liefhebber van Paasbrood? Dan gaat dit ook genieten worden. Of eigenlijk een liefhebber van chocolaatjes en bonbons? Dan is dit ook echt iets voor jou. Nou ja wie is dat laatste nou eigenlijk niet, want chocolade is de hemel toch? Nou in dit recept komen beiden samen. Paasbrood en chocolade. We gaan Paasbroodbites maken of ook wel Paasbroodbonbons. Zelf vind ik Paasbrood ook heel lekker, maar waar ik altijd van baal is dat ik bij het Paasontbijt of de Paasbrunch altijd meer wil eten dan alleen Paasbrood. Van zo’n hele boterham zit ik snel vol. En dan zijn er nog zo veel lekkere dingetjes. Je kunt ook gewoon koken met Paasbrood en dan krijg je dus het beste uit beiden werelden. Ik maakte al deze lekkere toetjes met Paasbrood en advocaat ook weer zo’n ingrediënt wat bij de Pasen hoort en ook geschikt voor left-overs en daarvoor zijn deze witte chocolade Paasbrood bites ook nog eens geschikt, ideaal om te maken met drie sneetjes brood die ja na de Paasdagen over hebt. Kortom je kunt er dus van alles mee en daarna nog even genieten. Weggooien is dus helemaal niet niet nodig. Maar ja hoe maken we dit lekkernij voor bij de koffie tijdens Pasen of voor welk moment dan ook? Ik ga het met je delen. Daar bij is het ook nog simpel en heb je weinig nodig.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept voor bites met Paasbrood en WItte chocolade van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 10 Witte chocolade Paasbrood bites

  • 100 gram witte chocolade druppels voor smelten en bakken
  • 3 sneetjes Paasbrood met spijs
  • 2 eetlepels roomkaas
  • handje rozijnen
  • Strooiversiering voor chocolade, zoals deze

Tips voor de bereiding van Paasbrood witte chocolade bonbons

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, bakpapier, 2 bakjes, hakmolen, lepel, steelpan, au bain marie pannetje

Recept voor bites met Paasbrood en WItte chocolade van Foodblog Foodinista
Paasbrood bites met witte chocolade - Foodblog Foodinista

Recept voor witte chocolade en Paasbrood bites

Zorg dat er ruimte is in de vriezer.

Paasbrood balletjes maken

Snijd de korstjes van het Paasbrood. Snijd het Paasbrood in kleinere stukken. Het paasbrood kan met de roomkaas en rozijnen in de hakmolen. Maak van het geheel een fijn prakje. Met een theelepel haal je een hapje uit de hakmolen. Daar kun je balletje mee draaien van ongeveer 2 cm doorsnee. Deze verzamel je op een snijplank. Dit herhaal je totdat alle balletjes zijn gedraaid. Laat de Paasbroodbites hard worden in de vriezer in ongeveer 30 minuten.

Maak alvast ruimte in de koelkast

Witte chocolade smelten

10 minuten voordat de het Paasbrood uit de vriezer komt kun je de witte chocolade gaan smelten. Kook water in een steelpan en plaats de au bain marie pan er vervolgens op. De chocoladedruppels kunnen in de au bain marie pan. Blijf roeren met een lepel of kleine garde totdat alle cochocolade is gesmolten. De verhitting kan uit.

De Paasbrood witte chocolade bites maken

Leg alvast een snijplank neer met daarop bakpapier, dan blijven de bites niet plakken. Meng in een schaaltje diverse versieringen die jij leuk vind. Haal de Paasbrood bites één voor één rondom op een lepel door de witte chocolade. Plaats deze vervolgens op het bakpapier. Strooi de versieringen over de gesmolten chocolade. Herhaal dit totdat alle bites zijn ondergedompeld in chocolade en zijn versierd. Laat de Paasbrood chocolaatjes hard worden in de koelkast. Zijn ze hard dan is het tijd om te proeven. Je kunt ze vervolgens drie tot vier dagen bewaren in de koelast in een afgesloten bakje.

Meer Paasrecepten van Foodinista?

Dit recept is misschien ook iets voor jou? Maak een lekkere en snelle tiramisu voor Pasen met advocaat het recept staat hier. Wat dacht je van de croissantjes met Paaseitjes vulling om de dag mee te beginnen het recept ga je hier vinden. Een eiersalade mag natuurlijk ook niet ontbreken, zoals het recept voor eiersalade met zalm. Toch meer zoete trek? Dan is dit laagjestoetje misschien meer iets voor jou?

Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie