Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 18 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw weekmenu met lenterecepten en een recept idee voor Moederdag, want deze week sluiten we af op Moederdag. Een eigen baksel is dan natuurlijk ook erg leuk en vooral lekker. Maar het is ook Meivakantie en dan mag het ook wel iets feestelijker, losser of uitdagender voor de foodies! Een leuke mix met weer een gevarieerd weekmenu. We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu. We gaan uitgebreid variëren in de keuken met lente recepten. Asperges, recepten voor Moederdag en natuurlijk ook gewoon dagelijkse recepten voor het avondeten. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan denkt. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 18 2022 van Foodblog Foodinista met Red Velvet brownies, Bolognaise orzo en een frisse kip mango salade.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 16 en het weekmenu week 17 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 18 2022

Maandag – Courgettesoep met gorgonzola en ravioli

Courgettesoep met gorgonzola en ravioli - Foodblog Foodinista

Begin de week met een maaltijdsoep, zoals courgettesoep met gorgonzola en ravioli.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Soep Recept: Italiaanse courgettesoep met gorgonzola en ravioli

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dinsdag – Chinese roerbak stamppot met knoflookgarnalen

Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Dinsdag is stamppotdag. Wel fris en met een lente touche, zoals deze roerbakstamppot. Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgroente.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Stamppot met Chinese wokgroente en garnalen

Woensdag – Orzo Bolognaise

Orzo Bolognaise - Risoni Bolognaise recept van Foodblog Foodinista

Pasta bolognaise, maar een beetje anders. Orzo bolognaise! Een pasta stoofpotje met de lekkere bolognaise smaken en orzo op woensdag.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Orzo Bolognaise

Zeeman: lekker naar buiten met onze zomerse artikelen.

Donderdag – Grieks gehaktbrood met feta

Grieks gehaktbrood met feta en spinazie - Recept van Foodblog Foodinista

Een gehaktbrood in de oven schuiven is lekker en gevarieerd. Je kunt het gehaktbrood ook vullen met verstopte groenten, zoals dit Grieks gehaktbrood. Eet het gehaktbrood op brood of met aardappelpuree. Heb je een restje over? Dan is dit gehaktbrood ook lekker in de lunchbox of op de borrelplank.

Bereidings Tijd: 20 minuten + oven tijd
Recept: Grieks gehaktbrood

Vrijdag – Kip mango salade

Weekend! Tijd voor een lekker hapje. Een zelgemaakte salade voor op brood. Fris en lentesmaken. Natuurlijk ook voor borreltijd. Maak bijvoorbeeld eens deze frisse kipmango salade met pistache zelf.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Recept: Kip Mango Salade

Zaterdag – Tagliatelle met asperges in geitenkaassaus

Pasta met asperges in geitenkaassaus recept van Foodblog Foodinista

Tijd voor een lekker bordje pasta van het seizoen? Maak dan eens deze vegetarische pasta met groene asperges in geitenkaassaus.

Bereidings Tijd: 20 minuten
Soep Recept: Tagliatelle met groene asperges in geitenkaassaus

Zondag is het moederdag! Tijd voor leuke Moederdagcadeautjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf een lekker Moederdagcadeautje bakken!

Zondag – Red Velvet cheesecake brownies met choco chunk

Red Velvet Cheesecake brownies met Choco Chunk (extra leuk voor Valentijnsdag) - Foodblog Foodinista

Moederdag! Een moederdag ontbijt? Of iets lekker bij de koffie, zoals red velvet brownies het kan allemaal! Voor deze red velvet geef ik je in ieder geval mijn recept.

Tijd: 30 minuten + oven
Recept: Cheesecake red velvet brownies

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie