
02 mei Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 18 2022 Foodinista
Een nieuw weekmenu met lenterecepten en een recept idee voor Moederdag, want deze week sluiten we af op Moederdag. Een eigen baksel is dan natuurlijk ook erg leuk en vooral lekker. Maar het is ook Meivakantie en dan mag het ook wel iets feestelijker, losser of uitdagender voor de foodies! Een leuke mix met weer een gevarieerd weekmenu. We gaan het deze deze week allemaal proeven in het nieuwe weekmenu. We gaan uitgebreid variëren in de keuken met lente recepten. Asperges, recepten voor Moederdag en natuurlijk ook gewoon dagelijkse recepten voor het avondeten. Je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan denkt. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 18 2022 van Foodblog Foodinista met Red Velvet brownies, Bolognaise orzo en een frisse kip mango salade.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 16 en het weekmenu week 17 van 2022.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 18 2022
Maandag – Courgettesoep met gorgonzola en ravioli
Begin de week met een maaltijdsoep, zoals courgettesoep met gorgonzola en ravioli.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Soep Recept: Italiaanse courgettesoep met gorgonzola en ravioli
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dinsdag – Chinese roerbak stamppot met knoflookgarnalen
Dinsdag is stamppotdag. Wel fris en met een lente touche, zoals deze roerbakstamppot. Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgroente.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Recept: Stamppot met Chinese wokgroente en garnalen
Woensdag – Orzo Bolognaise
Pasta bolognaise, maar een beetje anders. Orzo bolognaise! Een pasta stoofpotje met de lekkere bolognaise smaken en orzo op woensdag.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Orzo Bolognaise
Donderdag – Grieks gehaktbrood met feta
Een gehaktbrood in de oven schuiven is lekker en gevarieerd. Je kunt het gehaktbrood ook vullen met verstopte groenten, zoals dit Grieks gehaktbrood. Eet het gehaktbrood op brood of met aardappelpuree. Heb je een restje over? Dan is dit gehaktbrood ook lekker in de lunchbox of op de borrelplank.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven tijd
Recept: Grieks gehaktbrood
Vrijdag – Kip mango salade



Weekend! Tijd voor een lekker hapje. Een zelgemaakte salade voor op brood. Fris en lentesmaken. Natuurlijk ook voor borreltijd. Maak bijvoorbeeld eens deze frisse kipmango salade met pistache zelf.
Bereidings Tijd: 40 minuten
Recept: Kip Mango Salade
Zaterdag – Tagliatelle met asperges in geitenkaassaus
Tijd voor een lekker bordje pasta van het seizoen? Maak dan eens deze vegetarische pasta met groene asperges in geitenkaassaus.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Soep Recept: Tagliatelle met groene asperges in geitenkaassaus
Zondag is het moederdag! Tijd voor leuke Moederdagcadeautjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf een lekker Moederdagcadeautje bakken!
Zondag – Red Velvet cheesecake brownies met choco chunk
Moederdag! Een moederdag ontbijt? Of iets lekker bij de koffie, zoals red velvet brownies het kan allemaal! Voor deze red velvet geef ik je in ieder geval mijn recept.
Tijd: 30 minuten + oven
Recept: Cheesecake red velvet brownies
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's