28 mrt Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 13 2022 Foodinista
Een nieuw weekmenu met lenterecepten, want de lente is begonnen. Daarbij heeft ook het aspergeseizoen een start gemaakt, wel wanneer je naar de aspergeboer gaat en daarbij delen we natuurlijk nog steeds voldoende inspiratie voor lenterecepten. Maar het gaat rommelen deze week dus ook een gewone ovenschotel voor de stevige trekken en die er wel in gaat bij de regenbuien. Laten we lekker variëren. Dus gewoon je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan dacht. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 13 2022 van Foodblog Foodinista met een lente erwtensoep, rode kool ovenschotel en bruschetta’s voor bij de borrel.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 11 en het weekmenu week 12 van 2022.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 13 2022
Maandag – Lente erwtensoep
Begin de week met een lichte maaltijd. Een frisse erwtensoep met munt.
Bereidings Tijd: 20 minuten
Soep Recept: Lente erwtensoep recept
Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dinsdag – Rode kool ovenschotel met kaas en gehakt
Een gezinsmaaltijd die je makkelijk in de oven schuift en bij ons een favoriet thuis. De rode kool ovenschotel met kaas en gehakt.
Bereidings Tijd: 30 minuten + oven tijd
Ovenschotel Recept: Rode kool ovenschotel
Woensdag – Mac and cheese ovenschotel met kip en courgette
Op woensdag kun je makkelijk vooruit koken. Meestal de sportdag in de week. Dan is een pasta ovenschotel makkelijk en lekker, zoals deze mac and cheese ovenschotel met kaas en kip.
Bereidings Tijd: 30 minuten + oven
Pasta Recept: Pasta ovenschotel met kaas, kip en courgette
Donderdag – Risotto met groene asperges en zalm
Het aspergeseizoen is gestart en ook groene apserges blijven gewoon. Dus maken we een frisse lente risotto met groene asperges en zalm.
Bereidings Tijd: 30 minuten
Asperge Recept: Asperge risotto met zalm
Vrijdag – Bruschetta’s
Vrijdag is het borreltijd, tijd voor een makkelijke maaltijd en anders gaan we gewoon het weekend inluiden. Maak bruschetta’s! Ik geef je vier tips voor bruschetta recepten. Ook lekker met een kopje soep.
Bereidings Tijd: 20 minuten + oven
Recept: bruschetta recepten
Zaterdag – Courgettelasagne
Lasagne in de oven in, maar zonder pasta. Inderdaad! Even lekker, maar minder koolhydraten. Als basis courgette en een lekker bolognaisesaus. Courgettelasagne met courgette pasta.
Bereidings Tijd: 30 minuten + oven
Ovenschotel Recept: Courgette lasagne
Zondag – Vanille plaatcake met appel en kersen
Zondag bakdag! Een lente cake met appel en kersen. Simpel en lekker bij de koffie of thee.
Tijd: 20 minuten en oven
Recept: Cake met appel en kersen
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's