Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 12 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 12 2022 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw weekmenu met meer zon, want de lente is begonnen en oké ook een late griepgolf dus daar denken we ook in mee. Daarbij heeft ook het aspergeseizoen een start gemaakt, wel wanneer je naar de aspergeboer gaat, maar dan nog het geeft voldoende inspiratie voor een gevarieerd weekmenu. Daarbij natuurlijk gewoon je dagelijkse eet inspiratie in dit weekmenu. Kortom iedere dag eetinspiratie en leuke recepten waar je misschien niet direct aan dacht. Lees het weekmenu door en laat je inspireren door de nieuwe recepten in dit weekmenu. Tijd voor het weekmenu week 12 2022 van Foodblog Foodinista met een lasagne tricolore, kippensoep met asperges en hotdogbroodjes als snel snack recept.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 10 en het weekmenu week 11 van 2022.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 12 2022

Maandag – Kippensoep met asperges

Kippensoep met asperges en tuinkruiden - Foodblog Foodinista

Start de week met asperges. Simpele asperges dat wel in een gezond kippensoep. Weg met de griep, want dat willen we. Asperges zijn super gezond! En kippensoep helpt tegen de griep. Asperges zorgen voor hetzelfde effect, want je drijft veel vocht af (dus ook snot). Weg ermee! En nog een tip van flip, de asperges zijn nu nog heel nieuw en dus nog super duur! Maar haal voor een soepje aspergepuntjes bij de buur en C-kwaliteit. Proef je niks van, maar je krijgt dezelfde smaak! Dus tijd voor kippensoep met asperges.

Bereidings Tijd: 50 minuten
Soep Recept: Kippensoep met asperges

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dinsdag – Thaise rode curry met kip, cashew en groente

Thaise rode curry met kip - Foodblog Foodinista

Spice up your life op dinsdag! Thaise rode curry met kip, groente en cashew. Deze curry zet je met een lekkere rode curry pasta snel op tafel.

Bereidings Tijd: 30 minuten
Recept: Thaise rode curry

Woensdag – Hotdogbroodjes

Hotdogbroodjes - Lekkere snackbroodjes met hotdog - Foodblog Foodinista

Een leuke woensdag activiteit met de kinderen. Hartige broodjes bakken voor de lunch of als snack bij een kopje soep. Bak New York stijl hot dog broodjes.

Tijd: 20 minuten + Oven
Bak Recept: Hot dog snack broodjes

Donderdag – Lasagne tri colore – Lasagne met bolognaisesaus en pesto

Lasagne tricolore met bolognaisesaus en pesto - Foodblog Foodinista

Een grote schaal lasagne de oven schuiven die je makkelijker en sneller maakt dan zelf denkt. Lekker veel groente gaan er ook nog in deze lasagne tri colore.

Bereidings Tijd: 40 minuten + oven
Lasagne Recept: Lasagne Tri Colore

Vrijdag – Asperges in roomsaus met Hollandse garnalen

Lekker het weekend in met de nieuwe asperges in en een klassieker! Asperges in kruiden roomsaus met garnalen, aardappeltjes en een eitje.

Bereidings Tijd: 40 minuten
Asperge Recept: Asperges met garnalen in kruidensaus

Zaterdag – Italiaans gehaktbrood

Weekend! Makkelijk en gevarieerd eten. Een gehaktbrood is lekker op brood, bij de borrel en met rijst, aardappels of verse pasta. Eigenlijk: eet het Italiaans gehaktbrood, zoals jij wilt. Bij het Italiaans gehaktbrood recept geef ik ook nog een aantal tips.

Tijd: 20 minuten + Oven
Recept: Italiaans gehaktbrood

Zondag – Oreo truffels

Zondag gezelligheid en vooral iets lekkers opzoeken in de keuken? Rol en maak zelf Oreo truffels. Simpel, maar lekker! Gebruik Oreo crumbs die je tegenwoordig zo kant-en-klaar kunt kopen en je bent super snel klaar. Lekker kliederen. Het is natuurlijk heel leuk om deze truffels met oreo te maken met de kinderen.

Tijd: 40 minuten en wachten
Recept: Oreo truffels

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie