Valentijns Brownietaart recept Foodblog Foodinista

Valentijns brownietaart met veel liefde

Deel deze post

Het is bijna Valentijnsdag en wil jij op de speciale dag van de liefde vertellen dat je veel van een speciaal persoon houdt? Zeg het dan met een overheerlijke Valentijns brownietaart met mascarpone slagroom en frambozen. Zo’n brownietaart klinkt toch heerlijk en liefde gaat toch door de maag? Als het al niet zo is dan zorgt deze Valentijns brownietaart daar alsnog voor. Een aantal leuke ideeën? Serveer de taart bij een romantisch diner, bij een vriendinnen high tea, maak de brownietaart voor als je koffie gaat drinken met je moeder, want tijdens de dag van de liefde geven we iedereen toch een beetje extra aandacht? Denk je dat bakken moeilijk is? Nee hoor! Ik beloof je het gaat met deze Valentijns brownietaart helemaal goed komen. Met een beetje liefde van Dr. Oetker en een aantal tips van Foodinista zet jij deze brownietaart in een handomdraai op tafel. Wie ga jij verrassen op Valentijnsdag met een persoonlijke liefdesboodschap en een heerlijke dosis chocolade en rood fruit?

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Valentijns Brownietaart recept Foodblog Foodinista

Maak de Valentijns Brownietaart met Dr. Oetker en Foodinista

Ja, we kunnen allemaal bakken en dat is fijn. Ik zal nooit zeggen dat ik heel goed kan bakken. Daarom vind ik hulp van Dr. Oetker heel erg fijn voor een goede en stevige basis. Dan weet ik dat mijn basisrecept altijd lukt en wanneer je niet zo heel veel tijd hebt om te bakken dan is de hulp van Dr. Oetker perfect. Daarnaast heeft Dr. Oetker ook nog eens een heel leuk assortiment aan decoraties waarmee je van iedere taart een echte eyecatcher kunt maken. Een bakrecept kan er moeilijk uit zien, maar misschien is het wel helemaal niet zo. Het geheim weten? Lees mee en maak deze brownietaart voor Valentijnsdag ook zelf in een aantal simpele stappen.

Valentijns Brownietaart recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten Valentijns brownietaart met mascarponeslagroom en frambozen

* Voor dit recept gebruik ik twee pakken Dr. Oetker Brownies Choco dit is voor het creëren van een echte brownietaart voor de bakvorm van 25 cm doorsnede. Met twee pakken creëer je een stevige taartbodem, waar je mooie punten van kunt snijden. De hoeveelheden water en boter zijn de hoeveelheden die worden aangeraden door Dr. Oetker om de browniemix te maken. Deze zijn dan ook verdubbeld. 

Benodigdheden voor de brownietaart met mascarpone en frambozen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten en reken voor bakken en af laten 1 uur en 30 minuten extra.
Benodigdheden: Bakblik hartvorm 25 cm, 2 mengschalen, waarvan 1 grote, maatbeker, weegschaaltje voor wegen boter eventueel, eetlepel, 2 spatels, staafmixer, bakpapier, schaar

Valentijnsdag recept Brownietaart met mascarponeroom en rood fruit recept van Foodblog Foodinista

Recept Brownietaart voor Valentijnsdag

Bakken van de brownie taartbodem

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de boter in kleine vierkantjes. Dit vind ik makkelijk kloppen met de staafmixer. Klop de boter, zoals op de verpakking vermeld romig. Schep het eerste pak Dr. Oetker browniemix door de boter. Meng deze even met de boter, zodat de boter niet onderin blijft liggen. Doe dit grof met een spatel. Nu mag ook het tweede pak Dr. Oetker browniemix in de schaal. Giet het water bij de browniemix. Klop het geheel binnen vijf minuten tot één glad browniebeslag zonder klontjes.

Van Dr. Oetker krijg je, wanneer je normaal de brownies wilt bakken, twee bakvormen, maar deze gaan we voor de Valentijns browniestaart in hartvorm niet gebruiken. Wij gebruiken een hartvormig bakblik. We knippen daarvoor om de brownietaart niet te laten plakken het bakpapier in een hartvorm. Dit mag grof en ongeveer passen.

Giet de mix voor de brownietaart in de bakvorm en plaats deze op 160 graden voor 50 minuten in de oven in plaats van 40 minuten, zoals vermeld op de verpakking. Wij bakken tenslotte twee verpakkingen in één keer. Dit mag iets langer de oven in.  Als de brownie taartbodem klaar is dan mag deze uit de oven. Plaats deze op een rooster en laat de brownietaart zeker een half uur afkoelen.

Valentijnsdag recept Brownietaart met mascarponeroom en rood fruit recept van Foodblog Foodinista
Valentijnsdag recept Brownietaart met mascarponeroom en rood fruit recept van Foodblog Foodinista

Versieringen van de Valentijns brownietaart in hartvorm

Maak ondertussen de versieringen. Dit is heel simpel. Klop met de staafmixer de mascarpone los tot een gladde room. Klop vervolgens met een spatel de slagroom door de mascarpone. Meng door de mascarpone room twee eetlepels suiker en één eetlepel vanille extract van Dr. Oetker.

Een tip: We willen de mascarpone mooi op de brownietaart spuiten. Vul daarvoor een wegwerp spuitzak met een spuitmondje. Plaats deze in een hoog glas, zoals bijvoorbeeld een vaas of een bierglas. Plaats als eerste het spuitmondje in de zak en schep dan met een lepel de mascarponemousse in de zak. Zo simpel, maar het blijft allemaal heel schoon. Druk de zak van boven een dicht, maar druk niet door.

Als de brownietaart is afgekoeld dan kunnen we de taart uit de springvorm halen. Plaats deze op bijvoorbeeld op een snijplank.

We starten met het schrijven van een gewenste tekst op de taart. Ik heb standaard I hartje U gedaan, maar dan kun je creatief in zijn. Oefen even met schrijven op bijvoorbeeld een servetje. Dan weet je wat je kunt verwachten. De decoratiestiften van Dr. Oetker zijn goed gevuld. Vervolgens gaan we mascarponeroom spuiten.

Maak de spuitzak dicht, houd deze ondersteboven en knip de zak aan de onderkant open. Maak eerst even een oefen toefje op bijvoorbeeld je hand en spuit vervolgens toefjes op de brownietaart. Vul bijvoorbeeld, zoals ik heb gedaan, het rechter hart, zodat je deze vervolgens verder kunt versieren. En spuit vervolgens rondom met toefjes en laat ruimte over, zodat je er rood fruit tussen kunt plaatsen.

Maak de brownietaart vervolgens af met de frambozen, aardbeien en suikerhartjes van Dr. Oetker.

Dit receptblog is in samenwerking met Dr. Oetker.

Meer simpele bakrecepten van Foodblog Foodinista?

Maak ook eens de plaatcake met appel en rabarber! Of een keer een hartig recept maken met appel? Maak dan eens deze pittige mosterdsoep met appel, prei en aardappel!

Meer recepten en kook musthaves tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie