Tiramisu met frambozen en prosecco - Tiramisu recept Foodinista

Tiramisu met Prosecco en frambozen

Deel deze post

Het perfecte dessert voor de feestdagen? Een feestelijke tiramisu recept met prosecco en frambozen die op tafel kan tijdens de kerstdagen of waar het jaar mee afgesloten mag worden. Een heerlijke tiramisu voor bij de koffie of als toetje op tijdens de kerst of op oudejaarsavond. Laten we eerlijk zijn prosecco en champagne recepten zijn toch altijd al een feestje op zich? Klassiekers op oudejaarsavond en heerlijke hapjes. Hoe maak je dan het lekkers? Nou deze tiramisu met prosecco en frambozen zet je zo simpel en snel op tafel.

Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tiramisu met Prosecco en frambozen - Foodinista

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 30! Cadeau tips voor foodies!

Ingrediënten Prosecco Tiramisu met frambozen voor 10 personen

  • 750 gram Mascarpone
  • 3 eieren
  • snufje kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 ml Prosecco of chique champagne
  • 400 gram lange vingers
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 150 ml slagroom
  • 250 gram frambozen
  • poedersuiker

Extra: Versier de tiramisu met glitterspray

Tips voor het bereiden van Tiramisu met Prosecco en frambozen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten

Keuken accessoires klaarzetten

  • schaal van ongeveer 20 bij 30
  • garde
  • handmixer
  • lepel
  • theelepel
  • pannenlikker
  • schaaltje
  • strooibusje
  • spuitzak met klein spuitmondje

Recept Prosecco tiramisu met Frambozen

Zet de prosecco of champagne klaar in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers erin soppen.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Bewaar de dooiers in een schaal. Klop de dooiers luchtig met de handmixer. In een andere schaal klop je met de garde de mascarpone los. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met twee lepels suiker en de kaneel. Klop de slagroom luchtig en meng deze door de mascarpone met een spatel.

Mascarponeroom voor de frambozen (extra)

Zet twee eetlepels mascarponeroom apart. Schep daar één eetlepel prosecco bij en meng dit door elkaar. Steek het spuitmondje in de spuitzak en vul de spuitzak met deze room. Leg de spuitzak apart in de koelkast. (knip een wegwerpspuitzak nog niet open) Deze room is voor het vullen van de laatste frambozen. Dit is niet verplicht, maart wel heel leuk.

Bodem maken voor de tiramisu met prosecco

Sop de lange vingers in de prosecco. Plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de lange vingers vochtig worden dan gaan deze uitzetten in de schaal. Bewaar de prosecco nog, want er komen nog twee lagen lange vingers.

Tiramisu maken

Schep 1/3e van de mascarponeroom op de lange vingers. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Druk 1/3 van de frambozen in de mascarponeroom. Herhaal het verdelen van de lange vingers en de mascarpone nog één keer. Bedek de tweede laag Mascarpone met de laatste lange vingers. Druk weer 1/3 laag van de frambozen in de mascarpone. De laatste laag gaat nu op de mascarpone. Als het goed is heb je er nog een aantal lange vingers en frambozen over voor de topping.

Topping laag voor de tiramisu met frambozen en lange vingers

Strooi de cacao over de tiramisu. Druk de laatste lange vingers in de prosecco en druk deze in de tiramisu topping voor een leuk effect. Vul met de spuitzak de laatste frambozen met de mascarponeroom en versier de tiramisu. Plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Strooi poedersuiker over de tiramisu. Tijd voor snoepen!

TIP: Maak de frambozen tiramisu met Prosecco extra feestelijk met glitterspray.

Tiramisu recepten tips

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie