
18 feb The Meatlovers is jouw leverancier
Bij The Meatlovers bestel je vlees van wereldklasse. Ook voor een heerlijke entrecote zit je bij The Meatlovers op de juiste plek. Ze hebben meerdere soorten entrecote in hun assortiment, afkomstig uit, Argentinië, Australië, Japan en Uruguay. Landen waar de runderen vrij rondlopen op uitgestrekte groene weiden. Die bewegingsvrijheid zorgt voor een gezonde spiermassa; de basis voor stevig en toch mals vlees. Dierenwelzijn staat voorop en het vee wordt nauwlettend in de gaten gehouden.
Entrecote
Een entrecote is een populair stuk vlees met een vetrandje. Het vetrandje geeft een intense smaak aan het vlees tijdens de bereiding, vandaar dat ze dat eraan laten zitten. De Entrecote is afkomstig uit de rug, de dunne lende van het rund. Het bevindt zich tussen de ribben en de lendenwervels. De term “Entrecote” is van oorsprong Frans en betekent letterlijk “tussen de ribben”. Het is een heel mals en sappig stuk rundvlees. Bij een goede graanvoeding krijgt een het vlees een mooie marmering, wat zorgt voor een volle smaak.
Entrecote bereiden
De entrecote kan als steak gebakken worden, maar kan ook in zijn geheel worden bereid. De meest populaire manier om een Entrecote te bereiden is grillen op de BBQ of bakken in de pan. Voor de optimale bereiding van jouw entrecote, adviseert The Meatlovers de volgende stappen:
Bereiding op de BBQ
- Ontdooi de Entrecote op een bord in de koelkast in ca. 24 uur.
- Laat het op kamertemperatuur komen in ca. 30 minuten.
- Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Grill de Entrecote om en om 2 minuten direct boven de kolen om het vlees dicht te schroeien.
- Laat hierna de entrecote nog 4-5 minuten indirect garen voor een mooie gelijke garing. Hanteer een kerntemperatuur van 52 °C voor een rare, 56 °C voor een medium rare en 60 °C voor een medium gegrilde Entrecote.
- Laat het vlees 3-5 minuten rusten onder aluminiumfolie. De sappen kunnen zich hierdoor beter door het vlees verspreiden, dit zorgt voor een malsere smaak.
- Bestrooi het vlees na de bereiding in met peper en zout. TIP: Als je peper vooraf erover strooit, kan dat op hoog vuur verbranden en dat komt de volle smaak niet ten goede.
Bereiding in de pan
- Ontdooi de Entrecote op een bord in de koelkast in ca. 24 uur.
- Laat het op kamertemperatuur komen in ca. 30 minuten.
- Dep het vlees droog met keukenpapier.
- Bak de Entrecote aan beide kanten 2-3 minuten op hoog vuur met boter of olie.
- Houd het vlees in beweging in de pan om aanbranden te voorkomen.
- Hanteer een kerntemperatuur van 52 °C voor een rare, 56 °C voor een medium rare en 60 °C voor een medium gegrilde Entrecote.
- Laat het vlees 3-5 minuten rusten onder aluminiumfolie. De sappen kunnen zich hierdoor beter door het vlees verspreiden, dit zorgt voor een malsere smaak.
- Bestrooi het vlees na de bereiding in met peper en zout. TIP: Als je peper vooraf erover strooit, kan dat op hoog vuur verbranden en dat komt de volle smaak niet ten goede
Geen reactie's