Alcohol vrije cocktail recepten Blueberry lady recept inspiratie foodblog Foodinista

Alcohol vrije cocktail inspiratie met Teisseire

Deel deze post

In mei was ik aanwezig bij een evenement van Teisseire, waar ik ben geïnspireerd om deze zomer te gaan voor een zero proof cocktail. Inderdaad een cocktail zonder alcohol. Geen probleem eigenlijk, alleen je moet wel de smaken voor de juiste cocktail goed mixen en matchen. Bij het evenement heb ik diverse zero proof cocktails mogen proeven en ook zelf een workshop gekregen waar ik de zero proof cocktail een Spicy summer maakte met een twist van sinaasappel siroop en rode peper. Pittig en zoet en qua smaak en miste ik zeker de alcohol niet. Als je aan het werk bent is het ook een verwennerij in de zomer en leuke afwisseling op je dagelijkse drankjes. Met deze alcohol vrije cocktail inspiratie ben ik thuis aan het werk gegaan in de keuken en heb ik nog drie leuke alcohol vrije cocktail recepten met Teisseire gemaakt. Teisseire is trouwens een vruchtensiroop met en zonder suiker die je bij bijna alle reguliere supermarkt kunt kopen in diverse smaken, zoals citroen & limoen, aardbei & framboos, framboos & pink grapefruit en aalbes & vlierbloesem. Dit is nog maar een klein voorbeeld, maar voldoende dus om een goede basis voor zomerse cocktails te creëren en te gaan mixen en matchen.

Recept voor mijn Spicy Summer Cocktail

Alcohol vrije cocktail recepten spicy Summer cocktail recept inspiratie foodblog Foodinista
Ingrediënten

0,05 l  Teisseire sinaassappelsiroop
0,1 l tonic
0,05 l spa rood
hand vol ijsklonten
4 rode peper ringetjes
snufje cayennepeper
1 schijf sinaasappel voor de garnering
rietjes in zomerse kleuren

Cocktailrecept

Shake in een cocktailshaker de sinaasappelsiroop, tonic, spa rood, cayennepeper en ijsklonten. Schenk deze in het glas. Verdeel de peper ringetjes er overheen. Maak af met de sinaasappelschijf en de rietjes. Klaar is je zomerse spicy cocktail.

Drie zomerse Alcohol vrije cocktail recepten met Teisseire

Frozen Nojito
Alcohol vrije cocktail recepten Frozen Nojito recept inspiratie foodblog Foodinista

Ingrediënten

0,05l Teisseire citroen limoen 0% suiker
10 ijsklonten
1 el rietsuiker
3 takjes munt
halve limoen
een rietje

Recept

Meng de ijsklonten en blaadjes van 2 takjes munt in de blender. Puls, totdat het ijs is gecrunshed met de blaadjes. De rietsuiker mag onder in het glas. Snij de limoen in halve maantjes en verdeel het ijs om en om met de limoen in het glas. Giet de Teisseire over het ijs en drink de ijscocktail langzaam op. Het ijs smelt en de smaken samen komen.

Blueberry Lady

Alcohol vrije cocktail recepten Blueberry lady recept inspiratie foodblog Foodinista
Ingrediënten

0,5 l Teisseire aalbes & vlierbloesem
1 tl rozenwater
1 hand bevroren bosbessen
0,1 l tonic
0,1 l water
2 munttakjes

Recept

Deze alcohol vrije cocktail maak je heel simpel. Meng alles in de blender tot een gladde en koude cocktail. Het fruit moet wel uit de diepvries komen, anders moeten er nog twee ijsklonten bij en iets minder water. Maak de cocktail af met een munttakje. 

Cocofresh
Alcohol vrije cocktail recepten cocofresh recept inspiratie foodblog Foodinista

Ingrediënten 

50 ml cocoswater
75 ml cocosmelk
10 ml Teisseire citroen limoen 0% suiker
5 ijsklontjes
4 blaadjes munt
1 tl kokosschaafsel

Recept

Meng het cocoswater, cocosmelk, de siroop, ijsklontjes, munt en de kokosschaafsel in de blender. Schenk in een groot glas en garneer eventueel af met een schijfje ananas, limoen of munt. 

Meer alcoholvrije cocktailrecepten van Foodblog Foodinista

Een alcohol vrije cocktail is helemaal niet saai. Je kunt eindeloos variëren. Het begint allemaal bij een leuk recept. Naast de recepten met Teisseire inspireer ik je ook nog graag met het recept voor een alcohol vrije Hugo een heel leuk en fris drankje als aperitief. Wellicht ken je de Apel Spritzer ook wel? Je kun de Apel Spritzer Alcohol vrij ook heel lekker maken volgens dit recept of maak eens alcohol vrije cocktails met de Sodastream?

Meer recepten voor leuke drankjes. Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie