Espressomilkshake recept foodblog Foodinista

Espressomilkshake om van te snoepen

Deel deze post

Ben je in de zomer ook niet zo’n koffiedrinker? Gewoon het warme drankje is dan niet even smaakvol als anders, maar af en toe een echte verwenkoffie dat zou wel heerlijk zijn? Vooral, wanneer het een koud drankje. Of ben je een milkshake lover? Maar wil je wel eens iets anders dan een bananen, vanille of aardbeienmilkshake? Iets minder zoet en volwassenenvariant. Dan is deze espressomilkshake als afsluiter van een diner of gewoon als echt verwendrankje echt iets voor jou!

Ingrediënten voor de espressomilkshake voor 2 grote glazen

2 koppen zwarte koffie
40 ml melk
600 ml vanille ijs
1 espresso
4 ijsklontjes
Snufje cacaopoeder

Tips voor de bereiding van de espressomilkshake

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten
Benodigdheden: koffiezetapparaat, glas, grote glazen als masonglazen, blender, lepel, dessertlepel, rietjes

Espressomilkshake recept foodblog Foodinista

Recept voor de Milkshake met koffie

Zet als eerste de twee koppen zwarte koffie, deze mogen in één kan en bewaar vervolgens apart 1 espresso. Heb je geen espresso machine bewaar dan apart ongeveer 50 ml zwarte koffie.

Schep in de blender de zwarte koffie, melk, snufje cacaopoeder, ijsklontjes en 500 ml vanille ijs en bewaar 100 ml apart.

Blender alles op de pulse stand voor ongeveer 2 minuten. Van mij mogen de ijsklontjes nog een beetje kleine stukjes zijn de milkshake moet ijskoud zijn en deze smelt supersnel. Wil je dit niet pulse dan nog even door of menger zonder pulse.

Schenk de milkshake in de glazen. Schep er het laatste beetje ijs bovenop, schenk er de espresso overheen en strooi er nog een snufje cacao overheen. Steek er in een rietje in en klaar is de espressomilkshake.

Tip: wissel de milkshake af met meer smaak en maak deze aan het einde af met bijvoorbeeld amandel, karamel of hazelnoot siroop.

Recepten ontvangen van Foodinista of Foodinista volgen: Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter of Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie