Kerst chocolade milkshake met cranberry en kaneel

Deel deze post

Dit is dus echt zo’n recept wat een ultieme guilty pleasure is en heel goed geschikt is voor de echte chocolade lover; een kerst chocolade milkshake met cranberry en kaneel, maar uiteindelijk vol chocolade. Deze chocolade milkshake heb ik alleen helemaal in de kerstsfeer gebracht vol met cranberry en kaneel. Ik zal het alleen direct zeggen, zoals het is; dat is lekker en moet je maken! Oké je moet dit gewoon proberen, als traktatie op de bank, als je op zo’n koude winterse weekend dag naar een film zit te kijken, je huis in kerststijl aan het brengen bent, achter de laptop kerstcadeautjes aan het shoppen bent of je kerstkaarten aan het schrijven bent. Uiteindelijk zou deze kerst chocolade milkshake, het is een mond vol, ook nog een heel leuk kerstdessert zijn.

Kerst

Voor dit blog werk ik samen met Radbag. Een webshop met de meest hippe musthaves vol met kerstcadeautjes, waar je iemand nog echt een beetje mee kunt verrassen. Naast dat zij deze verrassende musthaves hebben in de shop is Radbag nog een beetje Out of the Box. Radbag heeft een eigen blog, waar zij aftellen naar de kerst. Ze vroegen mij om ook mee te doen aan hun ‘Be the Champion of Christmas’ kerstcampagne en ook een goede kersttip te bedenken. Aangezien ze bij Radbag ook fan zijn van out of the Box Chocolade en ludieke mokken ben ik na gaan denken over een kerstdrankje, mijn eigen kerst chocolade milkshake.

Kerst chocolade milkshake met cranberry en kaneel per glas

 • 60 gram pure chocolade
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 50 ml geklopt slagroom + extra voor garnering
 • 1 eetlepel cranberries
 • 125 ml halfvolle melk
 • 300 ml vanille ijs
 • 1 theelepel suiker

Tips voor de bereiding van de kerst milkshake met chocolade en cranberry

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Nodig: blender, steelpan, schaal, 2x lepel, pannenlikker

Kerst chocolade milkshake recept foodblog Foodinista

Recept voor de kerstmilkshake met chocolade en cranberries

Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de gesmolten chocolade met de suiker, kaneel, cacaopoeder, cacao, melk en slagroom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met bijvoorbeeld de pannenlikker tot een gladde mousse.
Het ijs, de cranberries en het mengsel mogen in de blender. Pulse alles goed fijn voor 30 seconde en giet in een groot glas of leuke beker.
Maak de kerst chocolade milkshake af met een beete kaneelpoeder en een cranberry bovenop.

Milkshake recepten van Foodblog Foodinista

Meer lekkere milkshakes maken om je vingers bij af te likken? Dat kan! Maak bijvoorbeeld ook eens één van de volgende milkshakes die je op de blog kunt vinden!
* Maak het romige aardbeienmilkshake recept altijd lekker en heel erg lekker is deze klassieker.
* Of maak je eigen koffie milkshake! Een milshake voor de echte koffielovers. Deze milkshake doet mij overigens bijzonder veel denken aan de Starbucks.

Meer blogs ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Emmelou
  Geplaatst op 12:44h, 15 december

  Ik wilde eigenlijk alleen maar even zeggen dat me dit superlekker lijkt maar dan krijg ik dus een error omdat die reactie te kort is. Nou, bij deze!

 • Foodinista
  Geplaatst op 13:41h, 15 december

  Dank je! Ja dan kan het als spam gezien worden…, maar dat is het niet…

Geef een reactie