plaattaart met appel

Plaattaart met appel en frambozen

Deel deze post

Plaattaart met appel en frambozen klaar voor het voorjaar met deze frisse appeltaart, een appelplaattaart die heel simpel te bakken is.

De appeltaart is mooi stevig en heerlijk smeuïg en zoet heerlijk voor de lente en de zomer. De restjes van de plaattaart met appel hebben wij in kleine stukjes gesneden en als kleine cakejes weggesnoept. Het maken van deze heerlijke plaattaart met appel en frambozen is overigens helemaal niet moeilijk, in een paar simpele stappen staat deze appeltaart in de oven.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor plaattaart met appel en frambozen voor 10 personen

  • 500 gram appels
  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 300 gram bloem
  • 175 gram roomboter
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)
  • 3 eieren
  • 200 gram rietsuiker en een beetje extra voor de topping
  • 1 vanillestokje
  • bakspray

Tips voor de plaattaart

Moeilijkheid 1-5: 1 Iedereen kan bakken
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, spatel, bakpapier, grote ovenschaal, snijplank, mes, appelsnijder, keukenpapier

Recept voor een plaattaart met appel en frambozen

Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. En vet de ovenschaal alvast goed in met bakspray, zodat de taart niet gaat plakken.
Snij de appel in plakjes (halve maantjes) van 0,5 cm denk.
Smelt de boter in een pannetje op een lage tempratuur. Wanneer de boter bijna helemaal gesmolten is klop dan de slagroom en de vanille erdoorheen en laat het afkoelen tot een lauwe temperatuur.
Ondertussen kun je gaan beginnen met het mixen. Klop de eieren samen met de suiker tot een soort caramelkleurig en egaal mengsel. Laat de mixer langzaam draaien en klopt er ondertussen het slagroommengsel doorheen. Voeg de bloem gezeefd toe aan het mengsel en laat de keukenmachine of mixer nog 5 minuten draaien tot een glad mengsel. Ga er vervolgens ook grof doorheen met een spatel, zodat alle bloem goed wordt opgenomen in het mengsel.
Schep de appel en de frambozen (deze zijn nog bevroren anders gaan ze stuk) door het deeg.
Giet de deeg die nu klaar is in de ovenschaal.
Plaats de taart 45 minuten in de oven op 175 graden.
Voor de finishing touch: Strooi een kleine beetje extra suiker op de taart en maak hier een brulee laag van mag een gasbrander.

Serveer de plaattaart met appel en frambozen vervolgens met een klein beetje slagroom en zoete jam.
Is deze plaattaart wat je zoekt, maar wil je nog meer inspiratie? Kijk dan ook eens naar de plaattaart met rabarber.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's

Geef een reactie