Foodblog Foodinista Koffie tag

Koffie tag Foodblog Foodinista

Deel deze post

Hoe kun je de maandag beter beginnen dan met koffie? Het begin van de week en dan kunnen we meestal wel koffie gebruiken. Tijd om de koffie tag in te vullen. Deze koffie tag kwam ik tegen bij Sylvia Kuijsten, maar is officieel van Zomersproetje en is afgeleid van de Tea Tag die eigenlijk ook wel echt bij mij en mijn foodblog Foodinista past en sowieso drink ik graag koffie, maar het is niet altijd zo geweest.

Koffie tag van Foodblog Foodinista

Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik was altijd al heel nieuwsgierig naar koffie ik denk al vanaf dat ik een jaar of vier was, maar ik vond het echt heel erg vies, al heb ik altijd geleerd dat iets niet lekker is, maar niet vies.

Eigenlijk lieten mijn ouders mij altijd alles wel proeven, in de hoop dat ik het niet lekker zou vinden of wel natuurlijk. Koffie is natuurlijk niet goed voor kinderen. Door deze ervaring heb ik koffie ook heel lang niet lekker gevonden en ben ik een echte late koffiedrinker geworden. Mijn studententijd heb ik overleefd zonder koffie. Tijdens mijn eerste baan in de hotellerie als Group en Convention Coördinator vond ik het tijdens klantafspraken toch wel professioneel staan als ik koffie zou drinken met de klant en ben ik heel langzaam begonnen met koffie drinken, maar toen was ik al 21. Toen ik voor mijn tweede baan voor Grolsch in het centrum van Amsterdam ging werken en wij regelmatig bij koffietentjes gingen lunchen, toen ging ik de cappu’s, lattés en soy lattés waarderen en zelfs de eerste espresso lattés! Het laatste was wel een grote stap.

Met wie drink jij graag koffie?

Thuis bij het ontbijt of ’s avonds na het eten met mijn vriend of in de stad koffie leuten met mijn mama, schoonmama of vriendinnen. Het is echt een gezelligheidsmoment. Ook vind ik het fijn met mijn kleine mannetje nu van 6 maanden. Echt uit eten kunnen wij nu niet samen met hem, al wordt er natuurlijk wel opgepast. Maar mee een kopje koffie drinken gaat wel goed. Een half uurtje ergens binnen zijn, dat vindt hij ook gezellig.

Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Bij het ontbijt, in de stad voor het koffieleuten en dat kan op ieder moment van de dag of ’s avonds na het eten.

Wat is je favoriete koffievariatie?

In de winter een amandel of caramellatté een echt snoepmoment en in de zomer een frappucchino en ijskoffies. Smullen!

Koffie cheat in dubai Koffie tag Foodblog Foodinista

Bij Costa Coffee in Dubai een echte Koffie cheat Ice Coffee een nom nom nom coffee

Wat is je favoriete koffiemerk?

Good old Douwe Egberts, Nespresso, Dolce Gusto en Starbucks on the go. Allemaal heel verschillend en daarom kan ik niet kiezen.

Koffie tag Foodblog Foodinista favoriete koffie Dolce Gusto

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik probeer zeker smaken uit. Ik krijg ook wel eens smaken opgestuurd wat ik erg leuk vind. Ik heb zelf een Nespresso en een Dolce Gusto. Dus ik kan ook fijn testen en mijn schoonouders hebben bonenmachines dus test ik daar. Douwe Egberts vind ik leuk, omdat het toch echt Nederlands is, Nespresso door alle keuze en smaken, maar mijn vriend drinkt heel sterk en ik wat lichter dat vind ik heel fijn aan het assortiment, Dolce gusto heeft lekkere lattes die je makkelijk kan zetten, daarom ben ik zo trouw aan de machine, aangezien wij geen melkopschuimer hebben bij de Nespresso en Starbucks vind ik heel fijn on the go, maar die ga ik in Brabant wel misschien, daar moet ik echt koffietentjes en kopjes koffie gaan drinken. Iemand tips voor Tilburg, Den Bosch of andere leuke plaats in de regio Kaatsheuvel, waar ik koffie moet gaan drinken?

Melkopschuimer senseo douwe egberts nespresso koffie tag foodblog foodinista

Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Ja, vooral de Dolce Gusto vind ik hier erg fijn voor, maar ook de Nespresso daar heb ik altijd Ristretto, minder sterk en decaf voor. Eigenlijk hebben wij deze al voor ons zelf in huis.

Waar koop jij je koffie?

Bij de supermarkt.

Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Uit de Nespresso met een espresso en met een beetje gekookte melk opgeklopt met een kleine garde. Heel ouderwets, zoals mijn oma vroeger de koffie maakte en uit de Dolce Gusto een cappuchino of latte meestal de light variant. De caramel hieruit vind ik ook heel lekker.

Nespresso koffie tag foodblog foodinista

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een ouderwetse stroopwafel of roze koek of een goed stuk fruittaart.

rabarber kersentaart

Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Poeh gemeen hoor in de winter liever koffie in de zomer liever thee, maar een ijskoffie is ook wel weer heel erg lekker. Eigenlijk drink ik koffie het hele jaar door en vind ik het meer een verwennerij en verwennerij weegt het zwaarst, dan kies ik voor nooit meer thee dus. Pfff echt niet eerlijk!

Er zijn nog meer tags van Foodinista.

Wil je mij volgen of als eerste de nieuwtjes ontvangen ook dat kan: Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de sidebar.

3 Reactie's
 • Sylvia
  Geplaatst op 13:19h, 16 maart

  Wauw, die koffie in Dubai! Yum :)

 • Foodinista
  Geplaatst op 14:01h, 16 maart

  Oh ja ik weet het! Je komt mooie herinneringen tegen als je gaat bloggen en vooral met leuke taglijsten!

 • Dolce Gusto korting op je nieuwe koffiezet apparaat
  Geplaatst op 07:01h, 04 juni

  […] liefde voor de Dulco Gusto heb ik al eerder uitgesproken toen ik de koffie tag lijst invulde, waar ik eigenlijk heel mijn liefde uitsprak voor koffie en dan eigenlijk  mijn […]

Geef een reactie