Restaurant tips in Maastricht Vlaai eten bij de tappijnkazerne in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

Deel deze post

Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden geeft Maastricht mij altijd echt het gevoel dat ik al helemaal ergens ben. Voor een leuk bourgondisch weekend in de stad in het zuiden van het land, Maastricht, ga je natuurlijk ook goed eten en drinken. Met een kleine dreumes erbij wordt het vervolgens Kidsproof adresjes zoeken en tot mijn verrassing is Maastricht heel erg kidsproof! Deze restaurant tips in Maastricht zijn ook heel leuk zonder kinderen, laat dat heel erg duidelijk zijn. Wel heb ik deze restaurant tips in Maastricht verzameld als de leukste kidsproof restaurant tips in Maastricht. Niet alleen restaurants, maar ook adresjes om koffie te gaan drinken (met natuurlijk Limburgse vlaai), een snelle lunch en natuurlijk voor het genieten van echte Bourgondische gerechten.

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

Brandweerkazerne

Van de oude brandeweerkazerne in Maastricht is er een grote creatieve horecagelegenheid gemaakt, waar iedereen welkom is. Koffie drinken, dineren, uitgebreid lunchen, maar er is ook een bar om je laptop in de pluggen en grote tafels om met kinderen aan te schuiven of voor vergadering of mamabijeenkomst. Ook de menukaart is kidsproof met gewone leuke boterhammen, fruit per stuk gewoon de simpele dingen voor overdag. Door de open ruimte en de vrije houding voel je, je met de kinderen welkom. Ik ging er naartoe met de het gezin en bestelde een muntlimonade en plugde nog even mijn laptop in.

Restaurant tips in Maastricht Muntlimonade bij de Brandweerkazerne en flexwerken
Restaurant tips in Maastricht Muntlimonade bij de Brandweerkazerne en flexwerken

Lunchen tussen de kunst bij Kunstlokaal

Wil je meer uit je lunch halen dan alleen een maaltijd? Ga dan lunchen bij Kunstlokaal in Maastricht. Een verse lunch, waar iedere twee weken de kaart wijzigt. Kinderen lunchen mee met de kaart van volwassenen, maar er wordt zeker rekening mee gehouden. Het betreft een koud keuken; soep, wraps en sandwiches en alles is homemade. Ook de taartjes zijn een aanrader! Wij gingen lunchen bij Kunstlokaal met Florian en er was ook een fijne kinderstoel en speelgoed. Dus voor iedereen was het heel leuk! Zijn de kinderen groter, dan is de Kunst van de galerie heel bijzonder voor jezelf en voor de kinderen. Ook leuk, doordat het een galerie is, wisselt de kunst ook regelmatig.

Restaurant tips in Maastricht Lunchen tussen de kunst bij kunstlokaal
Restaurant tips in Maastricht Lunchen tussen de kunst bij kunstlokaal
Restaurant tips in Maastricht Lunchen tussen de kunst bij kunstlokaal

Coffeelovers Plein 1992

Ben je bekend met Starbucks en Coffee Company? Deze ga je niet terugvinden in Maastricht. In Maastricht draait alles rond het Maastrichtse Coffeelovers. Erg aangenaam ook! Ga je op zoek naar een kidsproof Coffeelovers, dan is de Coffeelovers Plein 1992 mijn favoriet. Met kinderstoelen, een speelhoek en zelf heb je prachtig uitzicht over de maas. Natuurlijk is het menu ook kidsproof met limonades en broodjes op het menu.

Restaurant tips in Maastricht Coffeelovers 1992

Tapijnkazerne

De tapijnkazerne is een oude omgebouwde kazerne en een hele leuk kindvriendelijk restaurant in Maastricht. Wij gingen er naartoe voor koffie en Limburgse vlaai. Deze moest tenslotte gegeten worden in Maastricht. Ondertussen speelde Florian in de grote kinderhoek met de blokken, kon hij tekenen en speelde met het duplo met de andere kindjes. Ga je in de zomer naar de Tapijnkazerne dan is het ook ideaal, want er is een speeltuin met schommels bij het terras. Onderweg naar de locaties toe wandel je door het park langs de kinderboerderij en de stadsmuur.

Restaurant tips in Maastricht Limburgse Vlaai bij de Tappijnkazerne
Restaurant tips in Maastricht Tappijnkazerne
Restaurant tips in Maastricht Spelen bij de kidsproof Tappijnkazerne
Restaurant tips in Maastricht Tappijnkazerne

Café Sjiek

Bij café Sjiek kun je goed en bourgondisch eten met Maastrichtse gastvrijheid, maar ook de kinderen kunnen er genieten. Voor Florian werd de kinderstoel aangeschoven en bestelden wij van het kindermenu, hij is nog een kleine eter dus op de rekening werd er op gelet. Wel was het een feestje voor ons allemaal. Is je kindje al groter? Dan doen ze ook niet moeilijk een aanpassing op het volwassenen menu, dat kan ook.

Hotel tips in Maastricht

Ook een weekendje naar Maastricht en op zoek naar een leuk hotel? Mijn favoriete hotels heb ik voor je uitgezocht.

Design: Maastricht is hip en er zijn veel designhotels in schattige straatjes, voor iedereen is er wel een designhotel naar eigen smaak. Het Kaboom Maastricht jong, hip en trendy en ook nog direct tegenover het station. Het Zenden design hotel fris en strak, maar je kunt ook nog zwemmen en deelnemen aan een lesje yoga. Midden in het centrum van Maastricht is boutiquehotel Beautique, direct aanschuiven op het terras aan het Onze Lieve vrouwenplein.
Kidsproof: Ga je Kidsproof overnachten in Maastricht? Overnacht tussen de kunst in Galerie Hotel Dis in ruime kamers of overnacht in een appartement BLOOM Maastricht.

Meer restauranttips van Foodinista kijk bij de andere restaurant reviews en op stap met de kinderen kijk dan bij Foodinista loves Kids.

Meer restauranttips ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie