omeletwraps met zalm lekker paasontbijt

Omeletwraps met zalm

Deel deze post

Heerlijk uitgebreid ontbijten in het weekend. Vooral dan in het weekend kan het ontbijt al een reden zijn om uitgebreider te koken. Een creatief recept zijn de omeletwraps met zalm en frisse creme fraiche met dille en bieslook. Net even anders en uitgebreider dan dat je doordeweeks doet, maar niet minder gezond.

Eigenlijk is het een heel simpel gerechtje, maar het ziet er net iets leuker uit. De eiwraps kun je bakken als een luchtig omelet en later mooi vullen. De zalm en de dip maken het gerecht fris en heerlijk.

Ingrediënten voor 2 omeletwraps met zalm

4 eieren
2 eiwitten
snufje peper
theelepel dille
5 takjes verse bieslook
100 gram zalm
2 theelepels olijfolie
50 ml melk of soyamelk
3 eetlepels creme fraiche
Het is fijn wanneer er twee koekenpannen zijn, wanneer niet zo, geen probleem. De omeletten zijn heel snel gebakken.

Recept eiwraps met zalm

Klop apart 2 eieren, 1 eiwit en 25 ml melk of soyamelk en nogmaals 2 eieren, 1 eiwit en 25 ml melk of soyamelk apart van elkaar luchtig op.
1 eetlepel olijfolie mag in de koekenpan. Pak een stuk keukenpapier en smeer de koekenpan goed in. Wanneer de olie goed is verspreid dan gaat het omelet niet plakken en dan blijft deze mooi heel. Verhit de koekenpan goed heet, dus zet het gast of de plaat goed heet.
Wanneer het ei erin gaat zet dan het gas of de plaat iets omlaag.
Giet het ei er in en Verdeel deze direct goed over de koekenpan, zodat het omelet even dik wordt. In drie minuten is het omelet aan de onderkant goed dicht geschroeid en ook de bovenkant wordt al massief. Draai deze nog even kort om en doe je dit liever niet leg er dan een deksel of bord op dan blijft de hitte in de pan en wordt het sneller massief.
Klaar zijn je eiwraps.
Haal deze uit de pan en leg het op een snijplank. Het omelet is namelijk vochtig en je gaat dit nog vullen en snijden. Herhaal dit trucje.

Snij ondertussen de zalm alvast in snippers.

Het maken van de creme fraiche met verse kruiden

Dit is heel snel gedaan. Meng drie eetlepels creme fraiche met één theelepel dille en knip vijf takjes bieslook fijn. Meng dit door elkaar et voila. Eventueel kan het ook met Griekse yoghurt dit is zeker net zo fris!

Creme Fraiche met verse kruide
Creme Fraiche met verse kruiden

De opmaak van de borden

Verdeel de zalm over de omeletten. Rol deze op en snij ze door de midden. Leg de omeletwraps met zalm op de borden. Maak mooie bolletjes van de creme fraiche en verdeel de creme fraiche met kruiden over de borden.
Eet smakelijk!

Ei wraps met zalm en creme fraiche
Ei wraps met zalm en dille creme fraiche

Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Vijf keer lekker paasontbijt
    Geplaatst op 10:24h, 08 april

    […] keer een andere wrap maak eiwraps ook koud heel lekker. Makkelijk om voor bereiden of om mee te […]

Geef een reactie