
04 jan Omeletwraps met zalm
Heerlijk uitgebreid ontbijten in het weekend. Vooral dan in het weekend kan het ontbijt al een reden zijn om uitgebreider te koken. Een creatief recept zijn de omeletwraps met zalm en frisse kruidenroomkaas met dille en bieslook. Net even anders en uitgebreider dan het doordeweeks ontbijt, maar niet minder gezond. Eigenlijk is het een heel simpel gerechtje, maar het ziet er net iets leuker uit. De eiwraps kun je bakken als een luchtig omelet en later mooi vullen. De zalm en de dip maken het gerecht fris en heerlijk.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor 2 omeletwraps met zalm
- 4 eieren
- 2 eiwitten
- snufje peper
- theelepel fijngesneden dille
- eetlepel verse fijngesneden bieslook
- 100 gram zalm
- 2 theelepels olijfolie
- 50 ml melk
- 3 eetlepels roomkaas
Tips voor de bereiding van de omelet met zalm en kruidenroomkaas
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- 2 koekenpannen
- snijplank
- 2 kleine schaaltjes
- 2 messen
- vorkjes
- lepel
Recept wraps van ei met zalm
Omeletwraps maken
Klop apart 2 eieren, 1 eiwit en 25 ml melk of soyamelk en nogmaals 2 eieren, 1 eiwit en 25 ml melk apart van elkaar luchtig op. 1 eetlepel olijfolie mag in de koekenpan. Pak een stuk keukenpapier en smeer de koekenpan goed in. Wanneer de olie goed is verspreid dan gaat het omelet niet plakken en dan blijft deze mooi heel. Verhit de koekenpan goed heet, dus zet het gast of de plaat goed heet.Wanneer het ei erin gaat zet dan het gas of de plaat iets omlaag. Giet het ei in de koekenpan en verdeel deze direct goed over de koekenpan, zodat het omelet even dik wordt. In drie minuten is het omelet aan de onderkant goed dicht geschroeid en ook de bovenkant Draai het omelet kort om.
Omeletwraps met kruidenroomkaas maken
Haal deze uit de pan en leg het op een snijplank. Het omelet is namelijk vochtig en je gaat dit nog vullen en snijden. Herhaal dit trucje. Snijd ondertussen de zalm alvast in snippers. Dit is heel snel gedaan. Meng drie eetlepels roomkaas met één theelepel dille en knip vijf takjes bieslook fijn. Meng dit door elkaar et voila.
TIP: Eventueel kan de dip ook met crème fraiche of Griekse yoghurt gemaakt worden.

De opmaak van de borden met de omeletwraps
Verdeel de zalm over de omeletten. Rol deze op en snij ze door de midden. Leg de omeletwraps met zalm op de borden. Maak mooie bolletjes van de roomkaas en verdeel de roomkaas met kruiden over de borden.

Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Vijf keer lekker paasontbijt
Geplaatst op 10:24h, 08 april[…] keer een andere wrap maak eiwraps ook koud heel lekker. Makkelijk om voor bereiden of om mee te […]