Oeuf en cocotte Italiaanse stijl

Oeuf en cocotte Italiaanse stijl

Deel deze post

Met de Paasdagen voor de deur is het tijd voor een recept met eieren voor het Paasontbijt of de Paasbrunch. Ik heb er ook één voor je. Wat dacht je van een Oeuf en cocotte Italiaanse stijl. Zachte eitjes uit de oven waar je lekker in kunt dippen met Italiaanse smaken. Eigenlijk zijn deze eitjes in een schaaltje heel makkelijk om te maken, alleen de schaaltjes zien er zo mooi uit en een eitje tikken is natuurlijk leuk en het hoort er ook bij, maar deze eitjes in een cocotte zijn feestelijk en zien er mooi uit op tafel. Je kent misschien de klassiekers met zalm en spinazie. Heerlijk, maar we doen het deze keer een beetje anders, zoals je misschien gewend bent. De Franse oeuf en cococotte geven we een Italiaanse twist. Je hebt daarvoor de bekende cocottes nodig, maar een ramekin schaaltje is ook meer dan prima. Verder gaan we het receptje natuurlijk maken wat ik met je deel.

Oeuf en cocotte Italiaanse stijl - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Oeuf en cocotte Italiaanse stijl voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels roomkaas
  • handje Parmezaanse kaas
  • 8 cherry tomaatjes
  • 100 gram versie spinazie
  • handje versie basilicum
  • 50 gram salami blokjes
  • theelepel gedroogde oregano
  • theelepel olijfolie
  • snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de oeuf en cocotte met Italiaanse smaken

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en 15 minuten in de oven
Benodigdheden: hapjespan, ovenschaal, 4 ramekins of cocottes, snijplank, mes, spatel

Oeuf en cocotte Italiaanse stijl - Foodblog Foodinista

Recept

Voorbereidingen voor de Oeuf en cocotte Italiaanse stijl

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de ovenschaal voor 25% met water. Plaats deze in de oven, zodat het water alvast warm wordt. De cocotte schaaltjes gaan er later in. Verhit olijfolie in de pan. Roerbak de spinazie totdat deze is geslonken. Breng de spinazie op smaak met de fijngesneden basilicum, oregano, peper en zout. De verhitting mag uit. Snijd de salami in blokjes en meng ook deze door de salami.

Oeuf en cocotte schaaltjes vullen

Vul de bodem van de schaaltjes met de mascarpone, verdeel de spinazie met salami over de mascarpone. Breek in ieder schaaltje één ei. Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel deze over de eieren. Strooi de Parmezaanse kaas over de eieren.

Haal de ovenschaal met water uit de oven. Plaats de cocotte schaaltjes in de ovenschaal. De waterrand moet tot ongeveer 75% van de cocotteschaaltjes rand komen. Haal er eventueel water uit of giet er een beetje water bij. Plaats de ovenschaal terug in de oven voor 15 minuten. Dan zijn de eieren na 15 minuten op 180 graden klaar. Let op! De eieren bakken niet, maar zijn zacht, wel gaar! Niet gaar genoeg, plaats de ovenschaal dan nog 5 minuten terug.

Recepten voor Pasen van Foodinista?

Dit recept is misschien ook iets voor jou? Maak een lekkere en snelle tiramisu voor Pasen met advocaat!

Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie