noedelsalade met zoet gehakt recept foodblog Foodinista

Noedelsalade met zoet gehakt

Deel deze post

Als je noedels wilt eten of eigenlijk mie, bami en alle andere soorten dan is er zo veel keuze. Zoals nu ik had ontzettend veel trek in een Aziatisch gerechtjes, alleen de enige noedels die ik in mijn voorraadkast nog in huis had waren glasnoedels, maar dan ook echt de hele dunnen glasnoedels. Geen probleem,maar als je deze gaat meewokken, gaan ze stuk en wordt het een zooitje op je bord. Wel zijn ze heel smakelijk, maar eigenlijk is bij iedere noedel de vraag hoe ga ik ze bereiden. Ook bij deze vermicelli noedel. Die je heel goed kunt combineren voor de vulling bij Vietnamese loempiaatjes, noedelsoep of een noedelsalade, zoals deze. Wok in ieder geval deze noedels niet mee.

noedelsalade met zoet gehakt en wok groente foodblog Foodinista recept

Ingrediënten noedelsalade met zoet gehakt voor 4 personen

400 gram vermicelli rijstnoedel
250 gram half om half gehakt
1 komkommer
1 courgette
3 sjalotjes
hand koriander
2 teentjes knoflook
snuf rode peper kruiden
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels oestersaus
1 limoen

Tips voor de bereiding van de noedelsalade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: wok – snijplank – pan – scherp mes – spatel – lepel

Recept noedelsalade met zoet gehakt

Kook als eerste water in de pan als het kookt en kook dan de noedels, zoals op de verpakking. Ik moest het water af laten koelen naar 90 graden en de noedels 5 minuten laten weken.

Ondertussen maakt het gehakt met de groente voor de noedelsalade.

Verhit de olijfolie in de wok en rul het gehakt voor 5 minuten.
Snipper ondertussen de sjalotjes en de knoflook en rul deze nog 3 minuten mee met de honing en rode peper.
Snij ondertussen de courgette en komkommer in blokjes.
Wok deze nog 5 minuten mee. Maak de salade af en meng de oestersaus mee met het mengsel voor 1 minuut.
Snij de koriander fijn, zodat deze klaar ligt en snij de limoen in partjes.
Verdeel de noedels over de borden, schep de gehakt met groente eroverheen en verdeel de koriander er overheen en geef de limoen erbij.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie