Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Maart 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Maart 2020 van Foodinista

Deel deze post

We kunnen gerust zeggen: Wat een maand! Dit hadden we toch niet helemaal zien aankomen. Oké we wisten dat Covid-19 ook wel Corona er was. Maar hadden we allemaal niet een kleine beetje hoop dat we voor de hele ellende bespaard zouden blijven? In ieder geval dat het niet zo extreem zou worden. We iets meer ons eigen leven mochten blijven leven? Onze vrijhouden zouden bewaren? Zelf twijfelde ik er heel erg aan of ik nog wel een maandoverzicht zou delen. Want wat heb je nog te vertellen in deze tijd. Iedere dag is toch wel een beetje hetzelfde. Wakker worden, ontbijt, werken, voor de kinderen zorgen, schoolrooster doornemen en dan nog proberen om je werk te blijven doen en het thuis gezellig te houden, want iedereen heeft tenslotte ademruimte nodig. Van dreumes tot volwassenen en we missen allemaal onze routine. Maar ook dat mag gedeeld worden in een maanddagboek en daarbij ben ik, zoals zo velen, een zzp-er waarbij alles op de schop gaat, een moeder met kleine kinderen die zoals velen in het zelfde schuitje zit, een dochter van 70+ ers die haar ouders tijdens niet ziet en gebeuren er in mijn (gezins) leven ook onverwachte minder leuke en toch ook gewoon hele leuke dingen, want omdenken hoort er in deze tijd ook bij. Zo’n dagboek in deze coronatijd laat je ook zien hoe snel het leven omdraait en alles compleet anders is geworden, maar ook hoe alles gewoon weer door gaat, gek genoeg, maar alsjeblieft, please! Laten we hopen dat er snel, en voor velen, weer betere tijden aanbreken. Echt alles precies hetzelfde, zo zal het niet gaan, maar een beetje anders, zou wel fijn zijn. Kortom daar komt het eindelijk aan het Foodblog Maandoverzicht – Maart 2020 van Foodinista.

Foodblog Maandoverzicht – Maart 2020 van Foodinista

Bezoekje aan TTP Concepts

De maand begon heel leuk met een rondleiding bij TTP Concepts. Bij TTP Concepts vertegenwoordigen ze heel veel lifestyle brands, zoals Joseph Joseph, Coravin, Lego, Höfats en nog zo veel meer.

Even koffiedrinken bij TTP en een rondleiding langs alle lifestylemerken

Mijn oog viel vervolgens op deze geweldige ‘bierkratjes‘ van Höfats. Het bierkrat kun je vervolgens uitbouwen en multifunctioneel inzetten als krukje, tafeltjes, plantenbak, vuurkorf of barbecue. Echt een geweldig vaderdagcadeau of algemeen cadeau voor mannen! Je bent er wel even zoet mee. Al zou ik dit cadeau van Höfats zelf ook nog wel willen hebben.

Höfats bierkratjes die multi functioneel zijn

Skiën in Frankrijk – De lentebeleving in L’Alpe d’Huez

De lente begon zo mooi, met een skireis naar Frankrijk. Genieten en voor het tweede jaar skiles. Ik begin het nog te leren en vond het voor de tweede keer ook echt leuk! Het spannende is er af en nu is het een beleving. Ik hoop zo dat we volgend jaar weer mogen reizen en dus met het gezin kunnen gaan skiën! Mijn complete beleving ga ik natuurlijk nog met je delen, wanneer we weer wat meer reisverhalen behoefte hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ain’t no mountain high enough… uhm jawel hoor! Maar ik heb het denk ik te pakken gekregen.. het skivirus dan.. want ik ben er weer en ik sta weer op de ski. Deze keer in de lentezon. Bekijk de story dan vertel ik je al iets meer. Hier adem ik de frisse berglucht nog even in, geniet van de winterse activiteiten, natuurlijk de Franse cuisine en dan binnenkort deel ik mijn enthousiasme verder met je, want ja we hebben het wel over het als 30 something leren skiën en ik vind dat toch wel een dingetje waar ik weer vink tegen zeg. @danique.plaatzer @francemontagnes * * * P.s. Check mijn story Skiing into spring Alpe Dhuez en ga naar de bio @foodinistanl. * * * #skiingintospring #explorefrance #seemeski #france #francemontagnes #skiinginto2020 #foodinistanl #dutchblogger #foodinistatravels #dutchtravelblogger #skiexperience #clubmed #clubmedalpedhuez #alpedhuez #frankrijk #sneeuwpret #lentekriebels #skivakantie #lentevakantie #meivakantie #lerenskiën #vakantiemetkinderen #vakantieinspiratie #travelphotography #reisfotografie #travelpassport #mountainview #topoftheworld #bluesky #spring2020

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Eten met een geweldig uitzicht? Het kan allemaal in @alpedhuez bij @signal2108. Ik ben al weer onderweg naar huis en je kunt je misschien wel voorstellen dat ik een klein beetje heimwee heb? Het zonnetje, het uitzicht, sneeuw, wijntje.. dan te bedenken dat dit nog gewoon tot eind april te beleven valt… een beetje sneeuw, een beetje zon en heel veel genieten. * * * #lesignal2108 #restaurantwithaview #mountainview #skiingintospring #explorefeance #alpedhuez #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #foodinistatravels #dutchtravelblogger #enjoythemoment #frankrijk #fransebergen #sneeuwpret #bistronomie #mountainrestaurant #frankrijktoerisme #frankrijkinspiratie #etenopreis #foodtraveller #travelfrance #travelfoodie #foodtraveller #genietenvanhetleven #genietmomentje #pastalover #heerlijketen #watetenwevandaag #travelphotography #mountainlife

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Alles ging zo snel

Na terugkomst veranderde alles zo snel. We waren ons er natuurlijk al wel een beetje van bewust. Met carnaval in Brabant. Ik was daarna zelf ook niet helemaal fit geweest, maar dat ben ik nooit na carnaval en daarbij beleef ik mij al niet in de fitste periode ooit. Ik ben nog steeds herstellend dus dagen als carnaval zijn intensief en een griepje heb ik er voor over. Juist van de frisse berglucht knapte ik op! Maar helaas de corona bij ons in de regio greep om zich heen. Zelf ging ik al met steriele doekjes op pad. Nog de laatste keer buiten de deur werken en voor de laatste keer naar de Efteling. Als de kinderen iets missen, naast opa’s, oma’s en de vriendjes op school en de routine en leuke dingen van de KDV dan is het de Efteling wel. Wij hebben een abonnement en het is een soort routine, een wandeling door het park. We wonen in Kaatsheuvel en dan is het een mooie investering.

Broodje tonijn en buiten de deur werken
Dagje Efteling met de kinderen

Griekse sferen, maar toch niet helemaal

Eigenlijk zou ik in Maart naar Griekenland gaan. De sfeer op Kreta gaan proeven en mij laten onderdompelen in de Griekse eetcultuur. Logischerwijs ging deze reis niet door. Ook heel erg jammer natuurlijk! Zo zal het de komende tijd nog wel gaan. Om toch een beetje Griekenland thuis te beleven had ik een Grieks weekmenu samengesteld wat je hier kunt vinden en ook kun je voor Griekenland vermaak mijn huidige reisverhalen hier vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Aankomende week zou ik eigenlijk naar Griekenland gaan. Vrijheid. Doen wat je wilt. De culinaire kant van Kreta ontdekken. Voor mij de allereerste keer naar het bekende eiland, maar niet voor de feestjes juist voor die andere kant; het heerlijke eten. De reden van mijn blog. Het mooie en het heerlijke van het leven delen. Het zijn de gevolgen van de Corona. Voor mij komen activiteiten stil te liggen, zoals deze mooie reis. Maar het grote plaatje is dat ik zelf de content op de blog omdenk al schrijf ik er altijd al creatief omheen en doe ik meer met mijn reisinspiratie dan alleen een verslag schrijven en foto’s posten. Ook deze keer. Voor een beetje thuis beleving deel ik mijn Griekse pokebowl met je, maar het is niet het enige er staat een heel Grieks weekmenu voor je klaar! En toch thuis een beetje genieten van Griekenland, want ‘one day we will fly away’ again dan staat er ook nog voldoende Griekenland inspiratie op de blog. Laten we hopen, wanneer we allemaal een beetje luisteren en ons best doen dat we over een tijdje weer echt mogen genieten en beleven en nieuwe belevenissen mogen creëren en deze nog meer mogen omarmen en intenser beleven. * * * De Grieks geïnspireerde keuken op tafel? Ga naar de link in bio @foodinistanl. * * * #pokebowl #weekmenu #watetenwevandaag #waterenwedezeweek #eetsmakelijk #grieksekeuken #greekcuisine #greece #griekenland #ilovegriekenland #foodinistanl #foodinistatravels #gehaktballetjes #feta #greekyogurt #greeksalad #foodbowl #traveltheworld #dutchfoodblogger #travelforlife #travelfoodie #foodtraveller #greekstagram #greece_lovers #griekseyoghurt #grieks #bonappetit #reisinspiratie #receptvandedag #hersenspinsels

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Meer thuis, meer tijd voor andere dingen

Ik ontvang een stapel kookboeken en deze deel ik al met je. Ondertussen ben ik druk bezig met alle kookboeken te lezen, recepten uit te zoeken en te bekijken wat ik er mee ga doen.

Het was interessant om te zien hoe jullie smaak kan variëren. Op Instagram gaat liefde echt uit naar de kookboeken van Donna Hay, maar op Facebook viel Koken met Karin, waaruit ik deze hartige courgettecake met geitenkaas maakte, en het Bloemkool kookboek heel erg in de smaak! Wist je trouwens ook dat Bloemkool dit jaar ‘De groente van het jaar is’?

Veel koken

Het thuisblijven zorgde er ook dat ik veel de keuken in ben gedoken. In lange tijd zijn er niet zo veel recepten op de blog live gegaan als deze maand! En het is natuurlijk erg leuk en fijn om te doen. De keuken in en koken. De recepten waren ook erg populair en werden goed ontvangen. Dat maakt het allemaal nog leuk! Nieuwe recepten zijn bijvoorbeeld diverse recepten voor de Paasdagen, ovenschotels en stoofschotels.

Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista
Griekse Stifado recept - Grieks stoofpotje in rode wijn met feta en saffraanorzo - Foodblog Foodinista
Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Slechte tijden – Bruiloft verzet

En dan een grote domper in het privéleven. Er zijn altijd veel ergere dingen op deze wereld, maar voor ons zelf is dit wel een grote teleurstelling. Wij zijn er tenslotte al een jaar mee bezig en deze lente en zomer zou het voor ons tot het hoogtepunt komen. Het is alleen wel duidelijk, ons droomhuwelijk zou niet zo gaan verlopen als wij willen. Ook moet er nog veel geregeld worden worden en ondernomen worden wat in deze corona tijd allemaal niet kan. Dus met pijn hebben wij besloten om ons huwelijk naar een jaar later te regelen. Dit geeft rust, maar ook een grote teleurstelling, ook geeft het weer helemaal geen rust, want alles is zo onzeker. Ook wij hebben in de herfstvakantie al een gezinsreis gepland staan die, zoals het nu is gewoon betaald worden en waar we niks voor terug krijgen. Maar vooral ons huwelijk gaat onder worden, niet de zorgvuldig uitgezochte datum, een trouwjurk die nu 1,5 jaar in de kast hangt, het voelt nu allemaal zo lang. Daarbij ook het hopen dat iedereen er in gezonde staat bij is, wat alleen niet meer zo is, want het eerst afscheid hebben we al gehad en er zal er spoedig nog één volgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Kriebels in de buik, want volgend jaar begint deze dag heel anders. De dag van de grote I DO. Dan gaan we trouwen. Voor nu hebben we nog een jaar om te genieten van alle voorbereidingen. Natuurlijk gaan we vandaag gewoon met elkaar met het gezinnetje ook even iets leuks doen. Herinneringen creëren en er is altijd een reden om te genieten toch? * * * #foodinistagaattrouwen #trouwenin2020 #trouweninbrabant #trouwenmetkinderen #foodinistanl #weddingvibes #trouweninnederland #wijgaantrouwen #plukdedag #loonseendrunenseduinen #loonopzand #kaatsheuvel #tilburg #dongen #weddingbells #hugsandkisses #familygoals #familylife #familieshoot #familiefotografie #bruiloftmich #onzetrots #onzetrouw #trouwdag #nogeenjaartje #onsbrabant #noordbrabant #verloofd #verloofd2019

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Een jaartje langer wachten op onze trouwdag en lees hier meer over Foodinista gaat trouwen

Toen gingen de scholen ook dicht

Schoolrooster voor de kinderen

En het werd natuurlijk een feit; de scholen gingen dicht en het kinderdagopvang ging dicht. Oké op het kinderdagopvang komen de kinderen maar één dag in de week, maar ook opa en oma komen op donderdag niet meer, alleen nog op maandag, maar we eten ook niet meer met elkaar en kortere dagen. Een echte opa en oma en kindjes moment. Structuur, school, werken en het leuk houden. Maar eerlijk is eerlijk met een dreumes en kleuter is het niet makkelijk. Misschien zijn we zelf ook wel wat streng, want de oefeningen van school zijn binnen een uur klaar en dan begint thuis school voor structuur. De school probeert het allemaal, maar het is weinig. Het zijn ook nog maar kleuters, maar er zijn geen contactmomenten en daar is behoefte aan. Het hele sociale contact mist en ik ben geen deskundige, maar eigenlijk mist het meest belangrijk bij de kleuter. Wat dat betreft lever de KDV nog meer aan. Liedjes zingen met de kinderen, filmpjes sturen op afstand, een rondleiding door het terrein met de diertjes etc. Maar nu met de feestdagen mag de rem er wel af. Toch moet er meer gebeuren dan iPad, films en trampoline. Dus knutselen, tekenen, opdrachtjes doen en op berenjacht! Met een beloning, maar bij ons gaat het ook door. Ik denk voor iedereen herkenbaar. Maar we kunnen het. Iedereen kan het! Hoe je het ook doet, je doe het goed!

Berenjacht met als beloning een ijsje
Berenjacht met als beloning een ijsje

Pasen komt er aan

Paastakken versieren

Pasen komt eraan! Dus leuk de Paastakken versieren met de kinderen ze kunnen maar klaar staan!

Paastakken in huis voor Pasen

McDonalds en film avond

McDonalds met de Kinderen

Verder moet je er zelf een feestje van maken! Dus tijd voor McDonalds en films kijken. Alsof we verder altijd alleen maar zelf koken en gezond eten. Echt niet. Dus dit mag ook wel. De McDrive is ondertussen al een uitje voor de kinderen.

Stoepkrijten bij opa en oma

Stoepkrijten bij opa en oma

En natuurlijk missen wij opa en oma ook! En de kinderen en opa en oma missen elkaar het meest. Zo gaat het natuurlijk! Dus tijd voor een stoepkrijt werkje.

Opa en oma stoepkrijt kunstwerk

Tot volgende April!

Liefs Daphne!

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie