Genieten in de Amsterdam met Food activiteiten tips Foodblog Foodinista

Een blogger met een zakelijke bankrekening?

Deel deze post

Regelmatig schrijf ik over de zakelijke kant van het bloggen of over mijn leven als zzp-er. Dit vind ik leuk om te doen, omdat ik als zzp-er bijna iedere dag weer door een leerproces heen ga. Ook ben ik mijn foodblog niet door mijn passie voor lekkere recepten begonnen, dit was een combinatie met mijn liefde voor eten, want ik sta nu éénmaal graag in de keuken. Nee ik ben mijn blog begonnen vanuit mijn werkervaring in de horeca, zowel in de hotellerie als voor de brouwerij waar ik werkte. Ik wilde een eigen plek hebben waar ik mijn creativiteit kwijt kon. Dat mijn plekje op het internet de basis werd voor mijn eigen bedrijf was een droom die realiteit werd en, oké, veel werkuren maken en doorzettingskracht. Alleen heb ik mij wel heel snel ingeschreven als zzp-er en kwam daar ook direct een zakelijke bankrekening bij. Ik ben dan ook een blogger met een zakelijke bankrekening. Waarom? Dat ga ik in dit zakelijke blog op Foodinista met je delen. Een ding, als je het professioneel wilt aanpakken; dan doe je het goed.

Is een zakelijke bankrekening verplicht?

Daar kan ik kort en krachtig in zijn; nee een zakelijk rekening is niet verplicht, maar wel heel erg slim, professioneel en overzichtelijk. Het is niet voor niks dat ik in de zelfde week dat ik mij in schreef als zzp-er ook een zakelijke rekening opende bij de ING. Daar opende ik een basisrekening, geen extra’s, want het ging voor mij alleen om bij en afschrijvingen. Ik wilde mijn zakelijke uitgaven en inkomsten apart houden van mijn privé uitgaven.

Slim, professioneel en overzichtelijk

Als blogger met een zakelijke bankrekening kom je direct bij het punt slim en overzichtelijk. Je weet wat er in en eruit gaat. Kortom of je ‘het goed doet’. Je privé geld blijft apart van je zakelijke rekening en dat is slim. Je kunt tenslotte één keer investeren in je bedrijf, maar dit kun je niet blijven doen. Op een privérekening is dit onoverzichtelijk. Ga je éénmaal verdienen dan maak je salaris over. Zo blijven je zakelijke inkomsten en uitgaven mooi gescheiden van je privé inkomsten en uitgaven. Uiteindelijk kun je zelfs een zakelijke buffer opbouwen wanneer het goed gaat! Laten we ook eerlijke zijn. Wanneer je een factuur uitschrijft, dan wil je toch dat deze factuur professioneel is? Na het inschrijven bij de KvK ontvang je een KvK nummer maar ook een nummer van de belastingdienst. Deze heb je allemaal nodig. Dit is professioneel. Dan wil je ook dat je bankrekening overéén komt met een zakelijke rekening, zoals één van Bankr of ING. Uiteindelijk komt het ook nog neer op de boekhouding. Ieder jaar dien je de belastingdienst inzage te geven in je boekhouding. Van een zakelijke bankrekening draai je snel een overzicht uit je van je inkomsten en uitgaven. Simpen en snel boekhouden is een voordeel van een zakelijke bankrekening en met een privérekening is dit een hele klus. Je gaat er tenslotte van uit als zzp-er dat je mooie klussen binnen gaat halen en een uitgebreid overzicht kunt laten zien aan het einde van het jaar.

Ben jij een blogger met een zakelijke bankrekening?

Ik dus wel en dat ben ik dus om de eerder opgegeven redenen. Het maak het voor mij overzichtelijk en het maakt voor mij dat de inkomsten en uitgaven gescheiden zijn van het gezinsleven. Ik kan een maandelijks salarisbudget afspreken, weet met een snelle inzage of investeringen mogelijk zijn of een bonus voor mijzelf. Daarbij is het een professionele investering. Over investering gesproken. Sinds 2014 heb ik mijn zakelijke bankrekening al bij ING. Dit was in het begin heel interessant. Het eerste jaar is de zakelijke rekening van ING ‘gratis’. Een leuk cadeau voor starters. Voor iedereen is het bekend dat ‘starters’ meestal meer kosten hebben dan inkomsten. ING helpt daarbij, maar ondertussen heb ik een best wel dure zakelijke bankrekening. Ik zit er over na te denken om dit eens verder te onderzoeken, hoe ik er op kan besparen. Interessant? En wil jij daar ook meer over weten? Per jaar betaal ik gemiddeld 120,00 Euro voor mijn zakelijke bankrekening. Kortom heb jij een zakelijke bankrekening? Waar en wat betaal jij per jaar? Of ben jij een blogger met een zakelijke bankrekening? Ik ben benieuwd! En kom maar op met de gouden tip.

Meer lezen? Lees dan ook mijn blog over het werken met de Microsoft Surface Goplannen en thuis werken en de blog over zakelijke beslissingen die ik heb genomen.

Meer favorieten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie