Foodblog Maandoverzicht - Februari 2020 van Foodinista

Nieuws, wat hebben we gedaan, kijk je mee? – Foodblog Maandoverzicht – Februari 2020 van Foodinista

Deel deze post

De maand februari zit er op! Een maand meet feestjes, carnaval, voorbereidingen voor de bruiloft en jeetje wat een griep zeg! Die knalde erin en goed ook. Eerlijk gezegd is het nu maart en ben ik er nog steeds niet echt vanaf. Ik heb gewoon zon nodig. Ook ben ik begonnen met behandelingen bij de Osteopaat als voorbereiding op de fysiotherapie voor de bekken spieren. Natuurlijk ook nog een aantal events voor de blog. Kortom een uitgebreid kijkje achter de schermen in deze Foodblog Maandoverzicht – Februari 2020 van Foodinista. Kijk je mee?

Foodblog Maandoverzicht Februari – De maand van Daphne van Foodinista

P.s.: Eerder terug kijken? Hier zie je nog even hoe januari was. Iedere maand komt er een kijkje achter de schermen online. De dagboeken van Foodinista kun je hier vinden.

Mijn Februari in foto’s – Blogger maandoverzicht

Nieuw familielid

Nieuw hondje in de familie

De maand begon met een nieuw familielid. Niet bij ons. Het is druk genoeg, maar mijn schoonouders kregen een babyhondje; Onyx. Is ze niet lief? Ongetwijfeld komt ze een keer logeren.

Bezoekje aan het strand

Dit bericht bekijken op Instagram

Zo sta je zondag nog vrolijk op het strand, krijg je maandag buikpijn met daarop volgend hoge koorts en lig ik nu nog uit te zieken… bleeh wat ben ik daar slecht in, maar het moet maar even.. dan maar even terug kijken op de leuke en gezellige momenten en opknappen voor het volgende vrolijke weekend… * * * #gezinsmoment #familiefotografie #strand #uitwaaien #gezelligheid #nuweldegriep #foodinistanl #florian #philou #gezinsleven #noordholland #castricum #foodinistaloveskids #momlife #familytime #familyphotography #discoverunder10k #happyweekend #happymoments #breekdeweekwoensdag #leukedingendoen #gezelligheidkentgeentijd #hugsandkisses #broerenzus #samenzijn #knuffelen #dagjeuit #pink #beachlife #beachvibes

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

We bezochten vrienden voor een kraambezoek in Noord-Holland. Vervolgens gingen we gezellig lunchen in Castricum aan Zee. Even met alle kindjes eruit. Deze gezellige en spontane gezinsfoto hebben we als herinnering. Maar zo stonden we zondag nog op het strand en zo lag ik maandag met koorts op bed. De griep. Het betekende dat ik leuke dinertjes en events moest annuleren. Echt balen! Een Iers geïnspireerd diner, en in December ben ik echt overnieuw verliefd geworden op Ierland, wat je hier kunt lezen, en een diner met veel meer informatie over Florida, waar we in 2021 op familymoon naartoe willen ging aan mijn neus voorbij. Echt balen!

Efteling!

Aan het einde van de week was ik weer een beetje opgeknapt. Gelukkig maar, want vrienden die in het oosten van het land wonen, ja wij rijden heel Nederland door, dat krijg je wanneer je zelf ook overal een beetje hebt gewoond, gewerkt en hebt school hebt gezeten, zowel Eric en ik, waren in de Efteling om de verjaardag van de kinderen te vieren. Gezellig! Dus nog even naar de Efteling! Wij hebben een jaarabonnement aangezien we in Kaatsheuvel wonen is het de ideale speeltuin en heel prettige tijdsbesteding met de kinderen.

Knuffelen met Pardoes in de Efteling

Trouwtaart proeven

Gelukkig had ik ook mijn smaak weer terug, want griep he! Op zondag stond er wel zo iets leuks op de planning. Taart proeven voor de bruiloft! En we zijn er uit hoor! Verder moet er nog zo veel geregeld worden, maar we komen wel ergens.

Bruidstaart proeven

En nee, deze twee worden het precies niet.

Het gaat allemaal zo snel!

Fotoshoot voor de kinderen

Het gaat allemaal zo snel! We maken zelf veel foto’s, maar officiële foto’s zijn ook heel leuk. Daarom werd het weer eens tijd voor een officieel fotomomentje. De kinderen gingen op de foto. Binnenkort krijg je het resultaat te zien op de blog.

Proef Frankrijk

Dat ik eten en reizen of reizen en eten graag combineer is denk ik wel bekend? Deze maand vond er weer een leuk evenement plaats van het Frans Verkeersbureau. Tijdens een Walking Diner maakte ik kennis met diverse Franse regio’s.

Gepocheerd ei met truffel bij het Frans evenement
Gepocheerd ei met truffel bij het Frankrijk Evenement

Meer Frankrijk? Deze maand is ook het uitgebreide Ardeche artikel online gekomen met culinaire reistips voor de lente en zomer. Lees mijn blog over de Ardeche hier.

Valentijnsdag

We konden er deze maand natuurlijk niet omheen! Valentijnsdag. Eigenlijk doen wij daar niet zo heel veel aan, wanneer ik heel eerlijk ben. Maar toch werd ik heel lief verrast met chocolade en Valentijnssnoep. De snoep is opgesmikkeld door de kinderen en de chocolade heb ik natuurlijk zelf op. Eric had geluk, want zelf ben ik niet zo’n liefhebber van spareribs, maar speciaal voor hem koos ik voor de spareribs pan van Kippie en deze samenwerking heb ik op Valentijnsdag uitgewerkt dus ook zijn dag kon niet stuk.

Snoep voor Valentijnsdag
Dit bericht bekijken op Instagram

Feest! Want het is bijna carnaval! Daarbij passen ook makkelijke happen met een stevige bodem bij. Die hebben wij alvast even uitgetest. Want wist je dat je bij @kippie.nl veel meer kunt bestellen dan alleen een borrelpan met lekkere borrelhapjes? Ook een aanrader hoor, laten we dat niet vergeten. Maar wij bestelden deze keer de super malse spareribs en dat is dus heel makkelijk voor wanneer je snel, heel lekker en makkelijk thuis een smul maaltijd op tafel wilt zetten. Stokbroodje erbij, salade, smeerseltje, sausje en eten maar. Even zo’n rustmomentje op de dag of met gemak een bodem creëren. * * * P.s. Op de blog vertel ik er meer over. Ga naar de link in bio @foodinistanl en zoek Kippie. Ook makkelijk Google Foodinista Kippie en je krijgt diverse inspiratie voor leuke buffetjes rondom deze makkelijke pan. * * * #kippiepan #kippienl #spareribs #spareribsbestellen #carnaval #carnaval2020 #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #inspiratie #makkelijkemaaltijd #kaatsheuvel #turfstekerslaand #tilburg #kruikenstad #loonopzand #theebuikenland #waalwijk #stokbrood #eetsmakelijk #weekendvibes #weekendinspiratie #bodempjeleggen #buzzfeast #feestmaand #feestmaaltijd #etenendrinken #avondeten #smullenmaar #foodinistacollab

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Spareribs in kippiepan van Kippie getest door Foodinista

Februari: Maand van verjaardagen

In Februari vieren wij altijd verjaardagen. In ieder geval zijn alle moeders jarig van mij en van Eric dus dat is toch wel druk. We vieren het thuis of weg aan pannenkoeken eten!

Gelukkig met pannenkoeken!

Door voor de bruiloft – De openingsdans

En je kunt er maar op tijd bij zijn. Maar we zijn deze tijd ook begonnen met dansles voor de openingsdans. Ja dat is ook wel een beetje nodig.

Muziek voor de openingsdans

En dit waren maar ideeën. Dansles zorgt er voor dat alles verandert is. We hebben privé dansles en we stellen een persoonlijke dans samen met een persoonlijke mix. Heel leuk! Dit is ook het digitale programma van de dj, waarin we onze wensen eventueel kunnen doorgeven. De thema’s, liedjes die we zeker willen horen en welke absoluut niet. Even een geheugen steuntje en binnenkort hebben we nog een date met een feestje op een trouwlocatie, zodat we echt sfeer proeven. Heel leuk allemaal!

Over feest gesproken! – Carnaval!

Ja! Februari de maand van carnaval. Ik ben altijd zo blij als een kind met te veel snoep. Zo veel plannen, maar ik had deze keer een langzame aanloop. Mijn zolder hangt vol met verkleedkleding dus dat kwam wel goed. De roze muts nog gekocht en vervolgens laten liggen bij de Griek op het toilet, oops! Te veel laagjes aangetrokken. Maar ja. Twee dagen waren dit jaar maximaal. Ik had zo veel pijn aan mijn nek, rug, buik en benen. Maar de twee dagen waren wel heel leuk. Vrijdag kindercarnaval en zaterdag met vrienden. Volgend jaar hoop ik op meer gezondheid en plezier, ook voor de kinderen. Dinsdagochtend ben ik begonnen met de osteopaat en daarop volgend komt bekkentherapie. Dat is allemaal volgend op mijn gezondheidsdingetjes. Een lange weg die nooit helemaal top zal worden, maar wel beter en ik zal ook leren gaande weg.

Dit bericht bekijken op Instagram

Jaaaa! We hebben het heel leuk gehad! Het was weer memorabel! Helemaal afgelopen is het nog niet, maar wat waren we graag nog verder gegaan. Het hoofd doet graag meer dan het lichaam, helaas en de weergoden werkten ook niet helemaal mee, maar ja dat zie je hier niet echt terug hè? * * * #carnaval #carnaval2020 #kaatsheuvel #turfstekerslaand #breda #kielegat #noordbrabant #foodinistanl #dutchblogger #leut #waarisdatfeestje #hierishetfeestje #carnavalmetkinderen #fijnfisjenie #feestje #pinkpanther #bestever #feestjewel #kinderoptocht #panter #nelveerkamp #brabantsenachtenzijnlang #vrienden #memories #memorabel #alsdithetisisdithet #onsbrabant #alswegaandangaanwemetznallen #proost #drinkschrobbelèr

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Carnaval 2020 Foodblog Maandoverzicht - Februari 2020 van Foodinista

Voorjaarsvakantie

Na carnaval volgde een weekje voorjaarsvakantie. Het ging eigenlijk heel rustig aan. Bijkomen van carnaval, films kijken, naar de bioscoop, beetje werken en uitrusten voor het gezin. Wij wonen ook nog in Kaatsheuvel dat is gemeente Loon op Zand en tja brak als eerste natuurlijk Corona uit dat zet je dan ook nog even aan het denken, maar nu gaat alles weer gewoon verder. Uiteindelijk hebben we de vakantie afgesloten met sushi!

Tot volgende maand!

Geen bericht missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie