Snel aardbeientoetje foodblog Foodinista recept

Snel aardbeientoetje a la aardbeien Romanoff

Deel deze post

Ja, het aardbeienseizoen is begonnen! En natuurlijk tegenwoordig kunnen we gewoon het hele jaar door aardbeien eten, want als we de aardbeien niet van Nederlandse bodem kunnen eten dan worden de aardbeien gewoon ingevlogen om onze buikjes met de zoetigheden te vullen. Dat is het voor mij nu net ik vind ze toch altijd net iets zoeter van Nederlandse bodem, natuurlijk het is gewoon bijgeloof en Nederlandse trots of denk jij daar heel anders over? Nou ja het seizoen is begonnen en tijd voor aardbeienrecepten! Natuurlijk aardbeien met slagroom superlekker, maar in een handomdraai, maak je ook snel aardbeientoetje, wat net even iets anders uitziet en net even iets anders smaakt natuurlijk. Mijn snelle aardbeientoetje a la romanoff. Maken, natuurlijk, want het is om van te smullen!

Ingrediënten voor een snel aardbeientoetje voor 4 personen

Tijd: 10 minuten
Moeilijkheid: 1-5: 1

1 kilo aardbeien
halve liter slagroom (ongeklopt)
2 eetlepels gembersiroop
8 blaadjes basilicum
2 dopjes vodka

Benodigdheden: Keukenmachine of staafmixer (dan duurt de bereiding iets langer), mes, snijplank, maatlepels

Snel aardbeiendessert van foodblog Foodinista recept

Snel aardbeientoetje a la aardbeien Romanoff het recept

Snel is snel en een snel aardbeientoetje met volle smaak, staat dan ook zo op tafel! Zelf maak ik de aardbeientoetjes gewoon tijdens het koken. Eigenlijk als een verrassend dessert.

Maak de aardbeien schoon en bewaar 12 halve aardbeien apart.

Verpulver de aardbeien tot een bijna smoothieachtige sap in de keukenmachine of met staafmixer. Hak ook de basilicumblaadjes en meng vervolgens de gembersiroop en vodka door de aardbeien heen. Wil je geen alcohol door het dessert? Wat ik heel goed kan begrijpen, schenk er dan een extra lepel gembersiroop bij en laat de vodka achterwegen.

Klop de slagroom mooi romig het is niet nodig om hier nog extra suiker aan toe te voegen. Het aardbeienmengsel maakt alles al zoet genoeg. Als de slagroom mooi romige is schenk dan het aardbeienmengsel bij de slagroom en kopt het nog 2 minuten op een lage stand verder door, zodat alles gelijkmatig mooi rose wordt.

Schenk het dessert in de glazen en maak het af met een paar aardbeien voor op het aardbeientoetje.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Je kunt ook regelmatig een nieuwsbrief ontvangen van Foodinista schrijf je dan in, in de zijbalk.

1Reactie

Geef een reactie