Snel aardbeientoetje foodblog Foodinista recept

Snel aardbeientoetje a la aardbeien Romanoff

Deel deze post

Aardbeien met room combineren geweldig. Ook in dit toetje een snel aardbeien toetje met room en aardbeien a la aardbeien romanoff. Een perfect dessert om een lentemenu mee af te sluiten. Fris en romig. Wat wil je nog meer? Mijn snelle aardbeientoetje a la romanoff. Maken, natuurlijk, want het is om van te smullen! Fris en fruitig.

Nog een tip? Dit aardbeientoetje combineert heel goed bij een aspergegerecht.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Ingrediënten voor een snel aardbeientoetje voor 4 personen

  • 1 kilo aardbeien
  • halve liter slagroom (ongeklopt)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 dopjes vodka

Tips voor de bereiding van het aardbeientoetje

Tijd: 10 minuten
Moeilijkheid: 1-5: 1
Benodigdheden: Keukenmachine of staafmixer (dan duurt de bereiding iets langer), mes, snijplank, maatlepels

Snel aardbeiendessert van foodblog Foodinista recept

Snel aardbeientoetje a la aardbeien Romanoff het recept

Staat je hoofdgerecht te pruttelen dan kun je dit aardbeientoetje makkelijk tussendoor maken en vervolgens in de koelkast weg zetten. Zo makkelijk is het!

Maak de aardbeien schoon en bewaar 12 halve aardbeien apart. Verpulver de aardbeien tot een bijna smoothie-achtige sap in de keukenmachine of met de staafmixer. Hak de basilicumblaadjes en meng vervolgens de gembersiroop en vodka door de aardbeien heen. Wil je geen alcohol door het dessert? Wat ik heel goed kan begrijpen, schenk er dan een extra lepel gembersiroop bij en laat de vodka achterwegen.

Klop de slagroom mooi romig het is niet nodig om hier nog extra suiker aan toe te voegen. Het aardbeienmengsel maakt alles al zoet genoeg. Als de slagroom mooi romig is schenk dan het aardbeienmengsel bij de slagroom en kopt het nog 2 minuten op een lage stand verder door, zodat alles gelijkmatig mooi roze wordt.

Schenk het aardbeiendessert in de glazen en maak het romige aardbeientoetje af met een aantal verse aardbeien.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram en Pinterest. Je kunt ook regelmatig een nieuwsbrief ontvangen van Foodinista schrijf je dan in, in de zijbalk.

1Reactie

Geef een reactie