Zwarte keuken Mix en match tips van Foodblog Foodinista

Maak het jezelf makkelijk met deze 5 keuken tips van Foodblog Foodinista

Deel deze post

Koken is leuk en lekker, maar moet het moeilijk zijn? Nee zeker niet! Waar begint koken? Begint koken bij je boodschappen en je recept uit kiezen? Nee eigenlijk niet. Het plezier in koken begint al bij het uitzoeken en bekijken van keukens, wanneer je besluit je keuken in te richten. Maak het jezelf zo overzichtelijk en makkelijk mogelijk in de keuken en met de juiste apparatuur en een goede indeling zal je zien dat goed koken opeens het halve werk gaat worden. Oké je moet natuurlijk nog wel de smaken, hoeveelheden en een portie geduld vinden, maar daar zal ik een aantal tips voor gaan geven. Deze tips zijn ook erg geschikt wanneer je koken helemaal niet zo leuk vindt of wanneer je eigenlijk maar weinig tijd hebt voor koken, maar wel van lekker eten houdt. Let maar op!

5 Keuken tips van Foodblog Foodinista voor plezier in de keuken

Een overzichtelijke keuken

Wanneer het zo ver is en je kiest voor een nieuwe keuken dan is het natuurlijk feest! Vooral voor een foodie is het een feest om een nieuwe keuken uit te kiezen in je huis. Maar al snel kom je er achter dat een nieuwe keuken ook best wel een project is. Bij een keuken kopen komt veel kijken. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je kiest voor een overzichtelijke keuken met een logische indeling. Makkelijk pannen afgieten, een pan soepel in de oven kunnen plaatsen en dat je niet ver moet lopen voor handelingen tijdens het koken. Ook kastruimte is belangrijk, zodat je ruimte hebt voor de basis ingrediënten in de keuken. Zo kun je altijd makkelijk basis recepten op tafel zetten.

Een goede oven

Een oven is zo belangrijk! Laten we eerlijk zijn een keuken is geen voordelige investering. Wanneer je eenmaal klaar bent met de indeling van de keukenkastjes en het keukenblad dan kom je bij de apparatuur. Je kunt alles maar één keer doen. Eigenlijk wil je alles hebben, maar investeer liever in goede apparatuur in plaats van alles tegelijk in huis te halen. Een goede oven is heel veel waard! Wanneer je graag lekker eet en het liefst zelf kookt, maar niet altijd tijd hebt dan weet je waarschijnlijk al lang dat je hele gerechten in de oven kunt bereiden, zoals een risotto in de oven of ovenplaat recepten.

Installeer een heetwaterkraan

Snel warm water en het er met stijl uit laten zien? Geen geduld voor warm water laten koken of een waterkoker? Dan is een warm waterkraan perfect. Ooit was deze er maar van één merk, maar tegenwoordig is er meer keuze en zijn deze er dan ook in diverse stijlen en designs.

Stoofschotels en stoofpotjes

Het is niet voor niks dat we bij Foodblog Foodinista fan zijn van Stoofvlees, stoofschotels en stoofpotjes. Je kookt namelijk efficiënt. Meestal maken we deze direct voor 8 personen. Een prima optie om te koken wanneer er gasten mee eten, maar ook voor het gezin. Wij zijn natuurlijk maar met 4 personen en er wordt gemaakt voor 3 personen. Dit betekent dat ik daarna nog voor twee keer kan invriezen. Ideaal! Wil je helemaal gemakkelijk koken? Dan schaf je een slowcooker aan. In deze tijd met de hoge gasprijzen en elektriciteits rekeningen een echte tip!

Investeer in kwaliteit pannen

Pannen zijn soms best duur, maar wanneer je kiest voor een nieuwe keuken, kies dan ook voor nieuwe pannen van een goede kwaliteit. De pannen zijn de laatste jaren veranderd en hebben een revolutie doorgemaakt. Denk daarbij aan PFAS vrije pannen bijvoorbeeld (geen giftige stoffen) en waarschijnlijk ga je bij een nieuwe keuken ook inductie koken en daar zal je ook je pannenset op aan moeten passen. Kook je met goede pannen dan zal je het ook terug zien in het resultaat van je kook kwaliteit en kook gemak.

Meer artikelen en foodie tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie