Mallorcaanse zout proeverij de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista

Leukste souvenirs uit Mallorca

Deel deze post

Begin april was ik een aantal dagen genieten op Mallorca. Heerlijk! Tijdens de reis verbleef ik in het Maritim Hotel Galatzo. Niet alleen zon, zee en strand, maar ook het eiland Mallorca ontdekken, culinaire uitjes en shoppen. Dat bracht mij op het idee dat er best wel veel veranderd is op Mallorca de afgelopen jaren. Voor mij was het al weer tien jaar terug dat ik het Spaanse eiland bezocht. Ken je bijvoorbeeld de oude Spaanse castagnetten nog? Echt voor geen mogelijkheid kreeg ik er maar een beetje muziek uit. Voor de kleine man nam ik het leukste houten speelgoed mee naar huis wat er erg op lijkt, het geluid dan, maar muziek maken lukt veel beter. Zo was er veel leuk speelgoed te vinden in de toeristenwinkels, maar waren er ook veel culinaire souvenirs. Mijn leukste souvenirs uit Mallorca verzamelde ik in dit reisblog.

Mijn leukste souvenirs uit Mallorca

Herbes Mallorcaanse kruidenlikeur

Herbes Mallorcanse Likeur de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista

Herbes de Mallorcaanse kruidenlikeur. Felgroen van kleur, maar zacht en kruidig. Anders dan de likeuren uit andere zuid Europese landen met een anijssmaak en zeker het proberen waard. Herbes is er ook in drie smaken; zoet, mild en bitter, waardoor er voor iedereen een smaak.

Mallorcaanse zoutproeverij

Mallorcaanse zout proeverij de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista

Klein en leuk om mee te nemen als aandenken aan Mallorca. Een kleine zoutproeverij. Zout wordt op Mallorca gewonnen en vervolgens worden er diverse smaakjes aan toegevoegd. Bij diverse dinertjes krijg je een proeverij vooraf.

Vijgen souvenirs uit Mallorca

Vijgen souvenirs uit Mallorca de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista
Vijgen souvenirs uit Mallorca de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista

Op Mallorca is een grote vijgenplantage, met de mooiste vijgenproducten. Het is interessant om de vijgenplantage te bezoeken, maar ook om een vijgen lekkernij mee naar huis te nemen, zoals vijgenlikeur, vijgenchutney of vijgenjam.

Rieten tassen

Rieten tassen de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista

Hoe leuk zijn deze rieten tassen?

Houten muziekinstrumenten 

Houten muziekinstrumenten de leukste souvenir tips op Mallorcaanse Foodblog Foodinista

Heel schattig de muziekinstrumenten voor kinderen, zoals deze kinder kikker castagnetten.

Welke souvenirs uit mallorca zijn jouw favorieten of zou je wel eens willen proeven?

Meer inspiratie lezen over Mallorca? Bekijk dan ook eens de reisblogs waarin ik meer vertel over het hart van Mallorca en één van mijn favoriete hotels op Mallorca.

Meer Mallorca, Menorca en Ibiza lees hier verder en meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram , Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie