Hotel Maritim hotel Galatzo Getest op Mallorca in Paguero blogger Foodinista

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Deel deze post

Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen er tussenuit naar het Spaanse eiland en minder dan 2,5 uur vliegen vanaf Nederland. Toch ben je direct in een hele andere sfeer. Ik ben eerder Mallorca geweest, dat klopt, maar wel in juli en augustus, hoogseizoen, gegarandeerd goed weer, hotels aan het strand, bekende toeristische plaatsen. Deze keer ging ik met een andere verwachting en een ander doel naar Mallorca. Ik ging het meer alternatieve Mallorca ontdekken en deelnemen aan de vierdaagse van Mallorca, want wie lekker wilt eten moet ook bewegen. Benieuwd hoe deze trip naar Mallorca was? Lees dan mijn eerste blog over mijn verblijf in het Maritim Hotel Galatzo in Paguera op Mallorca, waar ik een aantal nachten mocht verblijven inclusief ontbijt, brunch en diner.

Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Het loungezwembad voor het diner bij Vista de Rey, het a la carte restaurant van Maritim Hotel Galatzo.

Reizen naar Mallorca

Vroeg in de ochtend vertrek ik vanaf Eindhoven Airport naar Mallorca. Ideaal voor een korte trip naar Mallorca. In april zijn op het Spaanse eiland diverse evenementen, zoals ook het Primavera Walking Event. Een leuke manier om meer van het eiland te ontdekken en om meer van het eiland te zien. Veel Nederlanders nemen deel aan deze wandel vierdaagse op Mallorca en dat is te merken, ik had niet verwacht dat het vliegtuig zo vol zou zitten in april naar Mallorca! Wij vertrokken vanaf Eindhoven en de pakketreizen voor het Walking Event kozen ook voor lokale vluchten, voor mij ook makkelijk, wanneer je in het zuiden woont, zoals ik. Een klein vliegveld, overzichtelijk en geen lange wachtrijen. Ook de Belgische reizigers spraken er enthousiast over, want ook deze zonnige wandelaars gingen mee. Na de korte vlucht kwamen we aan op Mallorca en scheen de zon direct en de temperatuur was ook aangenaam. Een dag van 23 graden stond ons te wachten! Een erg fijn begin van de maand april. Snel doorreizen naar het Maritim Galatzo Hotel met de tourbus van OAD. Ken je dat gevoel, dat de bus als laatste stopt bij jouw hotel en dat het dan spannender gaat worden? dat gevoel had ik ook.

Aankomst Maritim Hotel Galatzo

Het wachten werd beloond! Het Maritim Hotel Galatzo ligt op een prachtige heuvel en kijkt uit over de heuvels van Paguera en de zee. Echt genieten! Voor mij was het te laat om nog te genieten van het ontbijt, want daar was ik wel aan toe, maar geen probleem, want op de menukaart van de bar staan voldoende heerlijke tapas voor de brunch. Genieten maar! En de heerlijke dagen zon, zee, wandelen en ontdekken van Mallorca zijn begonnen.

Na de brunch is het tijd om Palma te ontdekken, zoals gezegd dit is mijn eerste blog en de leukste tips in Palma ga ik verzamelen in een nieuw blog. Met de auto zijn we in twintig minuten in de stad, maar er gaat van de heuvel ook een busje van het hotel en dan kun je met het OV naar Palma binnen 30 minuten sta je dan in de hoofdstad van Mallorca. Een taxi kost 70 Euro retour.

Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Brunchen in het zonnetje met uitzicht op de Middellandse Zee.

Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Brunchen met zalm, serranoham en Spaanse kaasjes. 

Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Natuurlijk ontbrak de cava niet. 

Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

En de Spaanse Jamon en Gamba kroketjes.

Wakker worden op Mallorca

Bij terugkomst uit Palma check ik echt in en ga ik mijn kamer bekijken. Heerlijk! Hier ga ik de komende dagen ook wel van genieten. Sowieso bevalt het hotelleven mij altijd wel, maar wie eigenlijk niet? Toch kijk ik er altijd wel een beetje anders naar ik heb ook nog een aantal jaar in de hotellerie gewerkt en vind het daarom altijd een grote verrassing en echt leuk om naar hotels te kijken en hotels te bezoeken. Met plezier kijk ik vooral naar het uitzicht, daar ga ik morgenochtend even van genieten.

Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Mijn 4* hotel kamer voor de komende nachten.

Hotel Maritim Galatzo Getest op Mallorca in Paguero blogger Foodinista

Met heerlijk balkon en uitzicht op het zwembad, palmbomen, de zee en de baai van Paguera. 

Dineren bij Vista de Rey

Wanneer je helemaal niet van plan bent om Mallorca te ontdekken dan is dat ook mogelijk. Het hotel verlaten is niet echt nodig. Maritim hotel Galatzo beschikt over diverse restaurant, zo kun je met ontbijt en diner inclusief verblijven, maar ook alles bijboeken, wanneer je er al bent. Wij gingen ’s avonds na een lange dag dineren bij het A La Carte restaurant Vista de Rey. Nieuw geopend en compleet gerestyled.

Dineren bij Vista de Rey Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Dineren bij Vista de Rey het A la carte restaurant van Maritim hotel Galatzo met uitzicht op het loungezwembad. In het voorjaar zit je binnen, maar er is ook een loungegedeelte, waar je in de zomer heerlijk kunt dineren. 

Dineren bij Vista de Rey Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Wij starten  met broodjes, boter, lokale olijfolie en een Mallorcaanse zoutproeverij.

Dineren bij Vista de Rey Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Als voorgerecht tapas met olijven, broodjes, gambas a la plancha en Spaanse Ibericoham. 

Dineren bij Vista de Rey Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Mijn hoofdgerecht is gegrilde eend met een zoete Sangrìasaus. Ik moest deze wel proeven als ik toch in Spanje ben. De saus was ook compleet dan rode wijnsaus en veel zoeter. 

Afsluiten met Mallorcaanse Herbes likeur. Dineren bij Vista de Rey Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Geen dessert, want onze stadswandeling in Palma kon ook niet zonder lunch, dus hierna was het voldoende, natuurlijk komen de Palma tips ook op de blog. Wel werd het diner afgesloten met Herbes de Mallorcaanse kruidenlikeur. 

Hotel ontbijtjes zijn genieten

Hotel ontbijtjes zijn genieten. Dineren bij Vista de Rey Foodblog Foodinista verbleef op Mallorca en teste hotel Maritim Galatzo in Paguera

Ontbijten in een hotel vind ik altijd genieten. Alles staat voor je klaar en het mooiste of fijnste kies je gewoon uit

Het ontbijt was even goed! Veel vers fruit, een buffet voor eieren, waar ze vers voor je worden bereid en veel keuze uit ontbijtgranen, yoghurt en soorten brood. Genieten. 

Overnachten op Mallorca

Ook zin in een trip naar Mallorca gekregen? Maak een reservering voor Maritim Hotel Galatzo in Paguera voor je citytrip, vakantie, evenement of incentive.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodblog Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Rowan
    Geplaatst op 20:51h, 20 april

    Ziet eruit als een heerlijk hotel! Het eten, de kamer, het zwembad en die palmbomen: fantastisch!

  • Denise
    Geplaatst op 13:12h, 05 april

    Leuk om even een voorproefje te zien. Ik ga er vrijdag op blogreis naartoe, in het kader van het Mallorca Walking Event.

Geef een reactie