Februari Dagboek Foodblog Foodinista Uitzicht Ibiza

Februari dagboek High tea, Ibiza en carnaval

Deel deze post

Januari was echt even een beetje rustmaand, wel met een bezoekje aan een aantal beurzen, maar verder veel schrijven. Het eerste dagboek is dan ook van de maand Februari! Waarin ik regelmatig ging high teaën met met mijn moeder en vriendinnnen, in Antwerpen ging eten bij Wagamama, het besef er is dat de peuter echt steeds groter aan het worden is, maar ook een heftige griep kreeg, wij vervolgens op vakantie gingen naar Ibiza met een zieke peuter en er aan het einde van de maand gecarnavald werd! Begin maart moest ik daar zelf allemaal weer even van bij komen dus het is een laat Februari dagboek, maar zeker niet minder leuk!

Februari dagboek Wagamama, Eivissa en High tea plezier!

Hartige hapjes high tea Vlaamsch Broodhuys Den Bosch Februari Dagboek Foodblog Foodinista

De maand begon met een heerlijk en gezellig high tea met mijn moeder bij het Vlaamsch Broodhuys in Den Bosch. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet zo snel dacht aan een high tea! Wel aan het heerlijke brood natuurlijk voor ontbijt en lunch, maar wat een verwennerij! Mooie hartige hapjes met verse salades, huisgemaakt en het geweldige brood erbij. Ook de losse thee van Betjeman en Barton maakt het nog beter. Ik ga zeker in Den Bosch of een andere stad nog een keer terug.

Zoete hapjes high tea Vlaamsch Broodhuys Den Bosch Februari Dagboek Foodblog Foodinista

En natuurlijk hebben we de high tea afgesloten met heerlijke zoete taartjes. Ik moet eerlijk toegeven dat wij al zoveel hadden gegeten en al heel veel thee hadden gedronken dat we besloten een aantal taartjes mee naar huis te nemen. Ook heerlijk natuurlijk!

Fruitsappen bij Wagamama Antwerpen Dagboek Februari Foodblog Foodinista


De zondag daarop ging ik gezond dineren bij Wagamama met een vakantie naar Ibiza in het vooruitzicht en carnaval hielden wij thuis Dry Januari nog even vol tot aan half februari. Bij Wagama serveren ze ook heerlijk fruitsappen die een echte aanrader zijn. Ik bestelde de Super Green Juice met appel, munt, selderie en limoen en Eric de raw juice met wortel, komkommer, tomaat, sinaasappel en appel. Dat waren lekkere vitamines!

Tonijnsteak met quinoasalade bij Wagamama Antwerpen foodblog Foodinista

Mijn frisse super green sap combineerde perfect met de tonijnsteak en quinoasalade. Een leuke maaltijd bij Wagamama in Antwerpen wat ik wel een aanrader vind voor een snelle en gezondere maaltijd.

Peuter tekenen favoriete tijdsbesteding februari Dagboek

Ondertussen gaat het leven thuis ook gewoon door en heeft mijn peuter een hobby ontwikkeld door heel veel te tekenen. Tekenboek is een favoriet woord. Kleine jongetjes worden groot!

Koffie enzo High tea Breda Februari Dagboek Foodblog Foodinista


Eigenlijk ga ik in Februari ook altijd klunen voor de carnaval met vriendinnen, een goede opwarmer! Maar door verjaardagen en een zwangerschap in de vriendinnengroep, nee niet ik, ging ik dit jaar met een vriendinnetje high teaën. Mensenkijken, dat ook. Super gezellig en lekker! Even veel calorieën als alcohol dat wel. Wij gingen naar Koffie Enzo, maar heel eerlijk ik vond de High Tea bij het Vlaamsch Broodhuys lekkerder.

Snacken voor de vakantie februari Dagboek Foodblog Foodinista

Toen kreeg Florian de dag, voordat we op vakantie gingen zwaar de griep. Ontstoken ogen, blosjes, snotneuzen alles bij elkaar. Het is al zo’n winter waarin iedereen kwakkelt. Bij ons thuis sowieso en dit is eigenlijk waar je bang voor bent. Ik wist mij echt geen raad en had alleen maar medelijden. In staat om te annuleren. Maar na de kleine man in bed te hebben, koffers ingepakt te hebben was het bij ons ook tijd voor de snackbar. Soms gewoon onwijs lekker!

Uitzicht Ibiza Februari Dagboek Foodblog Foodinista

Reizen met kinderen is al pittig, maar deze keer was het iets heftiger. Geen slapen in het vliegtuig door het griepje en een ontzettend lange eerste dag, maar het uitzicht op Ibiza maakte veel goed. Zon wachtte op ons en daar gingen we hopelijk van opknappen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Las Dalias Ibiza Foodblog Foodinista Februari Dagboek

De eerste dag was het tijd voor het hippie gevoel op Las Dalias markt in het hart van Ibiza. Een beetje shoppen, maar ook een drankje doen.

Clara Las Dalias Ibiza Februari Dagboek Foodblog Foodinista

De eerste frisse clara werd gedronken in de zon! Dat is een opknapper na deze kwakkelwinter.

Peuter genieten in de zon San Antoni Ibiza Februari Dagboek blogger Foodinista

Bij terugkomst genoot de peuter ook nog even heerlijk van de zon en daar knap je ook echt wel van op!

Eivissa Ibiza Stad reistips Februari dagboek blog Foodinista

De volgende dag gingen we naar een rustig, maar prachtig Ibiza stad. Dat is toch heel anders in de winter, maar wel prachtig mooi!

Mandarijnen plukken Eivissa Ibiza stad februari Dagboek foodblog Foodinista

Evenals het plukken van verse mandarijnen uit de mandarijnenbomen in Eivissa.

Februari Dagboek Foodblog Foodinista Uitzicht Ibiza

In ons vakantiehuis borrelden we een beetje met Spaanse hapjes.

Scampi en calamaris van de plaats februari dagboek Foodblog Foodinista

En verse scampi en calamaris van de plaat. Verder een beetje genieten van het Spaanse zonnetje.

Aquarium San Antoni Ibiza dagboek blog Foodinista

De laatste dag hebben we afgesloten met een bezoekje aan de visjes bij het natuurlijke aquarium in San Antoni. Florian vond het prachtig! Eigenlijk is het alleen op zaterdag open, maar in het laagseizoen maakten ze wel een uitzondering.

Klaar voor carnaval 2017 dagboek februari blogger Foodinista

Na de vakantie had ik zelf nogal de griep, de algemene oorpijn, keelpijn en verkoudheid. Maar gelukkig voor de carnaval was ik weer helemaal opgeknapt en we waren er klaar voor!

Klaar voor carnaval 2017 dagboek februari blogger Foodinista

Op naar ’t Hart van Breda! Om carnaval op vrijdagavond af te trappen.

Carnaval 2017 in Breda dagboek februari blogger Foodinista

En hossen op de markt in Breda op zaterdag! Een supergoed feestje!

Fijnfisjeniet Cafe dagboek februari blogger Foodinista

Ook Florian heeft mee gecarnavald! Op zaterdagochtend meer de prins verwelkomd bij ons in het dorp, de optoch bij ons in het dorp op zondag en op dinsdag mee naar ’t Fijnfisjenie café van Omroep Brabant! Wat een feest!

Fijnfisjeniet Cafe dagboek februari blogger Foodinista

En wat en charmeur! Maar alleen als papa mij draagt…

Fijnfisjeniet Cafe dagboek februari blogger Foodinista

En er moest en tekening gebracht worden bij Betty! Wat leuk!

Fijnfisjeniet Cafe dagboek februari blogger Foodinista

Waarvoor in ruil limonade voor papa en mama. Schrobbelèr.

Haringhappen afsluiting carnaval dagboek februari blogger Foodinista

De carnaval hebben we op aswoensdag nog afgesloten met een haring! Sowieso heerlijk, maar nu hoort het er helemaal bij. Om vervolgens, zoals het hoort, weer grieperig verder te gaan.

Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie