Blondies met witte chocolade en kokos recept van Foodblog Foodinista

Blondies met witte chocolade en kokos

Deel deze post

Heb je zin in iets heel lekkers! Is het tijd voor iets lekkers bij de koffie, heb je iets te vieren en wil je trakteren of wil je een dessert maken, want deze blondies met witte chocolade en kokos zijn heel erg lekker met een bolletje ijs dan is dit het zoete recept om van te genieten.

Wat zijn blondies?

Eigenlijk zijn blondies een soort brownies, alleen niet gemaakt met donkere chocolade. Blondies maken we met witte chocolade of soms zelfs zonder chocolade, maar dat vind ik niet zo heel erg lekker. Blondies kunnen even zwaar zijn als brownies en heerlijk sticky. Voor de plakkerige brownies kun je hier een heerlijk brownies recept vinden, maar deze blondies met witte chocolade zijn luchtiger dat komt vooral door de toevoeging van de kokos.

Blondies recept met witte chocolade van foodblog Foodinista

Ingrediënten blondies met kokos en witte chocolade 12 stuks

200 gram witte smelt chocolade
50 ml vette kokosmelk
50 gram geraspte kokos
100 gram gezouten boter
200 gram suiker
vanillestokje
4 eieren
150 gram bloem

Tips voor de bereiding van de witte chocolade en kokos blondies

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten voorbereidingen en 40 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, garde, steelpan, hittebestendige kom of au bain marie pan, spatel, bakpapier, ovenschaal van 20 bij 30 cm

Blondies bakken met chocolade en kokos Foodblog Foodinista

Recept witte chocolade blondies met kokos

Voorbereiding voor het bakken van de blondies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip de hoeken in van het bakpapier en plaats het bakpapier in de ovenschaal. Na het bakken til je de brownies zo uit de schaal. Niks plakt vast en heel makkelijk dus in de voorbereiding.

Blondies met kokos en witte chocolade bereiden

Meng in de schaal de bloem, suiker, kokos en de vanille uit het vanille stokje. Kook in de steelpan ongeveer 100ml water. Hang de schaal of het de au bain marie pan in de pan. Smelt de de witte chocolade met de boter in au bain marie en blijf met de garde rustig kloppen, totdat het een glad en zacht geheel is. Meng vervolgens de kokosmelk door de chocolade en laat de chocolade rusten. Klop de eieren in een schaaltje en meng deze een voor één door de bloem. Meng de eieren door de bloem met een spatel. Giet vervolgens de chocolade door de bloem en blijf net zo lang, ongeveer vijf minuten, met de spatel alles mengen, totdat je een glad beslag hebt. Giet het beslag in het bakpapier in de ovenschaal. Plaats de blondies in de oven voor 40 minuten op 180 graden. Haal de blondies vervolgens uit de oven, maar laat de schaal zeker 20 minuten lang afkoelen. Snijd de blondies in mooie stukken en genieten maar!

Meer simpele bakrecepten van Foodblog Foodinista?

Maak ook eens de plaatcake met appel en rabarber! Of maak met de liefde deze brownietaart.

Meer recepten en kook musthaves tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie