Groene curry parelcouscous salade met knoflookgarnalen - Recepten van Foodinista

Groene curry parelcouscous salade met knoflookgarnalen

Deel deze post

Parelcouscous is ideaal wanneer een snel en lekker gerecht op tafel wilt zetten. Je kunt met parelcouscous veel combineren. Snelle bereidingen en koken met kruiden en specerijen, zoals deze keer met een groene curry parelcouscous. Had jij dit verwacht. Wij kunnen je vertellen dit is heerlijk. Met groene curry maak je een pittige en frisse groene curry parelcouscous salade. De Thaise keuken in een een parelcouscoussalade en dit is smullen. Voor de verfrissing gaan er groente en Griekse yoghurt en kokos bij. De salade moet wel stevig blijven en niet te nat worden. Vandaar ook de Griekse yoghurt en dit is gezonder en meer eiwitrijk. Een gezonde win-win. Op warme dagen gaat dit erin is koek en krijgen de smaakpapillen direct een boost.

Groene curry parelcouscous salade met knoflookgarnalen - Recepten van Foodinista

Parelcouscous bereiden en wat maak je dan?

Een beetje variëren met parelcouscous recepten? Dan kun je eventueel beloven om de volgende dag de deze Griekse parelcouscoussalade met knoflookgarnalen te maken of de Italiaanse parelcouscous met pesto en burrata. Met deze parelcouscous recepten reis je de wereld rond. Heerlijk zomers en fris koken met deze parelcouscoussalade recepten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Groene curry parelcouscous salade met knoflookgarnalen voor 4 personen

  • 250 gram parelcouscous
  • 400 gram knoflookgarnalen met knoflook en peterselie
  • 400 gram tomaatjes
  • halve komkommer
  • 1 paprika
  • handje verse koriander
  • handje verse peterselie
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • zakje groene currypasta naar keuze
  • theelepel visolie
  • theelepel sesamolie
  • eetlepel (palm)suiker
  • 1 limoen in schijfjes
  • blokje kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de groene curry parelcouscoussalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • kaasschaaf
  • mes
  • spatel
  • pan
  • lepel
  • mengschaal of grote schaal voor op tafel
  • wok
Groene curry parelcouscous salade met knoflookgarnalen - Recepten van Foodinista

TIP: Maak ook eens deze herfstsalade met parelcouscous.

Recept Thaise groene curry parelcouscoussalade met knoflookgarnalen

Start met het bereiden van de parelcouscous volgens de verpakking met een blokje kippenbouillon.

Knoflookgarnalen wokken met groente en groene curry

Verhit in de wok of de hapjespan de olijfolie. Wok de knoflookgarnalen. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes (echt klein) wok deze mee met de knoflookgarnalen. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer 5 minuten kun je stoppen de groene curry pasta mee wokken. Blus af met de kokosmelk, sesamolie en visolie. Knijp alvast een schijfje limoen door de currypasta. Laat na 5 minuten sudderen op laag vuur de garnalen in currypasta staan.

Ondertussen koude ingrediënten bereiden

Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de koude ingrediënten. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes. De andere helft van de komkommer in linten met een kaasschaaf. Snijd tomaatjes in vier partjes en meng deze door de yoghurt. Snijd de koriander fijn en meng de helft door de Griekse yoghurt.

Thaise groene curry parelcouscoussalade bereiden

Meng in de wok de parelcouscous door de garnalen curry. LET OP! De verhitting staat uit. Is het geheel nog te vochtig? Wok dan nog even voor drie minuutjes, zodat de smaken worden opgenomen in de parelcouscous. Vervolgens meng je deze beiden door de yoghurt met groente. Maak de parelcouscoussalade af met de laatste koriander en verse peterselie en serveer met een fris schijfje limoen.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie