Winnende shapas gerecht Zarzo Eindhoven foodblog Foodinista

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Deel deze post

Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch, waar eigenlijk geen tapas weer geserveerd, maar shapas. Wat zijn shapas, voor de niet kenner en ik eigenlijk inclusief; een combinatie van sherry met tapas. Een combinatie die in Spanje al jaren bekend is en bijvoorbeeld een Londen met eigen sherrybars al weer een trend is, maar wij zijn het in Nederland nog heel langzaam aan het ontdekken. Reden genoeg om mij te laten verrassen met de smaak en sherry spijs combinaties van restaurant Zarzo in Eindhoven, waar het eigenlijk al een klein eetfeestje opzich is.

Shapas lunch

Onze shapas lunch vond plaats bij Zarzo in Eindhoven. Een locatie die niet zomaar was uitgekozen voor dit evenement. Zarzo heeft twee copa prijzen gewonnen in Spanje voor de beste Sherry chef en de beste sherry spijs combinatie. Iets waar een Nederlands-Spaans Restaurant heel trots op mag zijn. Een detail het restaurant wat tweede is geworden in de competitie bevindt zich in Brussel, hier in de Benelux kunnen wij er blijkbaar wel iets van. Ondertussen heeft Zarzo een verdiende Michelin ster!

Winnende shapas gerecht Zarzo Eindhoven foodblog Foodinista

Het winnende shapas gerecht van Zarzo in combinatie met

30 jaar oude droge sherry foodblog Foodinista

30 jaar oude droge sherry, de sherry is voor mij om zo te drinken te droog, maar in combinatie met het gerecht heerlijk. De zoute smaken komen omhoog en de sherry wordt zachter.

Sherry als drankje

De lunch werd gestart met een aperitief wat ik een heel verrassend drankje vond, jeugdig en fris. Als je mij achter verteld zou hebben dat het sherry was had ik je misschien wel niet geloofd.

Sherry cocktail fris en fruitig sherryweek foodblog Foodinista

Eigenlijk is het heel simpel en deze cocktail kun jij ook heel simpel zelf maken. Gebruik een cream sherry, veel ijs en een schijfje sinaasappel, hier wordt de sherry fris van. De cream sherry is de zoetste variant van de zeven varianten sherry die er zijn en wist je dat sherry eigenlijk een wijnsoort is?

Shapas sherry tapas sherryweek foodblog Foodinista

Bij de sherry kregen wij deze zoute tapas geserveerd, vervolgens kregen wij er ook een iets drogere sherry bij geserveerd. De zoute smaken van de olijven en de iberico kroketjes (eigen gemaakt door de keuken van Zarzo) kwamen mooi om hoog.

Fingerfood sherry shapas tapas lunch restaurant zarzo foodblog Foodinista

Het volgende gerechtje was meer Indonesisch, maar wel typisch een shapa. Indonesisch stoofvlees en kastanje in blad van Oost-Indisch kers, een echte delicatesse als fingerfood. De pittige smaken gaan goed samen met de droge sherry.

Eigenlijk was ik best wel verrast over de sherry. Het eten was sowieso heerlijk of sherry mijn nieuwe favoriete drankje is? Nee, maar is het een mooie diner begeleider ja, ben ik geïnteresseerd ja, zou ik in Spanje in plaats van naar een wijnhuis een keer naar een sherryhuis gaan ja.

Wil jij ook meer weten over Sherry, shapas en alles er om heen? Van 2 tot 8 november is het Internationale Sherryweek met diverse evenementen in Nederland en wereldwijd.

En hooked on sherry of denk je sherry is toch duf? Dompel je dan onder in de wereld van Sherry! En jij bent ook om.

Meer evenementen en restaurantblogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie