Gebakken rijst met biefstukpuntjes courgette en champignons recept van Foodblog Foodinista

Gebakken rijst met biefstukreepjes, courgette en champignons

Deel deze post

Je hoort mij sinds ik met NewFysic gestart ben niet klagen over het avondeten. Ik vind het doorgaans allemaal heerlijk. Wat ik vooral wennen vind zijn de verhoudingen. Eigenlijk vond ik dat ook geeneens wennen. Het opende meer mijn ogen. Het is gewoon gezonder. Meer groente, een gezondere keuze in proteïne en minder koolhydraten, maar ik eet wel koolhydraten. Gedurende de hele dag zelfs, maar met mate. Je hebt ze nodig en het zijn gezonde koolhydraten. De witte koolhdyraten, daar heb ik afscheid van genomen. Alleen op een no regret moment. Maar het gaat nu natuurlijk over dit recept. De gebakken rijst met biefstukreepjes, courgette en champignons. Ik begon even over NewFysic, omdat dit recept sowieso heerlijk is, maar ook omdat het helemaal past binnen de NewFysic levensstijl. Een goed gevuld bord met een heerlijke Aziatische roerbak maaltijd, maar ook nog eens NewFysic proof. Mooi meegenomen. Ik moet toegeven dat ik ook weer meer ben gaan roerbakken het is één van mijn favoriete en veelzijdige maaltijdopties waar je veel mee kunt variëren. Lekkere smaken creëren en smullen maar!

Gebakken rijst met biefstukreepjes courgette en champignons recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten gebakken rijst met biefstukreepjes, courgette en champignons voor 4 personen

 • 160 gram zilvervliesrijst
 • 400 gram biestukreepjes
 • 2 courgettes
 • 250 gram champignons
 • 2 rode uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 stuk gember van ongeveer 2 cm
 • handje verse koriander, niet naar smaak dan weg laten
 • handje verse peterselie
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1 eetlepel sambal
 • snuf peper naar smaak
 • 1 eetlepel Olie naar keuze

Tips voor de bereiding van de gebakken rijst met biefstukreepjes, courgette en champignons 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, knoflookpers of alles gaat in de hakmolen, wok, spatel een fijn vergiet

Gebakken rijst met biefstukreepjes courgette en champignons recept van Foodblog Foodinista

Recept roerbak rijst met biefstuk, champignons en courgette

Kook de rijst beetgaar, zoals op de verpakking aangegeven.

Snipper de rode uien, knoflook en gember. Ik doe dit graag in een hakmolen, want alles mag echt fijn. Snijd ondertussen de courgette in kleinere stukjes en de champignons in plakjes. Verhit de olie in de wok. Roerbak de uien, knoflook en gember voor twee minuten en roerbak vervolgens ook de courgette en de champignons 10 minuten mee. Breng op smaak met een snuf peper naar smaak. Deze zijn nu goed bereid.

Giet de rijst af en laat deze nog even droogkoken in een pan.

Roer in een schaaltje de sojasau, sesamolie en sambal tot één geheel. Blus de groente af met het sausje. En roerbak nog even kort. Bak de rijst mee met de groente voor ongeveer drie minuten. Roerbak nu ook de biefstukpuntjes nog twee minuten mee.

Snijd ondertussen de peterselie en de koriander fijn. Verdeel alles over de borden. Maak het roerbakgerecht af met de peterselie en koriander.

Meer weten over NewFysic?

Maak bijvoorbeeld ook eens dit heerlijke NewFysicproof Italiaanse stoofpotje! Ook lekker als je gewoon een gezonde en lekkere stoofschotel op tafel wilt zetten.

Meer rijst recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie