Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 6 Lente 2021

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 6 Lente 2021

Deel deze post

Een nieuwe week met nieuwe kookinspiratie en een nieuw weekmenu. Mei is begonnen en nu mag het toch wel eens echt lente worden, maar daar ziet het niet naar uit. Wel is het deze week Moederdag en daar ga ik natuurlijk leuke Moederdag recepten en Moederdag cadeautjes voor delen. In dit weekmenu dan ook leuke Moederdagrecepten, maar ook stamppotrecepten, want met de ‘herfstdagen’ die eraan komen zal het goed gaan smaken. We gaan er het beste en vooral het lekkerste van maken in dit weekmenu. Een variatie van lenterecepten met asperges, salades, soepjes en meer frisse en lekkere ideeën en recepten om de regenachtige dagen mee door te komen. Ik inspireer je met leuke lente tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Een nieuw weekmenu staat weer klaar! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 6 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 6 Lente 2021

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 6 Lente 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Broccoli rucolasoep met feta en Mediterrane croutons

Broccoli rucola soep met feta en Mediterrane croutons - Soeprecept van Foodinista

Start de week makkelijk en gezond met een broccoli ruccolasoep met feta en meditterane croutons.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Griekse stamppot met broccoli, aubergine en paprika

Griekse broccolistamppot met paprika, aubergine en feta - Stamppot recept van Foodblog Foodinista

Met de zelfde ingrediënten kun je nog een keer koken. Je eet bij de soep namelijk niet één heel blok feta weg met bijvoorbeeld twee personen. Dus je kunt een beetje je boodschappen plannen. Twee maaltijden die compleet anders smaken en waarbij je de ingrediënten mooi op kunt maken. Eet één keer de broccoli rucolasoep met feta en één keer de broccoli stamppot met aubergine en paprika met feta.

Woensdag – Breek de week – Orzo Bolognaise

Orzo Bolognaise - Risoni Bolognaise recept van Foodblog Foodinista

Breek de week met een lekker bord past, zoals orzo bolognaise.

Donderdag – Gezonderdag – Asperges met gravad lax en aardappeltjes

Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes - Asperge recepten van Foodblog Foodinista

Wat is het fijn dat het weer aspergeseizoen is, want asperges zijn heel erg gezond! Eet asperges bijvoorbeeld met gravad lax, zoals in mijn recept: asperges met gravad lax en aardappeltjes met kruidenroomsaus.

Vrijdag – Borreldag – Makreelsalade met appel

Makreelsalade recept met appel en avocado Foodblog Foodinista

Vrijdag is het borreldag of lekkere lunchdag. Maak daarvoor bijvoorbeeld zelf makreelsalade met appel voor op een toastje of sandwich.

Zaterdag – Familiedag – Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

Op zaterdag een lekkere gezinsmaaltijd op tafel zetten? Kip uit de oven is bij ons thuis altijd een succes! Maak bijvoorbeeld deze Japanse sticky kip en daar moet groente bij, zoals courgette en paksoi.

Zondag – Bakdag – Hartjes koekjes bakken voor Moederdag

Moederdag koekjes bakken: Hartjes koekjes met roze chocolade - Recept voor Valentijnsdag van Foodblog Foodinista

Een leuk recept voor Moederdag en een leuk idee voor een Moederdagcadeautje? Bak bijvoorbeeld zelf hartjes koekjes met chocolade. Lekker bij de thee en een leuk cadeautjes in een weckpot bijvoorbeeld.

Voor meer leuke Moederdag cadeautjes en ideeën kijk je hier.

Nog een leuk en lekker idee voor het Moederdagontbijt! Maak deze ontbijttoetjes met de nieuwe fruitspreads van Bonne Maman met 30% minder suiker – Bonne Maman meer fruit minder suiker –. Het hele recept staat op mijn Instagram account. Regelmatig nog meer tips ontvangen. Volg mij dan ook op Instagram.

Voor het maken van dit recept of voor een extra leuk Moederdag cadeau mag ik van Bonne Maman een kortingscode weg geven! Bonne Maman heeft voor Moederdag een speciale Ik Hou Van Jou Box samengesteld! Met heel veel leuke en lekkere smaken. Met de kortingscode BONNEMAMAN21 krijg je 5 Euro korting op deze speciale Moederdagactie van Bonne Maman. Kijk hier voor de leuke actie van Bonne Maman.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie