Ontbijt in Marokko Marrakech

Foodcravings op reis

Deel deze post

Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we op reis gaan. Al eten we om te leven en leven we om te ten kan het tijdens een reis of vakantie nog wel eens omgekeerd zijn. De zintuigen willen oog wat en overal worden we naar heerlijk eten toegetrokken of het lijkt in ieder geval zo, dan zijn ik en Eric er in ieder geval heel gevoel voor. Onze reizen kunnen er best wel een beetje van in het teken staan hoor. Wij stellen onze gehele reis gerust in het teken van wijn of uiteindelijk de concluderen dat we toch, maar drie kilometer omlopen om weer naar dat heerlijke restaurant te gaan in die andere wijk van Parijs. Foodcravings op reis kunnen soms de route een beetje bepalen, maar wat eten we nu het liefst in welk land? Of wat ik eet ik in ieder geval het liefst in een aantal vakantie landen? Heb je aanvullingen? Laat het weten!

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Favoriet eten in Spanje

Natuurlijk in Spanje denken we direct aan Tapas! Alleen in Spanje gaat het eigenlijk om de pinchos de heerlijke broodjes met heel veel heerlijkheden. Dat zijn voor mij echte foodcravings in Spanje, waar ik zowel voor de lunch als het diner van kan genieten. Waar ik in Spanje ook naar uit kijk is het ontbijt. Al is het ontbijt in Spanje eigenlijk heel karig. Wat je krijgt, goede koffie! Belangrijk toch? Voor mij is het een café con leche, maar start de dag vervolgens met een churros als echte verwennerij als het de avond, daarvoor laat is het geworden.

Ontbijt in Spanje met cafe con leche en churros vakantie food cravings foodblog Foodinista foodtravel

Ontbijt in Spanje café con leche en churros.

Tapas bij Café Catalana in Barcelona favoriete hotspot in Barcelona van foodblog Foodinista

Mijn favoriete tapas bij Cerveceria Catalana echt een must eat in Barcelona.

Favoriete pincho in Barcelona van foodblog Foodinista Cerveceria Catalana in Barcelona

Favoriete pincho bij Cerveceria Catalana in Barcelona. Paté, blauwe kaas, peer en zoete geconfijte dadels. Alleen voor iedereen is er wel iets. Naar Ceveceria Catalana ga ik voor de lunch en tijdens mijn laatste reis was ik een week in Barcelona toen zijn wij hier drie keer geweest voor de lunch, oep! Alleen zo lekker is het.

Favoriet eten in België

Eigenlijk heeft Antwerpen heel veel lekkernijen. Kofiekoeken, de frieten, stoofvlees en natuurlijk de Belgische biertjes. Alleen voor mij zijn de echte favorieten in het seizoen de mosselen, echt Belgisch? Misschien niet, maar toch eet ik ze wel sneller in bijvoorbeeld Antwerpen en een croque vidée. Sowieso een croque.

Mosselen eten in Antwerpen belgië foodblogger Foodinista

Mosselen in het mosselseizoen in België eten.

Een croque videe in antwerpen

Favoriet eten in Thailand

Ooooh lala het eten in Thailand echt een food whalhala in ieder geval voor mij dan. Ik zal niet direct zeggen echt een favoriet, want ik denkt dat bijna ieder land wel iets bijzonders heeft, maar Thailand is echt wel een topper.

Sticky rice en mango in Thailand vakantie foodcravings foodblog Foodinista

Sticky rice met mango als dessert of gewoon voor de lunch vind ik het echt voldoende en zo lekker!

Fishfood in Thailand food cravings op reis foodblog Foodinista

Tiger shrimp in Thailand en veel meer geweldige fishfood in Thailand.

Heerlijke verse fruitcockails op de markt in Thailand

Verse fruitsappen en fruitcocktails in Thailand, zoals deze lychee en cocos fruitcocktail in Thailand.

Favoriet eten in Marokko

Marokko in de foodcravings top voor op reis? Ja echt wel! Wij hebben in Marokko echt heerlijk gegeten en gedronken. Keken eigenlijk wel uit naar iedere maaltijd, zowel het ontbijt, lunch als diner. Het ontbijt bij iedere ryad was fantastisch, maar ook bij de restaurants hebben wij heerlijk gegeten. Goede vlees, heerlijke tajines en een super vers visrestaurant. Niet te vergeten de verse fruitdranken. Een mooie herinnering.

Verse brood en Marrokaanse koekjes bij de bakker in Essouira Foodblog Foodinista

Heerlijk vers brood en de lekkerste koekjes halen bij de bakker in Essouira in Marokko.

Sish Kebab in Marrakech Marokko Foodcravings op reis in Marokko

De lekkerste Sish Kebab in Marrakech, Marokko op het dakterras uitkijken op de ooievaars.

Uitgebreid ontbijten in onze Riad in Fez Marokko Foodblog Foodinista

Voor dit uitgebreide ontbijt kom je, je bed uit. Verse jam, verse jus d’orange, harrira, vers brood en de super zoete pannenkoekjes echt zo lekker allemaal! Echt verwennerij!

Ontbijt in Marokko Marrakech

En nog zo’n heerlijk ontbijt in Marrakech. Vers brood, zoete pannenkoekjes, zoete muntthee, Marrokaanse koekjes echt zo lekker!

Favoriet eten in Vietnam

Mijn verwachting van Vietnam waren natuurlijk de Vietnamese loempiaatjes en die waren er in overvloed, maar dan als springrolls. Warm en koud in rijstpapier. Echt te lekker en de springrolls zijn ook veel gegeten als lunch, snackje of als voorgerecht. Je maakt er wel zin voor. Alleen wat ook een succes was hotpots met wat je zelf lekker vindt, natuurlijk verse kokosnoten en de verse vis in Mui Ne. Eigenlijk is Vietnam in food walhalla, maar van deze gerechten heb ik de feiten verzameld. Als ik terug zou gaan, dan zou ik heel kritisch aan het eet werk gaan.

Hotpots in vietnam met alles wat lekker is foodblog Foodinista vakantie foodcravings

Eigenlijk kun je hotpots bijna bijna overal eten in Azië. Echt geweldig. Je eet gewoon wat je zelf het allerlekkerst vind en het is ook nog Nederlands heel gezellig. Ik zal, maar achterweg laten op welke Nederlands gelegenheid ik het vind lijken. Haha.

Verse tropische kokosnoten in Azië eten op reis foodinista foodblog

Niet alleen in Vietnam, maar in tropisch Vietnam hoort het er zeker bij de heerlijke verse kokosnoten.

Springrolls in vietnam vakantie foodcravings foodinista foodblog
Eten op reis loempiaatjes in Vietnam foodblog Foodinista

In Vietnam kun je niet zonder de heerlijkse springrolls!

Favoriet eten in de USA

Waar zet je het liefst je tanden in, in de USA. In een hamburger natuurlijk! Alleen ga ik ook voor een goede bbq roast met all american dessert. In het zuiden van USA maak je mij ook blij met TexMex, een stevig modern All American ontbijt en catfish! Natuurlijk ook niet te vergeten de FroYo bars die hiet nog wel anders zijn dan in de USA.

American Breakfast in San Francisco met samosa Foodblog Foodinista vakantie foodcravings

Starten met een All American Breakfast een beetje nieuwe stijl, maar alles erop en eraan. Voor deze keer echt geen trek meer in de lunch. Al was het ook al een laat ontbijt. Eggs Benedict en natuurlijk de Hash Browns with cheddar. Je kunt niet zonder. Er zijn zo veel diners waar je dit kunt eten en zeker een must do tussen alle families.

Kara cupcakes Napa Valley USA Foodmarket Foodblog Foodinista eet tip USA

Snoepen van cupcakes en vooral de red velvet en triple chocolate zijn te lekker en horen erbij. Deze zijn van Kara´s Cupcakes in Californië een begrip. Geshopt in Napa Valley.

Amerikaanse hamburger foodcraving Amerika

En de grote hamburgers voor ons in Las Vegas! Met heerlijke frietjes en salade. Een pickle mocht niet ontbreken. Deze is het burger restaurant in Hotel New York New York. Wat een sfeer ook, maar het eten is ook echt oké!

FroYo in de US blijft het beste foodblog Foodinista eten op reis

Snoepen van yoghurtijs met heel veel extra bij Yoghurtland in San Francisco.

Baby Blues BBQ steak in Venice Beach Foodblog Foodinista

Een stukje lopen vanaf het strand of de fiets of auto natuurlijk, maar dan ben je ook bij één van de top 10 bbq restaurants van de USA. Baby Blues BBQ! En zo goed!

Baby Blues bbq in Venice Beach dessert banana pudding foodblog Foodinista

En mis het dessert niet bij Baby Blues bbq de Banana Pudding, maar deze old skool desserts daar zijn ze sowieso in de USA trots op bij de bbq restaurants en het is goed!

Favoriet eten in Zweden

Zweden is heel iets anders dan de USA. Alleen waar ga je voor in Zweden veel vis! Het is eigenlijk ook direct mijn foodcraving in Zweden hele verse vis en nee niet de balletjes van een bekend warenhuis, want ook daar ga ik meestal voor de visgerechten en een ijsje ;-). De hotdog daarentegen kun je in Zweden ook op iedere straathoek krijgen en is heel goed te eten. Vooral een populaire budget tip, alleen de visprijs is ook verrassend laag. Sushi eten is absoluut een must.

Vis en sushi in Stockholm is voordelig

Favoriet eten in Frankrijk

In Frankrijk zijn er zo veel favorieten. Alleen al de zoetigheden apart van het hartige. Over het eten in Frankrijk kan ik blogs vol schrijven. Nu maak ik een korte keuze. De pattiserie. Gewoon geweldig. ’s ochtends naar de bakker als alles nog vers is en er op een mooi plekje van genieten.

Franse Pattiserie een must in Frankrijk voor een foodie

Wat is jouw favoriete eten op reis? Waar krijg jij echte foodcravings op reis van? Of welk eten wil jij echt nog proeven?

Meer favoriete smaakmakers op reis volg dan al mijn foodcravings op reis

Vergeet dan ook Italië, Oostenrijk, Duitsland en Griekenland niet! Meer reisverhalen, reisblogs en favoriete eettips kun je vinden op Foodblog Foodnista.

Meer foodcravings op reis ontvangen wat betekend de reisblogs met heerlijke eettips? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie