
13 mrt Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 11 Winter 2021
Een nieuwe week met nieuw kook inspiratie in een nieuw weekmenu. Een week met storm en het vraagt om recepten met een vitamine boost. Een beetje de weerstand opkrikken en lekker verwarmend. Een weekmenu passen we in ieder geval aan, aan de omgeving en waar we behoefte aan hebben. Voldoende groente en fruit en de smaak van het seizoen, zodat we niks te kort te komen. Makkelijke recepten, zodat je iedere dag een zelfgekookte maaltijd op tafel kunt zetten. Ik inspireer je met leuke tips en heb je met de vraag wat eten we vandaag? Ook in een nieuw weekmenu! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 11 Winter 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 11 Winter 2021
Maandag – Makkelijke Maandag – Tomatenrisotto

Op maandag zetten we een snelle en frisse tomatenrisotto op tafel.
Dinsdag – Lekker Nederlands – Romige kippensoep

Twee dagen soep in één week? Ja! En het kan prima. Deze twee soepen staan zo los van elkaar. Een licht vegetarische broccolisoep met feta op donderdag is iets heel anders dan deze goed gevulde en rijke romige kippensoep op dinsdag. De kippensoep is een echte maaltijdsoep met kip, diverse groente, vermicelli en natuurlijk rijk en romig.
Woensdag – Breek de week – Griekse Moussaka met kipgehakt

Op woensdag schuiven we en ovenschotel de oven in, Griekse moussaka met kipgehakt. Tijd voor een makkelijke maaltijd die je ook eventueel kunt opwarmen. Met sportclubjes die weer starten, zwemles en meer activiteiten die vaak plaatsvinden op woensdag dan kan het makkelijk zijn en we willen natuurlijk wel gezond blijven eten.
Donderdag – Gezonderdag – Broccoli rucola soep met feta en Mediterrane croutons

Op donderdag gezonderdag maken we een makkelijke soep met vitamines en lekker veel groente. Een kom broccoli rucola soep met knoflook croutons en feta.
Vrijdag – Borreldag – Italiaanse aperitiefcake met courgette, Parmezaanse kaas en olijven

Het weekend kan beginnen! Tijd voor een vrijdagmiddagborrel en thuis houden we die erin. Bak een aperitiefcake voor het weekend. Zoals die hartige cake met Italiaanse smaken.
Zaterdag – Familiedag – Ovenrisotto met zalm en frisse kruidenmix: dille, peterselie en bieslook

Op zaterdag makkelijk maar wel lekker eten? Maak risotto in de oven met gerookte zalm en verse kruiden. Twee keer risotto in één week, maar wel totaal anders. Daarbij is het ook interessant wanneer je boodschappen gaat doen.
Zondag – Bakdag – Vanille plaatcake met kersen en appel

Zondag is bakdag. We bakken een frisse cake. Want de lente komt eraan! Een cake met kersen en appel.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's