flensjes met geitenkaas en honing

Gevulde flensjes met geitenkaas en honing

Deel deze post

Eigenlijk heb ik deze flensjes gemaakt voor het ontbijt in een opwelling, want de gedachte was; wat hebben we nog in de koelkast. Flensjes bakken, geen probleem, maar wat er op? Geitenkaas en stiekem kan ik ze eigenlijk ook wel eten voor de lunch of diner, want het is een succes! Snel nog een keer flensjes met geitenkaas en honing maken, maar eerst het recept uitwerken. Met dit flensjes recept kunt jij de flensjes met geitenkaas en honing of een topping naar keuze ook maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden voor de flensjes met geitenkaas voor 2 personen

Ingrediënten flensjes voor 4 flensjes

  • 30 gram bloem
  • 25 gram suiker (of gelijke smaakhoeveelheid stevia 2 theelepels)
  • snufje zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 40 ml melk

Ingrediënten topping flensjes

  • 50 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • Natuurlijk kun je variëren met chocoladepasta, aardbeien of ander fruit.

Tips voor de bereiding van de flensjes met geitenkaas en honing

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mengschaal, garde, snijplank, mes, spatel, koekenpan en bij voorkeur een flensjespan

Recept voor flensjes met geitenkaas en honing

Flensjesbeslag maken

Klopt in een mengschaal als eerste de bloem, suiker, zout door elkaar, zodat het eerlijk verdeeld is. Maak een kuiltje breek hierin het ei, giet de melk en de zonnebloemolie erbij. Klopt dit goed door, totdat er geen klontjes meer zijn. Flensjes zijn erg dun dus hier valt het nog meer op.

Flensjes bakken

Verhit een koekenpan of flensjespan. Extra zonnebloemolie of boter is niet nodig, want dit is verdeeld in het flensjesmengsel. Het flensjesmengsel is voldoende voor 4 flensjes. Giet een dunne laag in de koekenpan en verdeel het mengsel direct over de koekenpan. Bak de flensjes tot ze aan de onderkant bruin zijn en de bovenkant niet meer vloeibaar is. Draai het flensje om, bak ook deze kant bruin. Uit de pan en herhaal tot het beslag op is.

TIP! Heerlijke flensjes en crêpes eten in Frankrijk? Lees onze tips in LYON in Frankrijk op doorreis naar Zuid Frankrijk.

Vul de flensjes met geitenkaas

Maak de borden op. Eén flensje of twee flensjes per bord verdeel de geitenkaas erin met de honing en rol ze mooi op.

Geniet van je ontbijt met flensjes met geiten en kaas of lunch of diner.

Meer ontbijtvariatie of pannenkoekenvariatie? Kijk ook eens bij de volgende tips en recepten van Foodinista:

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Superfood Cacao Chocolade is gezond
    Geplaatst op 22:53h, 01 december

    […] je deze heel goed zelf maken.  Waar gebruik je Cacaonibs voor? Bijvoorbeeld in je granola of op je ontbijt pannenkoekjes, om warme chocolademelk mee te maken en  met de cacaopoeder kun je diverse bakrecepten een […]

Geef een reactie