Rustig en pitoresk Naxos ilovegriekenland foodblog Foodinista

Dromen van een last minute naar de zon

Deel deze post

Heb jij je zomervakantie al geboekt? Eerlijk, ik kan wel dromen van een last minute naar de zon. Maar mijn echte vakantie duurt nog wel even. Wij gaan in oktober op gezinsvakantie naar de zon. Bestemming onbekend. Een beetje rond speuren en zoeken en kan ook geen kwaad en heerlijk veel inspiratie op doen. Zo zijn er nog wel een aantal bestemmingen die op mijn wensenlijstje staan en zo kan ik jou, wellicht voor deze zomer nog wel inspireren voor een leuke last minute.

5x Dromen van een last minute naar de zon

Last minute naar Ibiza

Nee ik ga niet om te feesten, maar juist voor een echte gezinsvakantie naar het prachtige en zen Ibiza. In februari ben ik voor het eerst op Ibiza geweest en het eiland heeft mij ook veroverd. Heerlijk lijkt het mij ook om Ibiza een keer te ervaren in de zomer. Zelfs in de zomer, ondanks dat Ibiza mega populair is, zijn er nog wel last minute vakanties te boeken naar het prachtige eiland. Hebben we in de winter markten, restaurantjes en strandjes ontdekt. In de zomer ben ik er wel aan toe om te relaxen aan het zwembad, eindeloos te chillen bij een strandtent, de zon te zien ondergaan bij Es Vedra en een druk Ibiza stad door te slenteren.

Mandarijnen plukken Eivissa Ibiza stad februari Dagboek foodblog Foodinista

Last minute naar culinair Kreta

Ben ik al eerder voor een heerlijk persreis naar Naxos en Chios geweest wat mijn liefde voor Griekenland weer helemaal naar boven heeft gehaald. Ondanks dat ik Griekenland al kende door eerdere reiservaringen naar Rhodos, Athene, Lefkas zou ik toch ook een keer graag naar het bekende Kreta gaan. Ook niet voor de uitgaansgelegenheden, maar juist voor de culinaire kant van Kreta. Wist je dat Kreta Griekenland grotendeels voorziet van de olijfolie voorraad, wijnen, zout en beschikt over een uitgebreide en authentieke Kretenzer keuken? Dat lijkt mij nou heerlijk!

Alkyoni Beach Hotel in Naxos Chora Griekse Cycladen

Last minute naar Malta

Waar ik nog nooit geweest ben en al wel jaren nieuwsgierig naar ben is Malta! Graag zou ik het eiland een keer ontdekken. Een echte mogelijkheid dus voor een last minute. Ben jij al een keer op Malta geweest? Mij lijkt het echt dat je het mediterrane gevoel daar ervaart en dat oud en nieuw er samen komen. Daarbij heeft komen voor een foodie diverse keukens volgens mij samen in Malta, zoals de Griekse, Italiaanse, maar ook de oosterse keuken. Misschien zit ik er helemaal naast, maar dat is wel mijn idee.

Last minute naar Marokko

Iets anders dan Europese sferen? Dan kies je voor Marokko! Eén van mijn favoriete landen voor het net even anders gevoel. Je kunt natuurlijk naar Marrakech voor een citytrip, maar ook om te vertoeven in een luxe resort, waar je gewoon all inclusive kunt verblijven, dat hebben wij ook gedaan. Waar je ook voor kunt kiezen is een strand vakantie aan de Atlantische oceaan en afreizen naar Agadir. Een heerlijke keuze voor een last minute en zomerse bestemming en voor oktober denken wij er ook over na.

Zwemmen bij Hyatt Place Taghazout Bay Marokko

Last minute naar Portugal

Nog een land waar ik nog nooit ben geweest; Portugal! En als je mij vraagt: Waarom niet? Geen idee! Want eigenlijk alles aan Portugal vind ik super interessant en heerlijk klinken. Porto, waar de Port vandaan komt, de culinaire en mooie stad Lissabon. Met Fado, kleine cafétjes, mooie steegjes en het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan. Dat brengt mij ook direct naar de prachtige goudgele stranden van de Portugese kust. Nee ik heb geen idee, waarom ik nog nooit in Portugal ben geweest, maar het zal er zeker een keer van komen.

Welke bestemming zou jouw favoriete last-minute zijn als je morgen mocht vertrekken?

Meer reistips, blogs ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie