
10 okt Culinair verblijf in de Dordogne bij Chateau Les Merles
Het is denk ik niet echt een verrassing dat je in de Dordogne in Frankrijk culinair kunt genieten. Alleen is het wel belangrijk dat je de pareltjes voor een fijn verblijf, Franse culinaire kookworkshop, restaurant met charme en goede service weet te vinden. In de Dordogne ga je het vinden bij Chateau Les Merles. Een combinatie van Franse charme met Nederlandse gastvrijheid. De Dordogne is in Nederland al bekend voor een lange zomervakantie, want eerlijk is eerlijk, het is een aardige afstand om te rijden vanuit Nederland. Er is ook een directe vlucht vanuit Rotterdam met Transavia naar het vliegveld Bergerac in de Dordogne. Dit is fijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een lang weekend naar de Dordogne en er even helemaal tussenuit. Een culinair verblijf in de Dordogne bij Chateau Les Merles is zo veel toegankelijker geworden voor bijvoorbeeld een weekendje weg, want binnen 2,5 uur sta je in de Dordogne.
Een weekend genieten in de Dordogne bij Chateau Les Merles
Met een huurauto rijd je vanaf het vliegveld Bergerac naar het Chateau en voel je je op de locatie volledig in Frankrijk, met oké een aantal Nederlandse gastheren en dames, maar zo vervelend is dat niet. De communicatie verloopt zo vlot. Bij Chateau Les Merles kun je het hele jaar door verblijven. Wij overnachtte bij Chateau Les Merles in de zomer. Wij hebben ons laten onderdompelen in de Dordogne met een kookworkshop, verblijf in het Chateau met natuurlijk uitgebreid ontbijt, waarna je er wel even tegen aan kunt.
Ook verblijven bij Chateau Les Merles kijk dan hier verder.


Volg je Foodinista al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Verblijf bij Chateau Les Merles in de Dordogne
De vlucht vanaf Rotterdam vertrok voor ons in de middag. Dit betekende dat wij rond een uur of 6 arriveerde bij Chateau Les Merles. Na het in-checken gingen we even relaxen op de kamer. Ons diner stond om 9 uur gepland, want dat kan in Frankrijk en vooral wanneer het 30 graden is dan mag het wel even afkoelen. We werden alleen voor het diner nog ontvangen met een aperitief van het huis, een glas champagne, en heerlijke hapjes om ons verblijf te vieren. Een goede start. De volgende dag hebben we uitgeslapen en het ontbijt gemist. Jammer, want het was heerlijk! Maar om 10.uur stond er een kookworkshop in de planning en dus ook voldoende eten.
Ook verblijven bij Chateau Les Merles kijk dan hier verder.
Kookworkshop bij Chateau Les Merles in de Dordogne
Je start natuurlijk altijd met een kennismaking met de chef, eerlijk gezegd was het heel prettig dat dit in het Nederlands ging. Een Nederlandse chef in de Dordogne? Dan mis je toch de lokale keuken? Dit is niet het geval. De eigenaar en chef van Chateau Les Merles kookt al meer dan 25 jaar in Frankrijk, woont in de Dordogne met zijn gezin en is compleet geïntegreerd. Hij werkt samen met andere lokale chefs en kent de regio zeer goed. Je communiceert in het Nederlands en dat zorgt er voor dat alles duidelijk is. Vervolgens gingen we de eigen moestuin in van Cheateau Les Merles. Uit de moestuin komen veel groentes die je terug gaat zien op je bord, maar het hotel is niet compleet zelf voorzienend dit is niet mogelijk. Voor de kookworkshop plukten wij wel onze groente en kruiden vers, zoals bloemcourgettes en artichoke.


Kookworkshop in de Dordogne
De keuken in voor de kookworkshop in de Dordogne. Een culinair verblijf in de Dordogne is eigenlijk niet compleet zonder een kookworkshop, je leert veel over de lokale producten en ondertussen kun je ook bijpraten over de streek. Zo hebben we als voorgerecht gevulde bloemcourgette bereid met een champignongehakt. Een compleet vegetarisch en gezond gerecht. Zowel het bereiden van bloemcourgettes als het maken van de champignongehakt was een leuke leerzame ervaring. Als hoofdgerecht maakten we een stoofpotje van artichoke met daarbij een gegrild witvisje (bereid door de chef) en uiteindelijk bereid door de chef een zalige creme brulee. De lunch hebben we heerlijke opgegeten op het terras van Chateau Les Merles. In de middag werd het tijd om uit te buiken bij het zwembad, met nog één overnachting bij Cheateau Les Merles, een laatste ontbijtje.
Ook verblijven bij Chateau Les Merles kijk dan hier verder.





Culinaire reistips in Frankrijk van Foodblog Foodinista
Frankrijk en heerlijk eten passen gewoon bij elkaar. In Frankrijk hebben we een aantal culinaire pareltjes voor je verzameld. Lees op de blog meer favorieten in Frankrijk van Foodinista.
- Ga genieten van een culinaire wintersport in Frankrijk. Daar lees je hier alles over.
- Op Michelin niveau eten in Frankrijk? Dan is dit restaurant in de Ardèche een toegankelijke aanrader.
- Meer kookworkshops volgen in Frankrijk en zelf een groentetuintje leren maken? Lees dan hier verder.
Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's