Chocolade ontbijtcake ontbijtcake recept foodblog Foodinista recept

Chocolade ontbijtcake

Deel deze post

Ontbijten met cake, ja hoor het kan echt wel. Oké verwacht niet direct een smeuïge roombotercake dan ga ik je direct teleurstellen, het is meer een gezonde cake om mee te ontbijten, maar wel met fruit en chocolade. Dat maakt het al weer beter toch? Smaakvol en voedzaam. H Ben je ook nog een havermout eter voor het ontbijt, maar is het soms onderweg een beetje lastig, zoals in de auto of in de trein, dan is deze chocolade ontbijtcake met inderdaad havermout ook helemaal jouw ontbijtrecept. Een extra detail deze chocolade ontbijtcake maak je eigenlijk net zo simpel als je normale havermout ontbijt, alleen moet het nog even in de oven worden geschoven en je kunt het voor vertrek even opwarmen in de oven. Maar ja als je zelf granola maakt dan ben je ook even bezig toch?

Chocolade ontbijtcake recept gezondermaand foodblogger Foodinista

Ingrediënten Chocolade ontbijtcake met fruit

  • 3 eieren
  • 250 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje en anders 1 theelepel vanille extract
  • 120 gram havervlokken
  • 70 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 125 gram bramen, mag uit de diepvries
  • 125 gram bosbessen, mag uit de diepvries
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • vloeibare boter om in te smeren

Tips voor de bereiding van de chocolade ontbijtcake

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten Oven: 25 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, spatel, mesje, snijplank, ovenschaal ongeveer 20×20 cm.

Recept Powerfood Chocolade ontbijtcake

Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de ovenschaal in met de boter.

Klop de eieren, schenk de amandelmelk, honing en zout er doorheen.
Snij de vanille open en meng de vanillemerg door het mengsel.
Klop alles door elkaar.
Roer de havervlokken, cacaopoeder, amandelmeel en de bakpoeder er doorheen.
Zet het beslag weg.

Strooi de cacaonibs en het fruit in de ovenschaal en verdeel het beslag over het fruit en de cacaonibs.
Strooi de amandelen over het beslag.
Plaats de cake voor 25 minuten in de oven op 200 graden.

En is je resultaat zo:

Ontbijtcake met chocolade receptblog Foodinista gezondermaand

Check of de chocolade ontbijtcake terugveert, zo niet bak deze nog 5 minuten af (dit varieert echt per oven).

Ontbijtrecepten van Foodblog Foodinista

Meer lekkere ontbijtjes maken wel of niet gezond. Dan staat de blog zeker nog vol met heerlijke tips voor een lekker begin van de dag.

– Maak bijvoorbeeld eens zelf granola met honing en noten.
– Ook lekker, maar minder gezond, bak deze heerlijke Griekse yoghurt pancakes met zomerfruit

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie