Honing granola met noten recept foodblog Foodinista

Honing granola met noten

Deel deze post

Het is ontzettend makkelijk hup een pak ontbijtgranen meenemen bij de supermarkt als je boodschappen doet. Eerlijk ik doe het ook hoor, want het is makkelijk en vaak ook lekker met alle smaken die er zijn. Wat ik alleen ook heel lekker vind en ook nog eens makkelijk en veel goedkoper. Zelf granola maken. Vaak toch ook nog wel een tikkeltje gezonder, want het suiker gehalte gaat echt wel een stukje naar beneden, doordat je gewoon je ingrediënten kunt kiezen. Als je éénmaal dit recept leest, dan weet je hoe makkelijk het is en ga je het ook gewoon een keer zelf doen. Zeker weten! Ik eet mijn granola het liefst met Griekse yoghurt, vooral als het deze honing granola is. Het doet toch wel een beetje denken aan het dessert Griekse yoghurt met honing of niet? Alleen een beetje gezonder dan.

Ingrediënten honing granola met noten en rozijnen

200 gram havervlokken
75 gram amandelen
50 gram lijnzaad
50 gram pecannoten
75 gram rozijnen
200 gram honing
100 gram zonnebloemolie

Tips voor de bereiding van de granola met noten en rozijnen

Benodigdheden: steelpan – oven – ovenplaat – bakpapier – weckpot of vacuüm dicht – spatel
Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 25 minuten in de oven

Honing granola met noten recept foodblogger foodinista

Recept honing granola met noten en rozijnen

Verwarm de oven voor  op 170 graden

Verhit in de de steelpan de honing samen met de zonnebloemolie, totdat het samen één vloeibaar mengsel is.

Meng hier met de spatel alle ingrediënten, behalve de rozijnen doorheen. Zorg dat alles goed vochtig wordt en met het mengsel in aanraking komt.

Verspreid vervolgens de granola op het bakpapier en plaats deze voor 25 minuten op 170 graden in de oven. Haal het er tussendoor nog twee keer uit en meng het door. Als het goed is afgebakken. Laat het dan afkoelen. Meng de rozijnen er doorheen. Alle granola heeft nu een soort glanzende honig-caramellaag.

De honing granola geeft juist door de honing aan de yoghurt een hele zoete smaak. Alleen door het afbakken geeft het caramel laagje ook nog een crunchy bite.

Variëren met granola? Maak dan ook de volgende granola recepten

– Maak voor de Sinterklaasdagen een speciale Sinterklaasgranola.
– Iets meer snoepen maar zeker een gezonde start van de dag! Maak gezouten caramel granola.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

1Reactie

Geef een reactie