Honing granola met noten recept foodblog Foodinista

Honing granola met noten

Deel deze post

Ontbijtgranen en granola kopen is makkelijk, maar granola zelf maken is ook eenvoudig. Het zal je verrassen hoe eenvoudig het is om zelf granola te maken. Misschien heb je de ingrediënten gewoon al in huis en dan is het zelf maken van deze honing granola met noten een simpele en snelle oplossing en leuk voor de portemonnee. Honing, basisvezels en noten. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Een bijkomend voordeel. Zelf granola maken is meestal gezonder. In de granola die je zelf maakt gaat veel minder suiker. Wanneer je dag begint met suiker dan behoud je daar ook heel de dag trek in dus dit is alleen maar goed nieuws. Een kleine inspanning, maar granola zelf maken is gezonder. Als je éénmaal dit granola recept leest, dan weet je hoe makkelijk het is en ga je het ook gewoon een keer zelf doen. Zeker weten! Zo maak je de honing granola met noten makkelijk zelf.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten honing granola met noten en rozijnen

  • 200 gram havervlokken
  • 75 gram amandelen
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram pecannoten
  • 75 gram rozijnen
  • 200 gram honing
  • 100 gram zonnebloemolie

Tips voor de bereiding van de granola met noten en rozijnen

Benodigdheden: steelpan, oven, ovenplaat, bakpapier, weckpot of vacuüm dicht pot, spatel
Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 25 minuten in de oven

Honing granola met noten recept foodblogger foodinista

Recept honing granola met noten en rozijnen

Verwarm de oven voor  op 170 graden

Honing granola met noten maken

Verhit in de de steelpan de honing samen met de zonnebloemolie, totdat het samen één vloeibaar mengsel is. Meng hier met de spatel alle ingrediënten, behalve de rozijnen doorheen. Zorg dat alles goed vochtig wordt en met het mengsel in aanraking komt. Verspreid vervolgens de granola op het bakpapier en plaats deze voor 25 minuten op 170 graden in de oven. Haal het er tussendoor nog twee keer uit en meng het door. Als het goed is afgebakken. Laat het dan afkoelen. Meng de rozijnen door de granola. Alle granola heeft nu een soort glanzende honig-caramellaag. De honing granola geeft juist door de honing aan de yoghurt een hele zoete smaak. Alleen door het afbakken geeft het caramel laagje ook nog een crunchy bite.

Variëren met granola? Maak dan ook de volgende granola recepten

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

1Reactie

Geef een reactie