20 aug Bananenbrood met pindakaas en aardbeien – Peanut butter jelly bananenbrood
Je kunt een standaard bananenbrood bakken. Lekker bananenbrood! Variëren met bananenbrood maakt bananenbrood nog veel beter en lekkerder. Zoals dit recept voor Peanut butter jelly bananenbrood.
Bananenbrood recepten
Een tijdje terug bakte ik een bananenbrood met pindakaas en chocolade. Deze keer had ik alleen zin in een iets fruitiger bananenbrood. Een zomers bananenbrood recept en ik moest denken aan de combinatie met aardbeien. Ook dit gaat natuurlijk heel goed samen met banaan en pindakaas, want dan kom je op de combinatie voor een peanut butter jelly bananenbrood of een peanut butter jelly sandwich. Een favoriet voor kinderen. Een keer iets anders dan de sandwich en leuk om te bakken, rijk aan fruit en makkelijk om zo te eten uit het vuistje, uit de door je zelf ontworpen lunchtrommel, bij het ontbijt of gewoon lekker bij de koffie of thee.
Kidsproof bananenbrood
Eerlijk gezegd vinden de kinderen dit bananenbrood ook erg lekker. Mooi meegenomen! Het recept voor het bananenbrood met pindakaas en aardbeien ga ik dan ook nog snel met je delen, want dan kun je het lekker zelf maken. Zal dit bananenbrood oké zijn voor de fruitbreak op school?
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor Bananenbrood met pindakaas en aardbeien
- 100 gram amandelmeel, zoals deze
- 50 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 5 rijpe bananen
- 4 eetlepels pindakaas en denk ook eens aan een lekker smaakje Pindakaas
- 3 eetlepels aardbeienjam
- 50 gram aardbeien
- halve theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Tips voor de bereiding van het gemarmerde banenbrood met pindakaas en chocolade
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixer, cakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal, 2 eetlepels
Recept bananenbrood met pindakaas en aardbeien
Verwarm de oven voor op 190 graden
Basis maken voor het bananenbrood bakken
Prak 3 bananen, 2 eieren, 2 eetlepels pindakaas en de Griekse yoghurt. Om alles goed gemengd te krijgen zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met pindakaas en aardbeien.
Bananenbrood voorbereiden voor de oven
TIP: Knip het bakpapier in de hoeken in en laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik halen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik.
Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Verdeel twee eetlepels pindakaas in over de bananen het bananenbrood. Smeer vervolgens de aardbeienjam over de pindakaas. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de aardbeienjam. Giet het tweede deel van het bananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Het bananenbrood met pindakaas en aardbeien mag voor 45 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakkelijk!
Meer bakrecepten van Foodinista?
Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's