Bananenbrood met pindakaas en aardbeien - Peanut butter jelly bananenbrood recept van Foodblog Foodinista

Bananenbrood met pindakaas en aardbeien – Peanut butter jelly bananenbrood

Deel deze post

Steek je hand maar in de lucht wanneer je ook dol bent op bananenbrood. Natuurlijk kun je een standaard bananenbrood bakken. Lekker ook! Maar bananenbrood is zo ontzettend leuk en lekker, doordat het een simpel bakrecept is waar je eindeloos mee kunt variëren. Een tijdje terug bakte een bananenbrood met pindakaas en chocolade, waarvoor je het bananenbrood recept hier kunt vinden. Deze keer had ik alleen zin in een iets fruitiger bananenbrood. Zomers en ik moest denken aan de combinatie met aardbeien. Ook dit gaat natuurlijk heel goed samen met banaan en pindakaas, want dan kom je op de combinatie voor een peanut butter jelly bananenbrood. Een keer iets anders dan de sandwich en leuk om te bakken, rijk aan fruit en makkelijk om zo te eten uit vuistje, in de lunchtrommel, bij het ontbijt of gewoon lekker bij de koffie of thee. Eerlijk gezegd vinden de kinderen dit bananenbrood ook erg lekker. Mooi meegenomen! Het recept voor het bananenbrood met pindakaas en aardbeien ga ik dan ook nog snel met je delen, want dan kun je het aan het einde van de zomer nog even lekker maken.

Bananenbrood met pindakaas en aardbeien - Peanut butter jelly bananenbrood recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Bananenbrood met pindakaas en aardbeien

100 gram amandelmeel, zoals deze
50 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
5 rijpe bananen
4 eetlepels pindakaas, zoals deze
3 eetlepels aardbeienjam
50 gram aardbeien
halve theelepel kaneel
snufje zout
2 eetlepels Griekse yoghurt

Tips voor de bereiding van het gemarmerde banenbrood met pindakaas en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixercakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal, 2 eetlepels

Bananenbrood met pindakaas en aardbeien - Peanut butter jelly bananenbrood recept van Foodblog Foodinista

Recept bananenbrood met pindakaas en aardbeien

Verwarm de oven voor op 190 graden

Basis maken voor het bananenbrood bakken

Prak 3 bananen, 2 eieren, 2 eetlepels pindakaas en de Griekse yoghurt. Om alles goed gemengd te krijgen zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met pindakaas en aardbeien.

Bananenbrood voorbereiden voor de oven

Knip het bakpapier in de hoeken in en laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik halen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Verdeel twee eetlepels pindakaas in over de bananen het bananenbrood. Smeer vervolgens de aardbeienjam over de pindakaas. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de aardbeienjam. Giet het tweede deel van het bananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Het bananenbrood met pindakaas en aardbeien mag voor 45 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakkelijk!

Meer bakrecepten van Foodinista?

Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie