15 mei Aspergeragout met zalm
Het recept voor ragout met asperges en zalm. Lekker en zacht voor de lente. Maar ragout kan het hele jaar door zoals deze ragout met lamsvlees of een kippenragout met gehaktballetjes. Eigenlijk is het maken van de roux altijd een beetje het zelfde alleen is de basis deze keer helemaal met een zachte vissmaak en natuurlijk met frisse kruiden. Lekker! Een tip deze aspergeragout met zalm kun je ook goed maken, zoals ons vaak overkomt, wanneer je te veel asperges hebt ingekocht, want de ragout met asperges met zalm kun je ook goed invriezen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Budget tips voor asperges van de boer
Een tip voor dit recept gebruik ik geen hele en dure asperges. Ik koop hiervoor asperge restjes bij de aspergeboer. Uiteindelijk ga je ze toch stuk snijden en gaan ze door de ragout, waarvoor ik het zonde vind om er hele mooie asperges voor 20 Euro een kilo doorheen te mengen. Voor 3 Euro per kilo koop je aspergerestjes, waar ook mooie asperges bij zijn, alleen de dikte is niet het zelfde en de lengte ook niet, maar je hebt wel veel kopjes en de aspergekopjes zijn juist mooi voor de aspergeragout.
Benodigdheden aspergeragout met zalm voor 4 personen
- 200 gram aspergekopjes
- 200 gram gerookte zalm
- 50 gram roomkaas
- 1 visbouillon blokje
- 400 ml water en water om de asperges in te koken
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepels bloem
- 1 handje dille
- 1 handje peterselie
- snufje peper
- snufje zout
Eten bij de ragout met zalm en asperges
- 2 kopjes ongekookte rijst om te bereiden
- 75 gram pasta per persoon
- 4 ragout cupjes
- eitje koken
- bak zelf bladerdeeg af en maak een tompouche
Recept aspergeragout met zalm
Zorg dat de visbouillon klaar staat
Asperges voorbereiden
Begin met het schoonmaken van de asperges en start met het koken van het water voor de asperges met een snufje zout. Als het water kookt dan kunnen de asperges worden meegekookt voor acht minuten, daarna mogen de asperges worden afgegoten en kunnen ze apart worden gelegd. Zorg dat de asperges in stukjes van circa drie cm. zijn gesneden.
Kruiden snijden
Snijd de dille en peterselie alvast fijn, zodat deze net als de asperges direct door de ragout kan, wanneer de ragoutsaus klaar is.
Aspergeragout maken met zalm
Nu gaan we echt de aspergeragout maken. Start met het smelten van de boter, wanneer de boter volledig gesmolten is dan kan direct de bloem erbij. Klop deze zacht met de garde tot een glad mengsel zonder klonten tot een roux. Meng vervolgens de roomkaas er doorheen, zodat het een romige saus wordt. Het mengsel voor de aspergeragout blijft dik en romig. Giet de visbouillon er rustig bij en blijf ondertussen kloppen met de garde en houdt het vuur laag als alle visbouillon er ondertussen bij is gegoten dan mag de temperatuur iets omhoog. Blijf kloppen met de garde en na circa vijf minuten wordt de ragoutbasis steeds dikker. Tijd om even het gas of de kookplaat uit te zetten.
Ragout met asperges en zalm bereiden
De zalm mag in zalmsnippers worden gesneden en we kunnen nu de aspergeragout met zalm gaan afronden. Meng de asperges, peterselie, dille en zalm door de ragout. Laat het nog vijf minuten op een lage temperatuur en langzaam roerend doorkoken en de aspergeragout met zalm is klaar. Tijd om te eten!
Foodinista heeft nog meer aspergerecepten bij seizoensrecepten midden in dit aspergeseizoen.
Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's