Kerstcircus in Utrecht

100 dagen voor kerst! – Maak er een feest van! – 5 kerst tips

Deel deze post

De zomer is nog maar even voorbij en de herfst sluipt nog maar even rond en daar zijn ze dan: De feestdagen! Oké het is nog 100 dagen aftellen. Maar wat is het fijn. Ik weet het zeker de feestdagen gaan dit jaar vrolijkheid brengen. 100 dagen voor kerst hebben we iets om naar uit te kijken. We hebben ook de tijd om er over na te denken of we nu de deur uit kunnen of de feestdagen knus thuis door moeten brengen laten we er vooral een feest van maken in het toch wel iets treurigere 2020. Ik moet eerlijk toegeven met de kerstboom ben ik soms wel een beetje laks. Maar ik weet wel zeker dat ik de kerstboom en kerstversieringen dit jaar heel snel in huis ga halen. Het is dat wij ook nog echt het Sinterklaasfeest vieren met de kinderen, maar daarna staat die kerstboom er direct of misschien al wel tijdens, want het is gewoon heel gezellig en het maakt de donkere dagen direct veel vrolijker en draaglijker. Gaat de kerstboom wel heel lang staan? Dan denk ik misschien ook wel weer een keer aan een kunstkerstboom met verlichting, want ook deze zijn tegenwoordig heel erg mooi en bijna niet van echt te onderscheiden. Keuzes en ik kan in ieder geval zeggen dat ik er nu al heel veel zin in heb! Jij ook? Dan deel ik alvast 5 tips met je hoe je de feestdagen prettig en soepel kunt laten verlopen. Naast de kerstboom en versieringen zo snel mogelijk in huis zetten.

5 Tips voor fijne Feestdagen – 100 dagen voor kerst!

Tip 1: Kalkoen hoort erbij!

Kerstkalkoen recept met peer, rozemarijn en spekjes van Foodblog Foodinista

Kalkoen is een echte klassieker bij het kerstdiner. Een kerstkalkoen is een klassieker. Misschien is het een beetje gek, maar wij eten kalkoen meestal niet tijdens de kerst. Kalkoen is kluiven, eten met je handen. Kortom een vieze aangelegenheid en veel werk. Een kalkoen neemt de oven ook nogal in beslag. Voor het kerstgevoel eten wij de kerstkalkoen meestal een aantal dagen voor de kerst. Lekker en gezellig! Mijn kerstkalkoen recept met peer en rozemarijn ga je hier vinden.

Tip 2: Kerstkoekjes bakken

Recept kerstkoekjes met vanille en glitters Foodblog Foodinista kerstrecepten

Lekker en gezellig kerstkoekjes bakken voor een echt kerstgevoel en om van te snoepen natuurlijk! Leuk met de kinderen of om gewoon zelf te doen. Je brengt het kerstgevoel in huis en het is natuurlijk al lang voor de kerstdagen heel erg leuk en gezellig om te doen. Mijn glitter kerstkoekjes recept ga je hier vinden.

Tip 3: Geen zorgen over de kinderen tijdens de kerst

Kerstkoekjes tompouche recept kerstmenu voor kinderen Foodblog Foodinista

Ik weet het! Kerst is echt niet alleen leuk. 100 dagen voor kerst komen ook vaak de kriebels al en de stress. Bij wie vier je wanneer kerst en vooral waar gaat het gevierd worden en is het dan wel leuk met de kinderen en houden ze het wel vol. Kan het wel allemaal gepland worden en doe je het wel goed? Ik ken het gevoel. Ieder jaar weer het zelfde liedje en die kriebels beginnen inderdaad: 100 dagen voor kerst. Iemand deelt het woord kerst en ik weet hoe laat het is. Iedereen is belangrijk en meestal heb ik het idee dat wij het zelf niet zijn. De hele familie wilt het met jou vieren, maar jouw belang staat ook weer niet bepaald voorop en dat van de kinderen ook niet. Over één ding geen stress. Wat de kinderen gaan eten, wanneer het thuis is. Bij mij ga je een kerstmenu voor kinderen vinden.

Tip 4: Kerst arretjescake

Kerst arretjescake in tulband recept van Foodblog Foodinista

Is het allemaal te veel? Of wil je gewoon een heel lekker toetje vol zoetigheid of iets lekker bij de koffie maken wat, geloof mij, echt iedereen kan maken? Dan is deze kerst arretjes cake met heel veel chocolade echt de oplossing! En anders is het je echt allemaal te veel? Dan prop je je gewoon helemaal vol met arretjescake chocolade in kerst thema. Zie namelijk punt 3. Het recept voor deze kerst arretjescake met heel veel chocolade en amarettikoekjes ga je hier vinden. En de arretjescake is pas echt een eyecatcher in tulband vorm natuurlijk.

Kerst tip 5 – 100 dagen voor kerst – Maak er een stressloze kerst van!

Gevulde borrelglaasjes met dennenboomtakjes, tijm en cranberry kersttafel dekken foodblog foodinista

Kort gezegd? De kerst is het meest geweldig wanneer de kerst zonder stress is! Al eerder verzamelde ik 5 tips voor kerst zonder stress. Begin er vroeg aan en dan gaat het genieten worden. Lees mijn 5 tips hier en vergeet vooral niet je huis heel gezellig te versieren!

Alvast een hele fijne voorbereiding gewenst!

Meer ideeën voor het kerstdiner ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie